Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodný výkon Taron Egertona a jeho umanutost či spíše nutnost vyjednat obchod v Sovětském svazu je sice napínavý a zpočátku správně hravý, ale já bych skoro řekl že něco i lepšího jsme už jednou dostali a to ve snímku Zakladatel, kde se možná ještě lepším výkonem blejskul Michael Keaton. Tetris rozhodně není špatný film, ale zdejší hodnocení 80% považuju trošku za nadsazené. 70% by mu slušelo více. PS: Zdálo se to jenom mě nebo jeden ze záporný Sovětů jako by znázorňoval mladého Putina? ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nadupaná jízda, která se šílenou rychlostí prodírá v naprosto dokonalé dobové atmosféře. Každou kostičkou zábavné, jen nevím, jestli z toho jako větší dobytci vychází kluci a holky z KGB, nebo američtí byznysmeni. Roger Allam zde byl tak odporný, že bych mu s chutí vydrápala minimálně jedno oko. Boyle, coby jeho filmový synáček, na tom není věru lépe. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film roku 2023! Příběh byl sám o sobě zajímavý (a mě neznámý), napínavý, ruské reálie mrazivé a herci absolutně realističtí, je to však navíc velmi originálně, místy až doslova pixelově natočené, což je super! Prťata sledovala se mnou, užívala si a prožívala film od začátku až do samotného závěru a na rozdíl ode mě oceňovala i hudbu a celkově herní prostředí. Je jim 14 a ví o tom víc, než já :). ■ P.S. Jestli byla Moskva doopravdy kompletně udělaná v počítači, jak v podcastu hovoří František Fuka, pak velký respekt k tvůrcům! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ DO TOHO PŮJDEME, BUDEME ZA VODOU…“ Jako všechny tyhle filmy o sociálních sítích, počítačích, mapách… baví, když vás chytne ten příběh člověka, kterej za tím stojí. A bacha - tady je to navíc i lekce z politický historie! Svižný, napínavější než kdejakej  thriller a nesoucí fajn 8 bitovou stopu. Pičo vole, debilní TETRIS!? ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Tetris vyvinul v roce 1984 ruský programátor a vývojář Alexej Pažitnov pro sovětský počítač Elektronika 60. 2.) Hry se prodalo více než 170 milionů kusů a je zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejportovanější videohra světa. 3.) Thx za titule „Karel Himmer“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To jsem netušil, že nejlepší krotitel frustrací a nezábavnější společník všech dob při nudných filmech, frontách na úřadech, otravných přednáškách a špatných felacích měl až tak dramatickou historii. A netuším to ani teď, protože neměl. Prostě tři korporátní pamrdi v rámci špinavé hospodářské soutěže suše jednali koncem osmdesátek s Rusákama o tom, jak je co nejefektivněji ojebat o jejich prudce adiktivní herní poklad, až jeden z nich vyhrál. Nic víc, nic míň. Podle takových akurátních skutečných událostí by ovšem patrně vzniklo zhruba stejně poutavé audiovizuální dílo jako noční rozprava poslanecké sněmovny nad závažnými změnami Zákona o psích hovnech. Naštěstí to však soudruzi z Eplu řádně zpohádkařili, zesvižnili, osadili agresivními agenty KGB, ani trochu vypočítavými oligopolními správňáky i veskrze prohnilými zkurvysyny, a výsledkem je docela milé, zábavné a místy i napínavé Bus-Fi (Obchodní fikce). Navíc je Tarot silnou trumfovou kartou a veskrze sympatický a přirozený herecký kňuba, motora i mehlo. Ale jinak to samozřejmě bylo zcela nedostatečně teplé, černé a historicky prudce nekorektní. Zejména v progresivním světle nevyvratitelného objektivního historického fucktu, že Tetrisy ve skutečnosti vynalezl již v roce 1980 slavný homoseksuální angolský sběrač ovčího trusu N‘leyno Vkhrychchlu Uuplatz při pokrokové snaze o jeho efektivní skladování. No jsem nesmírně ROZHOŘČEN a již připravuji plačtivý, hodně zamindrákovaný a nesmírně angažovaný článeček do bolševického, děsně rádoby kancelačního vytřiprdelníku Reexpirer, plného sveřepě uvědomělých samozvaných strážců jediné pravé patomorálky a bdělých ochránců globálního světa před odpornými isty a foby!!! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Ke konci filmu, kdy Henk (Taron Egerton) s ostatními přijíždí autem k letištní hale, můžeme vidět letadlo s českou vlajkou. (Čulo)
  • Obsadenie Egertona, waleského herca anglického pôvodu, do úlohy Rogersa, ktorý je čiastočne indonézskeho pôvodu, bolo kritizované ako "bielenie postavy", tzv. whitewashing. (Arsenal83)
  • Ve filmu za Akemi Rogers (Ayane Nagabuchi) přišli ruští velvyslanci v Japonsku s výhružkou, aby se manžel vrátil domů. Ve skutečnosti se tohle nikdy nestalo. (Yorkcz)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama