Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Nach 

všechny recenze uživatele

Tetris jsem samozřejmě hrál, ale jeho historii vůbec neznal. A Apple TV+ ji podal tak záživně a svěže, jak jen mohl. Jon S. Baird to celé natočil hravě, takže si fakt připadáte jako malé děcko, které se nemůže této hry nabažit, aby pak vás udolávaly krutosti a těžkosti reálného světa, které bohužel nejsou o těch jednoduchých kostičkách. A patrné to je obzvláště ve světě, kde prim hrají peníze a kde se střetává kapitalismus se socialismem. To pak se v takovém socialistickém Rusku padá na hubu ras dva. Připadá vám to fakt bizarní? Pevně doufám, protože o tom tenhle film je. A já se nedivím, proč slaví takový úspěch. 80% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nadupaná jízda, která se šílenou rychlostí prodírá v naprosto dokonalé dobové atmosféře. Každou kostičkou zábavné, jen nevím, jestli z toho jako větší dobytci vychází kluci a holky z KGB, nebo američtí byznysmeni. Roger Allam zde byl tak odporný, že bych mu s chutí vydrápala minimálně jedno oko. Boyle, coby jeho filmový synáček, na tom není věru lépe. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Příběhy prohnaných podnikatelů jsou vždycky zajímavé, ale Tetris nemá to správné tempo. Celý příběh jeho distribuce do světa je pochopitelně zajímavý, ale některé pasáže podle mě celou zápletku brzdily, případně se daly odvyprávět jinak. Celkem klišovitá zápletka, kdy otec nestihne besídku své dcery, působí na sílu a i onen závěrečný únik z Ruska nebyl něčím, co bychom tu již 100x neviděli. Souboj jednotlivých politik, ať už firemních nebo mezistátních ale zpracován špatně nebyl a celé obsazení bylo taktéž povedené. Osobně bych to zkrátil o 15-20 minut, aby to bylo o trošku svižnější. Takhle tomu dávám 70 % ()

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Krásná nízkorozpočtová syrová podívaná zasazená do šedivé Moskvy, kde se Taron Egerton (vybírající si v posledních letech neskutečně kvalitní role jako byl Rocketman či skvělá seriálová Volavka) seznamuje s "východním blokem" a poznává zdejší praktiky a při tom se snaží dostat od bolševickejch pohlavárů pár podpisů na Tetris. Má takový děj šanci na úspěch? To si sakra pište že má, a že to byla kvalitní podívaná! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodný výkon Taron Egertona a jeho umanutost či spíše nutnost vyjednat obchod v Sovětském svazu je sice napínavý a zpočátku správně hravý, ale já bych skoro řekl že něco i lepšího jsme už jednou dostali a to ve snímku Zakladatel, kde se možná ještě lepším výkonem blejskul Michael Keaton. Tetris rozhodně není špatný film, ale zdejší hodnocení 80% považuju trošku za nadsazené. 70% by mu slušelo více. PS: Zdálo se to jenom mě nebo jeden ze záporný Sovětů jako by znázorňoval mladého Putina? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Na tomto filmu se nijak nepodílel František Fuka, který naprogramoval pokračování hry „Tetris“ a složil k němu hudbu. (corydoras)
  • Henk (Taron Egerton) na začátku filmu říká, že vidí kostky i ve snu. „Tetris effect“ je skutečný fenomén popsaný v roce 1994 novinářem Jeffrey Goldsmithem, který odkazuje na nedobrovolné „halucinování“ nebo denní snění. (HellFire)
  • Videoherní společnost Atari vyrobila asi 300 000 kopií „Tetrisu“ pro konzoli Nintendo Entertainment System. Jakmile vyšlo najevo, že nevlastní práva k distribuci, byli nuceni produkci přerušit. Tahle verze hry je nyní považována za sběratelskou raritu a jednu z nejcennějších komodit z produkce Atari. (HellFire)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama