Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (166)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to mělo potenciál. Dobrý námět, dobrý Čermák, dobrý Švehlík, Dagmar hrající 40-ítku (má na to, kromě toho šišlání), ale....Ale prostě to postrádá jakousi dynamiku, emoce, náboj a vůbec ztvárnění toho sociopsychopata magora Roubala.  Byla jsem natěšená...byla jsem načtená...a byla jsem nakonec hrozně zklamaná...Za mě 65% (11.12.2021 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ja jsem spokojeny, urcite to nebylo horsi nez jsem si myslel. Pred zhlednutim, jsem patral v pameti a kouknul na Roubaluv "zivotopis" na Wikipedii a mohl si pustit vsechny dily za sebou. Zpracovanim i samotnym pribehem me to bavilo. Chvalim i vypravu a zvuk. Skoda, ze Cermak dostal jen malo prostoru, na neho jsem se tesil nejvice. Na druhou stranu mne nijak nevadila ani druha dejova linie s mladou koncipientkou v hlavni roli. Jako televizni film to je slusne. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kauza Ivana Roubala není v našich končinách vůbec cizí, Pohádka přeci jen leží kousek odsud a letos na jaře jsem její nepříjemnost zažil na vlastní kůži. Už jen proto jsem se na tuhle minisérii začal těšit, přestože mi už předem přišlo, že 3dílný formát bude málo. A on skutečně je. Kromě rychlého příběhu mladé právničky, která mě mimochodem ze všech postav zaujala zdaleka nejvíce, se Kopáčová nestihla vlastně věnovat absolutně nikomu, počínaje samozřejmě Roubalem a konče například postavou Davida Švehlíka. Což je velká škoda, tomuto tématu by slušela klidně řada o deseti epizodách. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě bude soudit jenom Bůh!” … v česku moc sériových vrahů není/nebylo, takže mě případ ivana roubala ihned zaujal. seriál byl temný a psychologický - tak jak to mám ráda! úžasná režie, scénář. trošku mi chyběly nějaký brutálnější scény. bestie [bestý] si myslel, že se vyhne trestu, ale kvůli jedné girlboss ženě se mu to nakonec nepovedlo. #byeeebitch ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že díky Tereze Kopáčové nova tvoří i něco trochu zajímavějšího, než jsou její obvyklé sračky, ale bohužel, i já musím konstatovat, že byl natočen celkem obvyklý detektivní seriál s mírným přesahem do zajímavého prostředí soudní síně. Doba je nahozená celkem povrchně, postavy jsou taky dost jednorozměrné a moc se toho o nich nedozvíme. Chtělo by minisérii prodloužit ve smyslu hlubšího vhledu do dané problematiky a nebo z ní udělat opravdu rychlou a akční jednohubku, kde půjde "pouze" o mordy. Jediný, ke kterému nemám sebemenších námitek, je neskutečný, démonický Hynek Čermák. 70%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Filmová lokace zatčení Roubala na začátku epizody je ve stanici metra Želivského. Ve skutečnosti byl zatčený na náměstí Míru v Praze. (formelin)
  • Vraždy, kterých se Ivan Roubal dopustil, se odehrály v letech 1991 až 1994. (ArthasKarfa)
  • Ve 2. minutě vidíme v pozadí televizi, ve které můžeme slyšet skladbu „Spoutaná“ od české zpěvačky Jany Feriové, která se proslavila pod uměleckým pseudonymem Karya. Píseň vyšla na jejím debutovém album s názvem „Karya“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno