Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

maddy 

všechny recenze uživatele

Kto by to čakal, že od filmu s názvom Tetris dostane drámu/thriller zo studenej vojny a sondu do prehnitého komunizmu v Rusku (ako aktuálne kvôli práve prebiehajúcim udalostiam na Ukrajine). Ale za to pomerne štýlovú sondu, kde režisér Jon S. Baird pretavil pomerne nudnú a prekombinovanú story o tom ako sa legendárny Tetris dostal z Ruska do zvyšku sveta do svižného a nápaditého filmu plného trefnej pixelovej grafiky (automobilová naháňačka v závere sa radí k tomu najoriginálnejšiemu za tento rok), podporenú skvelým soundtrackom z 80s a opäť skvelým Taronom Egertonom v hlavnej úlohe. Namiesto nudnej biografie sme tak dostali svižný prevažne dialógový film, ktorý aj takto ukecanú story dokáže nakopnúť vtipnými montážami tam kde to je potrebné a svižným tempom odrozprávať príbeh Tetrisu na dvojhodinovej stopáži. CELKOVO: 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by mě nenapadlo, že hra jako Tetris bude skrývat takový příběh. Ne o jeho vzniku, ale o tom, jak se rozdistribuoval do celého světa. Perfektní, dynamická režie, originální nápady. Bavilo mě to od začátku do konce. Takhle má vypadat v dnešní době natočené čiré dobrodružství. 8 bitové vizuální prvky pak dodávají filmu na nápaditosti a všechno ostatní je k tomu naprosto poctivě odmakáno – hudba, herecké výkony, socialistická atmosféra osmdesátkové Moskvy. K tomu se dozvíte i pár insider informací z vývoje počítačových her. No, co víc si fanoušek počítačových her má přát? ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z povzdálí ne moc lákavý projekt a moc se mi do něj nechtělo, i když jsem ho měl týden uložený na Apple TV Plus a věděl jsem, že bude dobrý. Ale výsledek mě stejně překvapil, jelikož to krásně uteklo a navíc to bylo tak napínavé, že jsem si ukousal všechny nehty na rukou. Jistěže je to dramatická licence, mnoho věcí z filmu se takto nestalo a ani stát nemohlo, ale jako film to funguje parádně. Taron Egerton se do role skvěle hodí (čert vem whitewashing) a v produkci Marv Matthew Vaughna to ani nemohlo dopadnout špatně, leč to nakonec dopadlo dokonce výborně. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Pokud někdo hrál kdy nějakou hru, tak se snad Tetrisu vyhnout nemohl, a proto z nostalgie není špatné tento film vidět. Autoři použili odlehčenou formu zpracování skutečného příběhu pro široké publikum, takže divák znalý tehdejších reálií, musí občas skřípat zuby. Ale naštěstí je z něj cítit nadhled a tak jsem si tuhle zábavnou jízdu mohl užít i já. Hvězdičkami to tentokrát přehánět nebudu a i když je to na hraně mezi 3 a 4, tak se přikloním k nižší známce. A teď je na řadě ještě Rusko, aby natočilo svoji verzi tohoto příběhu a ani bych se tomu nedivil ;-)  [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Tetris" vnímam z pohľadu filmárčiny ako solídnu dramatickú jazdu, ktorá ma vôbec nepustila. Priznávam, že som nad pôvodom hry vôbec neuvažoval a je zaujímavé si uvedomiť, ako má jedna z najznámejších značiek v histórii silnú históriu. Je to celkom fascinujúce. Napriek tomu, že som kúzlu Tetrisu nikdy úplne nepodľahol... tak je pravda, že som tomu kedysi venoval celkom slušnú dávku času a kocky boli hold všade. Ale potom som sa samozrejme ako hráč posunul niekam inam. Tento film ma však bol schopný presvedčiť, aby som si našiel niekde online verziu a dal si aspoň jedno kolo. Pretože zrazu hra, ktorá po rokoch už vyzerala celkom staro a neprináša nič, čo by som nepoznal pôsobila, ako keby som si pripomenul dávne staré časy, ktoré boli svojim spôsobom aj výnimočné. Nepoznám asi nikoho, kto by Tetris nikdy nehral alebo nepoznal. A to už niečo signalizuje. Film je možno miestami trošku moc dramatický a dočkáme sa niekoľko scénok, ktoré majú všetko asi trošku len spracovať pre diváka zaujímavejšie, no či už je to tak alebo onak, ide rozhodne o príbeh, ktorý stojí za to poznať a vďaka Taronovi Egertonovi mám pocit, že sa dočkal solídneho prevedenia. Išlo o solídne zakončenie tohto solídneho filmového mesiaca a ako hrač som s výsledným produktom spokojný. Dostatočne kvalitný na to, aby som mu dal odporúčanie. Hodnotenie: A ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Na tomto filmu se nijak nepodílel František Fuka, který naprogramoval pokračování hry „Tetris“ a složil k němu hudbu. (corydoras)
  • V čase 01:50:00 slyšíme skladbu „Opportunities (Let's Make Lots of Money)“ od brtské kapely Pet Shop Boys, která vyšla v roce 1986 na jejich debutovém albu nazvaném „Please“. (Trajektt)
  • Ve filmu dvakrát zazní píseň „Holding Out for a Hero“, a to ve dvou různých jazykových podobách – v japonské a ruské verzi. Japonská verze zazní v čase 00:13:33 a ruská verze zazní v čase 01:00:41. (Yorkcz)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama