Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (164)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Obdivovat Čermáka je sice asi teď hitovka a jako herec si to zaslouží ale tohle nebyla zdaleka těžká role, už proto, že za celou sérii řekne asi 10 vět a objeví se možná v ⅕ všech záběrů a na všech jenom sedí a čumí, takže jestli tohle je to nejlepší na celém seriálu, tak docela bída. Jinak casting neobyčejně nesympatický a působil navíc nevěrohodně. Veškrnová stále neumí hrát, navíc má už teď ale i botoxový ksicht takže ani základní emoce aby z něj člověk luštil s lupou. Spousta situací postrádá logiku a někdy i věrohodnost (paruka na ně vypadne ze skříně přesně pár minut před soudem, svědkyni z paneláku si policie bere na výjezd do bordelu,...). To vše by ale ještě nebyl takový problém jako to, že mě seriál zkrátka nebavil. A to těžce. Dalším obrovským průs** je za mě hudba a hlasitost dialogů. Snaha o dramatizaci sice pěkná ale za mě bohužel nezdařená. Seriál na úrovni běžné Novácké produkce, a přitom to rozhodně jde dělat líp i v našich podmínkách s našimi herci, viz např. Devadesátky od ČT, které jsou, naštěstí, na úplně jiné úrovni. 2/5 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli je to avizováno, byl jsem zklamaný ze způsobu podání jednoho z našich velkých vražedných případů. Nejvíce v tom, že samotnému pachateli je věnována nejmenší pozornost. Soudní drama není špatně natočené, ovšem okolní omáčka je příliš řídká a občas nechutná. Pevně doufám, že v budoucnu bude případ ukázán z pohledu krimi až horroru s velkým důrazem na život a činy Roubala (i za cenu určité licence). ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima zdařilé kriminální drama, líbila se mi možnost nahlédnout do různých složek obtížného případu (vyšetřování kriminalistů, právnická kancelář, soudní jednání). Herecký ansámbl sympatický, pro Davida Švehlíka mám slabost, Hynek Čermák jako vždy výborný, zajímaví jsou i mladí - Kamila Trnková a Vojtěch Vodochodský.. Celkově spokojenost, Tereza Kopáčová to se mnou umí.. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalakát Devadesátkami a doufal jsem, že se v Čechách podaří další krimi z té doby založená na skutečnosti. Navíc mě lákalo obsazení, Hynek Čermák mě baví a tahle role mu sedne jako ulitá, škoda jen, že nemá víc prostoru se do toho naplno položit. Vlastně to působí tak, že víc než o Roubala, jde v téhle minisérii o postavu zástupkyně v podání Kamily Trnkové. Největší problém vidím v tom, že jde o zpracování soudního procesu a ten bohužel nedokáže nabídnout takové drama, jako by nabídly samotné případy. Čekal jsem víc z těch případů než jen dokazování viny či neviny. Chybí tomu prostě něco navíc, něco co by seriál vystrčilo ze zástupu podobných dramat. Bohužel z toho ve finále vypadne jen průměrné soudní drama, které se zakládá na skutečnosti, ale podle mě jí nedokáže pořádně vytěžit. Je to škoda, protože to mohlo dopadnout o dost líp. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jde poznat, že se TV Nova pořádně plácla přes kapsu, minisérie je opravdu pěkně natočená, herecké obsazení je plné zvučných jmen, takže o kvalitní herecké výkony je náležitě postaráno. Bohužel to je asi tak vše, čím Případ Roubal dokáže zaujmout. Příběh je strašně povrchní, nic nového se divák nedozví, víceméně všechny důležité události jsou neskutečně odfláknuté, většinu souvislostí či detailů jsem si musel v průběhu dohledávat, abych veškeré dění vůbec pochopil. Také mi přišlo, že se snímek mnohem více zaobírá nějakou mladou advokátní koncipientku, která má ze všech postav asi nejvíce prostoru, než samotným Roubalem, jehož postava je zoufale nevyužitá, pro Hynka Čermáka to mohla být životní role, jelikož si na svém přednesu dal velmi záležet a v několika scénách z něj šel reálně strach. Mé počáteční nadšení se postupně proměnilo ve velké zklamání, po skončení třetího dílu zůstala jen hořká pachuť, vlastně si ani nejsem jistý, čeho jsem to byl svědkem. Jestli thrilleru, soudního dramatu nebo kriminálky, série si bere od každého něco a na mě to působilo, že ani neví, čím chce být. Každopádně jsem rád, že se i u nás začínají točit takovéto projekty a snad budou do budoucna lepší, než tahle dobře natočená, přesto čistě průměrná podívaná. 5/10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová) o Roubalovi: „Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou.“ Zajímavostí je, že to říká bývalé manželce prezident Havla – Dagmar Havlové. (sator)
  • Víru si vykládal Roubal (Hynek Čermák) po svém, jeho vlastní často zmiňovaný bonmot byl: „Kdo jiného usmrtí, nezhřeší, nýbrž bude blahoslaven. Neboť zkrátil utrpení jeho v životě pozemském.“ (sator)
  • Ve 2. minutě vidíme v pozadí televizi, ve které můžeme slyšet skladbu „Spoutaná“ od české zpěvačky Jany Feriové, která se proslavila pod uměleckým pseudonymem Karya. Píseň vyšla na jejím debutovém album s názvem „Karya“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno