Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Krásná nízkorozpočtová syrová podívaná zasazená do šedivé Moskvy, kde se Taron Egerton (vybírající si v posledních letech neskutečně kvalitní role jako byl Rocketman či skvělá seriálová Volavka) seznamuje s "východním blokem" a poznává zdejší praktiky a při tom se snaží dostat od bolševickejch pohlavárů pár podpisů na Tetris. Má takový děj šanci na úspěch? To si sakra pište že má, a že to byla kvalitní podívaná! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tetris jsem samozřejmě hrál, ale jeho historii vůbec neznal. A Apple TV+ ji podal tak záživně a svěže, jak jen mohl. Jon S. Baird to celé natočil hravě, takže si fakt připadáte jako malé děcko, které se nemůže této hry nabažit, aby pak vás udolávaly krutosti a těžkosti reálného světa, které bohužel nejsou o těch jednoduchých kostičkách. A patrné to je obzvláště ve světě, kde prim hrají peníze a kde se střetává kapitalismus se socialismem. To pak se v takovém socialistickém Rusku padá na hubu ras dva. Připadá vám to fakt bizarní? Pevně doufám, protože o tom tenhle film je. A já se nedivím, proč slaví takový úspěch. 80% ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Lidi se nemění a historie se opakuje. Když jsou cejtit prachy, i ten největší světák zaprodá střechu nad hlavou a komouši si začnou hrát na kapitalisty. Cesta za distribucí tetratenisu byla trnitá, Baird vše podává v tempu, zábavně, hollywoodsky správně, připrogramuje pár grafických fíčur, navrch hodí perfektně naprogramovaného Egertona a je z toho překvapivý zábavný mix na páteční večer. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film se mi doslova válel v kompu dva měsíce, a žádná chuť si ho přehrát nebyla. No a prosím! Nikdy by mě nenapadlo, že tomuhle dám pětku. Ale fakt víc poutavě natočit to nešlo. Hereckej koncert několika  protagonistů, napínavý jak špionážní thriller. Prostě Baird to zmáknul precizně. Pochvala. 100%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost, která až na pár menších zádrhelů ubíhá přesně tak jak se od ní očekává. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek Tetris, který nám dokazuje, že na pozadí této legendární hry se odehrávaly zcela nepředvídatelné politické machinace, které byste zde rozhodně neočekávali. Na první pohled vás zde zaujme atraktivní osmibitová ikonografika, hravá režie a přesvědčivé herecké výkony, které celému tomuto koktejlu dodávají ten patřičný dobový nádech. Za zmínku rovněž stojí i jedna nečekaná automobilová honička a precizní soundtrack, na jehož vlnách se vrátíte nostalgicky zpátky v čase. Snad jediným neduhem tedy bohužel zůstává olbřímí stopáž, v níž lze najít několik hluchých a zbytečných scén. Avšak až na tento detail se stále jedná o perfektní filmovou jízdu na volné odpoledne, po níž budete mít neodolatelnou chuť jít a znovu si tuto herní klasiku zahrát. Skvělá práce! (Apple TV+) „Good ideas have no borders.“ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Henk (Taron Egerton) na začátku filmu říká, že vidí kostky i ve snu. „Tetris effect“ je skutečný fenomén popsaný v roce 1994 novinářem Jeffrey Goldsmithem, který odkazuje na nedobrovolné „halucinování“ nebo denní snění. (HellFire)
  • Film se natáčel ve Skotsku ve městech Edinburgh, Ayrshire, Glasgow a Aberdeen. (Trajektt)
  • Prezident Nintenda Hiroshi Yamauchi nebyl nikdy náruživým hráčem videoher, proto požádal svého dvorního programátora Shigeru Miyamota, který pracoval na hrách jako „Super Mario“ a „Legend of Zelda“, aby vyzkoušel „Tetris“ a řekl mu, jestli je hra dobrá. O pár dnů později Miyamoto potvrdil, že „Tetris“ bude hit, protože „hry se nemohli nabažit sekretářky ani účetní“. (HellFire)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama