Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší a nejzábavnější disstrack na komunismus a kapitalismus zároveň v podobě přetahovaný o licenci na kultovní hru Tetris na pozadí vrcholu Studené války.... Geniální politická satira podle skutečný události s neskutečně zběsilým tempem, dynamickým vyprávěním, audiovizuálně pestrou škálou originálních nápadů, hravou herní stylizací a charismatickým castingem [sympaťák Taron Egerton je s každým novým filmem stále větší hvězda]. TETRIS je zkrátka skvělým feel-good filmovým překvápkem, u něhož nemáte sebemenší šanci se nudit. Víc takových "videoherních" adaptací prosím! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh o trnité cestě kostiček skrze železnou oponu, kreativní tvůrci pár trnů do hry přihodili, nicméně vzala jsem to tak, jak mi to naservírovali a bylo to parádní filmové sousto.. Z herců se mi nejvíc líbil Nikita Jefremov, já mu věřila každý pohled, každé gesto, každou větu, pravdou ale je, že pochvalu zaslouží všichni, byli úžasní.. Vyobrazení komunistické Moskvy dech beroucí, no a ten údiv s naivitou mladého Američana (rodilého Nizozemce žijícího v Japonsku) nad praktikami KGB mě pobavil, celkově spokojenost, stálo to za to vidět.. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku mne ten film rozčiluje, protože nechybělo moc a mohl být geniální. Jsou tam skvělé pasáže, jak z desítkového filmu. Ale bohužel i hluchá místa... Chybělo málo a bylo by to geniální jako Big Short nebo Vlk z Wallstreetu. Takhle to zůstalo "jen fajn a zábavné". Myslím že lepší režisér by tam procpal více satiry a údernosti.  Taron Edgerton je tam excelentní, hrozně zábavný a všestranný herec. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který nepojednává o vzniku legendární hry ale o boji o autorská práva mezi kapitalistickou Amerikou a komunistickým Ruskem. Až překvapivě svižné, řemeslně skvělé, vizuálně nápadité a bezchybně zahrané vyprávění, které je napínavější než by se mohlo zdát a v některých momentech skoro až přechází do regulérního špionážního thrilleru. Milé překvapení a ta nejlepší novinka, co najdete na VOD. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Wow, to bylo dobré. Bál jsem se trochu že to bude tak zbytečný a tupý film jako Air: Zrození legendy, a nakonec pravý opak - výborné drama, komedie, i velmi milá oslava počátků videoher.  Velmi zábavně a trefně předvedené korporátní i politické machinace které drtí těch pár idealistických nadšenců v napínavém příběhu, který v tandemu s hravou režií nešetří nadsázkou a v při dění v Moskvě přechází do až tak groteskní parodie, že jsem jen čekal kdy se honící se auta změní na pixelové videoherní modely... a pak se přesně tohle stalo, a já se jen řehtal na celé kolo, až do nevyhnutelně šťastného konce. Feel good film roku. 8/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Prezident Nintenda Hiroshi Yamauchi nebyl nikdy náruživým hráčem videoher, proto požádal svého dvorního programátora Shigeru Miyamota, který pracoval na hrách jako „Super Mario“ a „Legend of Zelda“, aby vyzkoušel „Tetris“ a řekl mu, jestli je hra dobrá. O pár dnů později Miyamoto potvrdil, že „Tetris“ bude hit, protože „hry se nemohli nabažit sekretářky ani účetní“. (HellFire)
  • Produkce filmu musela být dočasně zastavena po případu koronaviru v Glasgow. Taron Egerton (Henk) byl testován s negativním výsledkem, ale stále byl několik týdnů izolován. (mikki089)
  • Skutočný Henk Rogers (Taron Egerton) povedal, že film neodráža celkom skutočnosť a mnoho vecí je prikrášlených či vymyslených: "Je to hollywoodsky scenár, je to film. Nie je to o histórii, takže veľa z toho, (čo je vo filme) sa nikdy nestalo. Filmári sa nás často pýtali, ako to naozaj bolo... Pokiaľ šlo o autentickosť, snažili sa čo najviac akceptovať naše zmeny. Ale keď sa to začalo dostávať do [kreatívneho rozmachu ako] automobilová naháňačka a tak ďalej, tak to už bolo o tom, že: 'OK, teraz je to už len na nich.' Nemohli sme nič zmeniť." (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama