Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Na začátku příběh frčel kupředu a byl jsem pěkně namlsaný, jak se bude vyvíjet, ale v polovině už mě to neustálé podepisování a rušení smluv a dohod moc nebavilo, obzvlášť když bylo jasné, jak to dopadne. Čekal jsem míň KGB a víc Tetrisu a GameBoye. Ale jinak v pohodě film, který je dobře natočený a má docela dost dobrých nápadů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by mě nenapadlo, že hra jako Tetris bude skrývat takový příběh. Ne o jeho vzniku, ale o tom, jak se rozdistribuoval do celého světa. Perfektní, dynamická režie, originální nápady. Bavilo mě to od začátku do konce. Takhle má vypadat v dnešní době natočené čiré dobrodružství. 8 bitové vizuální prvky pak dodávají filmu na nápaditosti a všechno ostatní je k tomu naprosto poctivě odmakáno – hudba, herecké výkony, socialistická atmosféra osmdesátkové Moskvy. K tomu se dozvíte i pár insider informací z vývoje počítačových her. No, co víc si fanoušek počítačových her má přát? ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som nikdy nepovedal, že o tak banálnej veci akou je videohra môže vzniknúť tak výborný film. Bavilo ma to od úvodu až po koniec, fakt skvelá a nápaditá réžia, po technickej stránke ťažko nájsť nejakú nudnú pasáž. Každá scéna je chytľavá, či už plná nápadov alebo skvelých dialógov, so skvelými hercami. Scény z Ruska sú výborné a napínavé a možno zistíte, že sa za 30 rokov toho v Rusku zas tak veľa nezmenilo. V jednej scéne dvojica ruských manželov skvele okomentovala rozpad ZSSR a príchod demokracie - "To je dobré alebo zlé?". O jednej videohre sa toho dozviete určite viac než potrebujete vedieť, ale práve scény z Ruska a obchodovanie s americkými namyslenými zbohatlíkmi robí tento film výnimočným. Ak máte vzťah k hrám určite neváhajte, ak máte radi filmy na tému príchod demokracie začiatkom 90-tych rokov , rovnako neváhajte. 80%. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jon S. Baird je moc šikovný režisér, díky němuž se z nepřehledné tahanice o práva na tetris, stal vcelku slušně odsýpající, ale hlavně svěže vypadající a znějící film. Teoreticky by měla tato pochvala osliznout i scénáristu, ale jeho směrem budu poplivávat spíš nechválu. Jak to bylo doopravdy, vědí nejspíš jen přímí účastníci "jednání". Ale jsem si poměrně jistý, že většina toho, co se točilo kolem KGB je vymyšlený blábol, který měl ten jinak vcelku nezáživný příběh oživit. Věrohodně ale působí v tom, nač jsou amíci tak pyšní... jejich enormní snaha přisát se na cokoliv, co lze zpeněžit. Když o tom s odstupem pár minut přemýšlím, tak se mi ten příběh vlastně nelíbil. Nemá žádnou historickou hodnotu, protože je skoro celý vymyšlený. A nebýt sympaťáka Egertona, byl by mi osud Hanka vcelku ukradený. Souboj supů, byť o zajímavou mršinu, je totiž pořád jen souboj supů. A to i když u něj vyhrávají pecky od Europe, nebo Pet Shop Boys. Kdybych dal čtvrtou hvězdu, byla by jen pro herce a režiséra, ale film je tady velmi nadhodnocený, takže nedám. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jak to jen ten Apple dělá? Oni umí totiž kromě promakaných seriálů nabídnout i takto kvalitní celovečerní filmy. Jo, pořád mě to překvapuje. Tetris na první pohled vypadá nenápadně. Ono kdo má chuť si pustit snímek o videohře, že ano? Ale nenechte se zmást. To pozadí samotného této legendární hry vývoje dokáže zaujmout, notabene když se přesuneme do nelítostného prostředí Sovětského svazu. Fakticky mě odrovnalo, co za HIDDEN GEM se z toho vyklubalo. Osmdesátky z toho stříkají na každou stranu, tak propracovaný vizuál dávající si záležet na maličkostech jsem dlouho neviděl. Taron Egerton v hlavní roli trefou do černého, s prstem v nose dokázal svou roli nebojácného vývojáře her vyždímat do morku kostí. Parádička. Jinak se mi líbilo, jak film dokázal balancovat mezi odlehčenějším podáním a řízným thrillerem ze studené války. A ten dramatický konec, to jsem čuměl jako puk (došlo i na adrenalinem narvanou automobilovou honičku v centru Moskvy). Co více si přát? Takto má vypadat divácky atraktivní historický kinematografický počin. Za mě 8,5/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Obsadenie Egertona, waleského herca anglického pôvodu, do úlohy Rogersa, ktorý je čiastočne indonézskeho pôvodu, bolo kritizované ako "bielenie postavy", tzv. whitewashing. (Arsenal83)
  • "Tetris" z roku 1984 bol najpredávanejšou videohrou všetkých čias od roku 1993 do roku 2020, kedy ju prekonal "Minecraft" (2009). (Arsenal83)
  • V 59. minutě, když se Henk (Taron Egerton) se svým průvodcem ocitne na diskotéce, můžeme slyšet skladbu „The Final Countdown“ od švédské rockové kapely Europe, která vyšla v roce 1986 na stejnojmenném albu. (Trajektt)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama