Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No jo, Tetris... Vzhledem k zemi jeho původu dnes už pro uvědomělé pochopitelně Tetriss, že? Nějak jsem si nedovedl představit, že by mě mohl bavit film na toto téma, ale ukázalo se, že když se dá dohromady schopná parta tvůrců, uběhnou dvě hodiny jako nic. Navíc jsem měl po celou dobu pocit hraničící s jistotou, že se tahle partička nebrala příliš vážně, proto jsem si dokázal bez připomínek užít i scény, které byly notně přitažené za vlasy (a že jich nebylo málo). Šlo o pohodovou, vtipnou záležitost; o to víc mě překvapilo, jak moc tvůrcům vyšla ta tísnivá, paranoidní atmosféra v Sojuzu. Tam se snímek náhle změnil v napínavé, mrazivé drama (až na ty výše zmíněné úlety). Za mě šlo o velmi povedený film, doplněný o parádní grafické předěly a o tolik známé zvuky (jaká nostalgie...), u něhož jsem se opravdu bavil. / Poučení: Člověk s vizí bývá mnohdy nebezpečný sobě i svému okolí. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nadupaná jízda, která se šílenou rychlostí prodírá v naprosto dokonalé dobové atmosféře. Každou kostičkou zábavné, jen nevím, jestli z toho jako větší dobytci vychází kluci a holky z KGB, nebo američtí byznysmeni. Roger Allam zde byl tak odporný, že bych mu s chutí vydrápala minimálně jedno oko. Boyle, coby jeho filmový synáček, na tom není věru lépe. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Tetris jsem samozřejmě hrál, ale jeho historii vůbec neznal. A Apple TV+ ji podal tak záživně a svěže, jak jen mohl. Jon S. Baird to celé natočil hravě, takže si fakt připadáte jako malé děcko, které se nemůže této hry nabažit, aby pak vás udolávaly krutosti a těžkosti reálného světa, které bohužel nejsou o těch jednoduchých kostičkách. A patrné to je obzvláště ve světě, kde prim hrají peníze a kde se střetává kapitalismus se socialismem. To pak se v takovém socialistickém Rusku padá na hubu ras dva. Připadá vám to fakt bizarní? Pevně doufám, protože o tom tenhle film je. A já se nedivím, proč slaví takový úspěch. 80% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vzpomeňte si na dobu bez chytrých mobilních telefonů a dokonale propracovaných počítačových her. Na dobu, kdy se za minutu strávenou na internetu v mobilu platily nekřesťanské peníze. Tehdy jsme volné chvilky například při čekání u doktora nebo v MHD věnovali hraním mobilních her jako Had nebo Tetris. Zajímalo vás ale někdy, jaký příběh stál za vznikem takové kultovní hry? Pro mě neznámí tvůrci přivedli letos na jaře na obrazovky neskutečně atraktivní podívanou, která se samozřejmě skutečnými událostmi pouze inspiruje, ale i tak hravě pracuje s dobovou atmosférou 80. let a do obrazu čas od času promítne i klasickou osmibitovou animaci. Skvělý je navíc Taron Egerton v hlavní roli videoherního návrháře a obchodníka, který chce získat sovětský Tetris pro celosvětový trh. Možná bych trochu krátila, ale od podobného tématu bych nečekala takhle povedený filmový zážitek. Za mě určitě jeden z filmů roku a skoro 5*. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě skutečně zaujal. Ani bych neřekl, že má tato legendární hra tak zajímavý příběh. Snaží se zmapovat její cestu, a to hlavně po té právní stránce. Získat na ni práva nebylo totiž vůbec jednoduché, protože byla z Ruska. Taron Egerton tu skvěle hraje obchodníka, který se snaží práva na hru získat. Není to jednoduchý úkol, protože má o hru zájem víc společností. Většina filmu se odehrává právě v Rusku, kde probíhá vyjednávání, které jim tajná služba zrovna moc neulehčuje. Je tam i občas hezky použitá 8bitová grafika. Programátoři si jistě přijdou na své. I hudba je tam dobře zvolená. "Co je Nintendo?" :D ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu za Akemi Rogers (Ayane Nagabuchi) přišli ruští velvyslanci v Japonsku s výhružkou, aby se manžel vrátil domů. Ve skutečnosti se tohle nikdy nestalo. (Yorkcz)
  • Skutočný Henk Rogers (Taron Egerton) povedal, že film neodráža celkom skutočnosť a mnoho vecí je prikrášlených či vymyslených: "Je to hollywoodsky scenár, je to film. Nie je to o histórii, takže veľa z toho, (čo je vo filme) sa nikdy nestalo. Filmári sa nás často pýtali, ako to naozaj bolo... Pokiaľ šlo o autentickosť, snažili sa čo najviac akceptovať naše zmeny. Ale keď sa to začalo dostávať do [kreatívneho rozmachu ako] automobilová naháňačka a tak ďalej, tak to už bolo o tom, že: 'OK, teraz je to už len na nich.' Nemohli sme nič zmeniť." (Arsenal83)
  • Ve filmu vidíme scénu, kde Saša (Sofja Lebeděva) v hotelu políbí Henka (Taron Egerton) a později se zjistí, že to nastražili Sověti, aby mohli Henka vydírat. Ve skutečnosti se tohle nestalo. (Yorkcz)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama