Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček "Když se načančám". Tuto a další písničky (např. "Taková jsem já", "Princezny jdou si hajnout" či "Nevadí, to zvládnem") si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný. Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě… (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Papundeklové televizní pohádky, kde se nezřídka odehrávají situace, kdy je postarší herečka uvězněna mezi třemi panely kulis, na nichž je namalováno pár smrčků a zcela nehybný zajíc, a ona předstírá, že je mladá naivní princezna, že se ocitá v lese a že se tam bojí, se mi většinou nelíbí. Nicméně tohle je jedna z mála výjimek, kdy ve studiu se točí jen interiéry typu "Trůnní sál", má to bezchybný scénář a herce, kteří si užívají své komediálně vyhraněné role. To je případ Petra Nárožného, Jaroslavy Kretschmerové nebo Vlastimila Bedrny. To, co zde předvádějí, je taková sranda, že se to nedá slovy popsat, to se musí vidět. 100% ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Povětšinou nepovedené písničky, zoufale neštymující hlasy zpěváků s herci a navrch superherec Černoch. Mohlo to částečně napravit odhalení Andrlové. Ta ale místo toho, aby po sundání klobouku hodila nádhernou hřívou vlasů, ukázuje pouze splihlou slámu. Jednu hvězdičku zachraňuje půvabná Jarmila Švehlová. ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Nárožný je vážně dobrý jako král. 😀 Pohádka o lásce, která bude dosti komplikovaná. Jsou zde krásné písničky, a Ivana Andrlová je krásná. 👍 Naopak princ je zde od začátku pěkný kvítko, a nechce přiznat žádnou chybu. Princezny jsou hrozné bůů. 😀 Je to dobrá komedie. Poznámka: Ty hlášky jsou TOP. 😀👍 Hvězdiček 4 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě bývaly doby, kdy jsem jako malý měl pohádky hrozně rád a i dnes se na nějaké z nich rád podívám. Tato je jedna z nich přestože se na ní podepsal už čas. Ty novodobé rádoby pohádky nesahají těm starým ani po kotníky, ať už svým příběhem nebo kvalitou hereckých výkonů. U této hudební jsem se bavil – nejen díky pěkným písničkám, ale svého času byla Ivana Andrlová vážně kočka – stejně tak i „načančaná“ Jarmila Švehlová, coby jedna z trhlých a zdechlých princezen. Trochu mi ovšem vadilo, že místo většiny herců a hereček zpívali profesionální zpěváci a nešlo si toho nevšimnout – nejde tak ani o to, že za ně zpíval někdo jiný, ale oni ani nedokázali správně zpívat do rytmu a textu – za což musím strhnout nějaký ten bodík. („Princezny zkrátka vládnou. Pro ně se práce nehodí. Princezny zkrátka vládnou. To se tak někdo narodí. Princezny zkrátka vládnou. Služebná za ně uklidí. Princezny zkrátka vládnou. Jak dlouho to se uvidí. Princezny zkrátka vládnou…“60% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Říkejme si co chceme, jde prostě o jednu z nejhezčích českých muzikálových pohádek vůbec. Jemný laskavý humor, kterou doplňují satirické poznámky je perfektně dávkovaný. Je krásně vidět, že humorné role herce opravdu baví a užívají si je. Dříve jsem měl pohádku hrozně rád, ať už za to mohl Černoch, Nárožný nebo Andrlová, a nyní ji mám stále rád, protože si na ní najdu opět něco svého. A dost písniček jsou klasiky, které přesáhly hranici pohádek. Škoda jen, že snad pouze Černoch zpíval sám za sebe. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • „Vůbec se nezlobím na lidi, kteří mě mají zaškatulkovanou jako princeznu Babetku. Ztvárnila jsem řadu rolí, ale jestliže jsem pro někoho Babetka, tak to taky není špatný,“ uvedla Jarmila Švehlová. (SONY_)
  • V písničce k poslednímu úkolu, převlečené zrcadelnici, říká princezna, že je hloupá, přitom vystupuje jako „Bořivoj“, tedy mělo by být hloupý. (Blekota56)

Reklama

Reklama