Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček "Když se načančám". Tuto a další písničky (např. "Taková jsem já", "Princezny jdou si hajnout" či "Nevadí, to zvládnem") si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný. Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě… (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Štandardne dobrá, ale vcelku priemerná rozprávková inscenácia. Príbeh je celkom originálny a produkcia celkom dobrá. Z hercov je najpresvedčivejší Petr Nárožný ako kráľ Bedřich zvaný Spěšný (Směšný/Úspěšný), ktorý je pôvodcom väčšiny bonmotov. Karel Černoch je naproti tomu herecky slabší. Hudba Jiřího Zmožka je nuda a dosť ničia rozprávkovú atmosféru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako nebýt tam Babetka a Když se načančám, je to klasický chalupovský produkt s unylou hlavní hrdinkou a deklamujícím Černochem a rádoby vtipnými postavičkami krále a královny (včetně blábolivého rádce - Bedrna myslím hrál pitomoučkého rádce ve více televizních pohádkách, jež dramaturgoval Jirka Chalupa). Plus snad ještě za hvězdáře, který má udírnu, a taky všechny pěkně na háku. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to až tak moc přeslazené těmi písničkami a těmi bohatými barokními kostýmy. Na druhou stranu ty interiéry, především v těch tmavých pokojích, hlavně v tom hnědém pokoji s globusem a dalekohledem, to vypadalo tak strašně televizně a nízkorozpočtově. Ale co se mi nejvíce nelíbilo, tak to byl ten děj, který mě nijak nezaujal. Princezny soutěží o prince ve škrábání brambor... Sice je to hlavně o písničkách než o pohádce, ale tohle je slabý. PLAVÁČEK byl v podobném stylu a ten se povedl. [6247. hodnocení, 154. komentář, 69%] ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Úmorně dlouhá pohádka (spousta výplně a pitvoření) s takovým množstvím písniček, že postavy mezi dvěma čísly pomalu nestihnou říct ani dvě věty. Navíc melodie se opakují. Co se ale opakuje nejvíce, je slovo "urozenost". Až se divákovi zoškliví. Scénář hodně kulhá a princova náhla proměna je bohužel zcela nevěrohodná. A Vladyka se nenamáhá ani otvírat pusu, když za něj zpívá někdo jiný. ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Dvojice Nárožný a Bohdalová v této pohádce nemá chybu a skvěle se doplňují. Ovšem nesmíme zapomenout ani na komořího, který za nicmi vůbec nezůstává pozadu. Úkoly pro princezny jsou vymyšleny velice dobře, princezna, co má škrábat brambory, aby si zasloužila prince, se hned tak v pohádce nevidí. Pěkné písničky, originální kostýmy, prostě paráda ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • V písničce k poslednímu úkolu, převlečené zrcadelnici, říká princezna, že je hloupá, přitom vystupuje jako „Bořivoj“, tedy mělo by být hloupý. (Blekota56)
  • Vlastním hlasem ve filmu zpívá pouze Karel Černoch. Za Ivanu Andrlovou zpívala Iveta Bartošová, za Miroslava Vladyku Marcel Zmožek, za Jiřinu Bohdalovou Jitka Zelenková, za Jarmilu Švehlovou Heidi Janků a za Jaroslavu Kretschmerovou Marcela Holanová. (MahYa)
  • „Vůbec se nezlobím na lidi, kteří mě mají zaškatulkovanou jako princeznu Babetku. Ztvárnila jsem řadu rolí, ale jestliže jsem pro někoho Babetka, tak to taky není špatný,“ uvedla Jarmila Švehlová. (SONY_)

Reklama

Reklama