Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Krásná nízkorozpočtová syrová podívaná zasazená do šedivé Moskvy, kde se Taron Egerton (vybírající si v posledních letech neskutečně kvalitní role jako byl Rocketman či skvělá seriálová Volavka) seznamuje s "východním blokem" a poznává zdejší praktiky a při tom se snaží dostat od bolševickejch pohlavárů pár podpisů na Tetris. Má takový děj šanci na úspěch? To si sakra pište že má, a že to byla kvalitní podívaná! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film roku 2023! Příběh byl sám o sobě zajímavý (a mě neznámý), napínavý, ruské reálie mrazivé a herci absolutně realističtí, je to však navíc velmi originálně, místy až doslova pixelově natočené, což je super! Prťata sledovala se mnou, užívala si a prožívala film od začátku až do samotného závěru a na rozdíl ode mě oceňovala i hudbu a celkově herní prostředí. Je jim 14 a ví o tom víc, než já :). ■ P.S. Jestli byla Moskva doopravdy kompletně udělaná v počítači, jak v podcastu hovoří František Fuka, pak velký respekt k tvůrcům! ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Tetris je pekelně zábavná podívaná, založená na problematice získání práv k téhle legendární 8-bitové herní pecce z komunistického SSSR. Ač není samotný příběh nikterak originální, tvůrci výborně pracují s budováním atmosféry a napětí (velmi připomínající oscarové Argo) a využíváním dobových top syntezátorových singlů (The Final Countdown, Holding Out For A Hero, Heart of Glass). To nemá absolutně chybu. Výše zmíněné je podpořeno vynikajícím hereckým výkonem Tarona Egertona, který tentokrát lehce vykrádá grimasami Lea DiCapria, ale to postavě Henka Rogerse dodává ty správné grády. Na Tetris jsem se upřímně těšil dobré tři měsíce před vydáním a jsem z něj přímo nadšený! Tetris TOP10 nejlepších filmů roku 2023 rozhodně nemine. Za mě jedno velké doporučení! Pět hvězd. 👌 (02.04.2023) ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Tetris je výborným příběhem o fungování SSSR, Ruska a podobných totalitních zemí. Táhne hereckým výkonem Tarona Egertona, hravým art-stylem, kreativní režií, střihem a hravou tetrisem obohacenou hudbou. Ani nevím, kde je problém, proč tomu nedát plné hodnocení, ale asi to bude málo dořešených linek a málo prostoru. Upřímně nevím, tuhle recenzi píšu ve dvě ráno asi 14 hodin po tom, co jsem film viděl. Co vím je fakt, že tenhle film si zaslouží pozornost a nedivil bych se, kdyby skončil v mé topce na konci roku. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tetris Jona S. Bairda mohl skončit jako naprostá fraška, výsledek je ovšem zábavná záležitost, která je v součtu možná až příliš thrillerem ze studené války, zábavnost ovšem v součtu převažuje. Výsledkem je nejspíš ten nejlepší film, který na základě tohoto námětu mohl vzniknout.... Více zde ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Skutočný Henk Rogers (Taron Egerton) povedal, že film neodráža celkom skutočnosť a mnoho vecí je prikrášlených či vymyslených: "Je to hollywoodsky scenár, je to film. Nie je to o histórii, takže veľa z toho, (čo je vo filme) sa nikdy nestalo. Filmári sa nás často pýtali, ako to naozaj bolo... Pokiaľ šlo o autentickosť, snažili sa čo najviac akceptovať naše zmeny. Ale keď sa to začalo dostávať do [kreatívneho rozmachu ako] automobilová naháňačka a tak ďalej, tak to už bolo o tom, že: 'OK, teraz je to už len na nich.' Nemohli sme nič zmeniť." (Arsenal83)
  • Ve filmu dvakrát zazní píseň „Holding Out for a Hero“, a to ve dvou různých jazykových podobách – v japonské a ruské verzi. Japonská verze zazní v čase 00:13:33 a ruská verze zazní v čase 01:00:41. (Yorkcz)
  • Bývalý prezident společnosti Nintendo Hiroshi Yamauchi a Henk Rogers (Taron Egerton) byli ve skutečnosti dobří přátelé, které spojovala láska ke stolní hře „Go“. Rogers často navštěvoval Yamauchiho a při hraní diskutovali nad novými hrami pro herní konzoli Famicom (Nintendo Entertainment System). (HellFire)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama