Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som nikdy nepovedal, že o tak banálnej veci akou je videohra môže vzniknúť tak výborný film. Bavilo ma to od úvodu až po koniec, fakt skvelá a nápaditá réžia, po technickej stránke ťažko nájsť nejakú nudnú pasáž. Každá scéna je chytľavá, či už plná nápadov alebo skvelých dialógov, so skvelými hercami. Scény z Ruska sú výborné a napínavé a možno zistíte, že sa za 30 rokov toho v Rusku zas tak veľa nezmenilo. V jednej scéne dvojica ruských manželov skvele okomentovala rozpad ZSSR a príchod demokracie - "To je dobré alebo zlé?". O jednej videohre sa toho dozviete určite viac než potrebujete vedieť, ale práve scény z Ruska a obchodovanie s americkými namyslenými zbohatlíkmi robí tento film výnimočným. Ak máte vzťah k hrám určite neváhajte, ak máte radi filmy na tému príchod demokracie začiatkom 90-tych rokov , rovnako neváhajte. 80%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Wow, to bylo dobré. Bál jsem se trochu že to bude tak zbytečný a tupý film jako Air: Zrození legendy, a nakonec pravý opak - výborné drama, komedie, i velmi milá oslava počátků videoher.  Velmi zábavně a trefně předvedené korporátní i politické machinace které drtí těch pár idealistických nadšenců v napínavém příběhu, který v tandemu s hravou režií nešetří nadsázkou a v při dění v Moskvě přechází do až tak groteskní parodie, že jsem jen čekal kdy se honící se auta změní na pixelové videoherní modely... a pak se přesně tohle stalo, a já se jen řehtal na celé kolo, až do nevyhnutelně šťastného konce. Feel good film roku. 8/10 ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jak to jen ten Apple dělá? Oni umí totiž kromě promakaných seriálů nabídnout i takto kvalitní celovečerní filmy. Jo, pořád mě to překvapuje. Tetris na první pohled vypadá nenápadně. Ono kdo má chuť si pustit snímek o videohře, že ano? Ale nenechte se zmást. To pozadí samotného této legendární hry vývoje dokáže zaujmout, notabene když se přesuneme do nelítostného prostředí Sovětského svazu. Fakticky mě odrovnalo, co za HIDDEN GEM se z toho vyklubalo. Osmdesátky z toho stříkají na každou stranu, tak propracovaný vizuál dávající si záležet na maličkostech jsem dlouho neviděl. Taron Egerton v hlavní roli trefou do černého, s prstem v nose dokázal svou roli nebojácného vývojáře her vyždímat do morku kostí. Parádička. Jinak se mi líbilo, jak film dokázal balancovat mezi odlehčenějším podáním a řízným thrillerem ze studené války. A ten dramatický konec, to jsem čuměl jako puk (došlo i na adrenalinem narvanou automobilovou honičku v centru Moskvy). Co více si přát? Takto má vypadat divácky atraktivní historický kinematografický počin. Za mě 8,5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborné napínavé Drámo o tom, jak se populární videohra Tetris dostala k celému světu. Apple si připisuje plusové bodíky. V hlavní roli výborný Taron Egerton, který každým počinem herecky jen zraje jako víno. Mám toho sympaťáka rád už od Kingsmanů, ale v Black bird všem vyrazil dech svým hereckým výkonem a zde své kvality jen potvrzuje. Oscaři jsou brzy na cestě a přeji šťastný výběr filmů v herecké kariéře. Co se mohlo zdát jako nudný a nezajímavý příběh se nakonec proměnilo ve strhující a napínavou jízdu, kde místy budete lapat po dechu. To se v žánru Drama rozhodně nestává často. Plusem je zasazení do komunistického SSSR, kde hlavní hrdina přijíždí, aby koupil práva na Tetris, jenže v téhle zemi vše funguje jinak a nic nebude jednoduché. Ikdyž je většina filmu jen o obchodování práv Tetrisu, tak to má vskutku slušný náboj a energii. Děsivé KGB, komunisti, pravidla. Nevybavuji si lepší ztvárnění ruského komunismu ve filmu. Došlo tu i na pár nečekaných zvratů, celé je to skvěle natočené ( zaujmou grafické 8 bitové vsuvky), herci hrají výborně úplně všichni, atmosféra je mrazivá a strhující a celé to vrcholí strhující automobilovou honičkou, za kterou by se nestyděl ani Bond. Opravdu slušný kousek, který potěší a překvapí většinu. 8/10. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Příběhy prohnaných podnikatelů jsou vždycky zajímavé, ale Tetris nemá to správné tempo. Celý příběh jeho distribuce do světa je pochopitelně zajímavý, ale některé pasáže podle mě celou zápletku brzdily, případně se daly odvyprávět jinak. Celkem klišovitá zápletka, kdy otec nestihne besídku své dcery, působí na sílu a i onen závěrečný únik z Ruska nebyl něčím, co bychom tu již 100x neviděli. Souboj jednotlivých politik, ať už firemních nebo mezistátních ale zpracován špatně nebyl a celé obsazení bylo taktéž povedené. Osobně bych to zkrátil o 15-20 minut, aby to bylo o trošku svižnější. Takhle tomu dávám 70 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Obsadenie Egertona, waleského herca anglického pôvodu, do úlohy Rogersa, ktorý je čiastočne indonézskeho pôvodu, bolo kritizované ako "bielenie postavy", tzv. whitewashing. (Arsenal83)
  • Henk (Taron Egerton) na začátku filmu říká, že vidí kostky i ve snu. „Tetris effect“ je skutečný fenomén popsaný v roce 1994 novinářem Jeffrey Goldsmithem, který odkazuje na nedobrovolné „halucinování“ nebo denní snění. (HellFire)
  • Ve filmu za Akemi Rogers (Ayane Nagabuchi) přišli ruští velvyslanci v Japonsku s výhružkou, aby se manžel vrátil domů. Ve skutečnosti se tohle nikdy nestalo. (Yorkcz)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno