Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček "Když se načančám". Tuto a další písničky (např. "Taková jsem já", "Princezny jdou si hajnout" či "Nevadí, to zvládnem") si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný. Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě… (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako nebýt tam Babetka a Když se načančám, je to klasický chalupovský produkt s unylou hlavní hrdinkou a deklamujícím Černochem a rádoby vtipnými postavičkami krále a královny (včetně blábolivého rádce - Bedrna myslím hrál pitomoučkého rádce ve více televizních pohádkách, jež dramaturgoval Jirka Chalupa). Plus snad ještě za hvězdáře, který má udírnu, a taky všechny pěkně na háku. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Televizní zpracování této pohádky je na takové hrozivé úrovni, že nelze co hodnotit. Finanční situace televizní tvorby tehdejší doby byla v katastrofální situaci. A nic na tom nemění, že se schovávala za rádoby situační styl vyprávění. Samotnou pohádku pak na kvalitě zvedají vybraní herci. Pro děti v tehdejší době možná dobrý příběh, z hlediska celkové doby a kvality televizního řemesla velmi špatně odvedená práce. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Mně se todle prostě strašně líbí, a i když to má semtam hluchá místa (hlavně scény u astrologa), je vidět že si natáčení všichni užívali a to včetně zpěvaček a textaře. A kór scény v trůnním sále a při noční přípravě na soutěž jsou prostě nabité hláškami. "Babetka se píííchláááá!" Trio Nárožný - Bohdalová - Bedrna je prostě bezkonkurenční. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to papundekl a Vladyka jako princ je úlet, ALE! Podle mě jde o nejvtipnější českou televizní (dvoj)pohádku. Někomu možná vadí písničky, ale já jsem si na ně od dětství tak zvykl, že na ně nedám dopustit. Navíc výborně doplňují děj a Píseň Babetky se stala hitem všech (nejen) dětských diskoték! A zpívají je na playback opravdoví zpěváci s dobrým hlasem. Děj je navíc poměrně originální - dost neobvyklý souboj znuděných princezen o jednoho nafoukané princátko, kterého jim vyfoukne zrcadelnice. Co ale dělá z této milé pohádky opravdový šlágr jsou výstupy tria král (Nárožný), královna (Bohdalová) a komoří (Bedrna). Nemůžu si pomoc, ale hlášky Bedřicha zvaného Spěšný (Směšný x Úspěšný) mě dostávají do kolen. Plus výstup tria Cízler, Dvořák, Jegorov a výsledek je téměř dokonalý. Už nebud zdržovat - moje nejoblíbenější filmové pohády (s pokračováním). ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní pohádka opentlená krásnými písničkami. Ivana Andrlová, coby chytrá a prostořeká zrcadelnice zaboduje na královském dvoře. Skvělé herecké obsazení je dalším lákadlem pro tento hit poloviny osmdesátých let. Skutečně to hit byl. Co si třeba pamatuji, tak se todo dílo zařadilo mezi ty, které si idé rádi nahrávali na video. Vezměte v potaz to, kolik tehdá stály videokazety a jak málo byly k sehnání. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • V písničce k poslednímu úkolu, převlečené zrcadelnici, říká princezna, že je hloupá, přitom vystupuje jako „Bořivoj“, tedy mělo by být hloupý. (Blekota56)
  • „Vůbec se nezlobím na lidi, kteří mě mají zaškatulkovanou jako princeznu Babetku. Ztvárnila jsem řadu rolí, ale jestliže jsem pro někoho Babetka, tak to taky není špatný,“ uvedla Jarmila Švehlová. (SONY_)

Reklama

Reklama