Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Filmařsky impotentní nuda. Byl jsem zvědavý, jak celkem fajn povídku převedli do filmu, tak jsem si tím zničil celý večer - přestože jsem měl nastavenou rychlost na 1,2x, trauma přetrvalo. Scénárista, režisér a lempl v jedné osobě opsal z povídku kostru, tu velice nenápaditě a ploše převedl do filmu a pokusil se nalákat na Sutherlanda (zas tak dlouho tu není) a na nudného potomka ze společné noci Macaulaye Culkina a Daniela Radcliffe plné vášně, díky kterému jsem vůbec nechápal, proč by si ho nechal pracháč pár let číst knihy - ten nebožák neumí atmosféricky přečíst fotrovi ani dopis na rozloučenou v autě, natož knihu. Párkrát jsem se pobavil na režisérskými "inovativními" nápady typu "klukovi dojde, kdo mu volá, tak na něj nazoomuje kamera" nebo "postava zemřela šťastná, takže jí necháme šklebit se minutu za sklem a pak jen udělat udivený ksicht z toho, co se blíží". Film vlastně nic nerozjede, jen nás otravuje s pocity nudného patrona a nedává to vůbec smysl, ledaže by to celé zacáloval Apple. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Určitě bych to nenazývala hororem a to je možná ten důvod, proč je většina diváků, tak zklamaná. Není to totiž typický Kingův horor, na který je většina zvyklá. Tady není žádná krev nebo lekačky, duchové, klauni. Nic takového. Jde o mysteriozní a psychologický film, který pokud ho neberete jako horor, funguje naprosto skvěle. Byla jsem napjatá, příběh krásně gradoval, smsky byly svým způsobem trochu děsivé a měla jsem husí kůži. Za mě je to hodně povedený mysteriózní film, neočekávejte od toho horor, protože jinak budete opravdu zklamaní. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Radsi bych si pribeh od Stephena Kinga precetl, nez videl takto nafilmovany. Moderni technologie slouzi ke komunikaci s mrtvymi. Socialni media se skutecne jevi nadprirozenymi podle toho jak uhranuly mladou generaci. Tento teen pribeh je depresivni alegorie naseho vnitrniho odmitnuti se vzdat veci, ktere jsou pohodlne, ale pro nas spatne. Hlavni duvod sledovani pomalu plynouciho pribehu je Sutherland. S Martellem navazali uveritelne hluboke pratelstvi. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Trochu se o toho kluka bojím. Vyrůstat v té depce s tím zádumčivým tátou, hlavu si chodit čistit ke starému podivínovi, přestávky ve škole trávit beze slov čuměním do mobilu, zásadně nepíchat, jezdit v nudné káře, bez práce se topit v penězích, problémy za sebe nechat řešit nebožtíky, starý mobily uklízet do rybníka…hochu, hochu, ty jsi marnej. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Telefon pana Harrigana je velice slabá adaptace jedné z Kingových povídek, jelikož nedisponuje ale opravdu naprosto ničím, co by mohlo potencionálního diváka zaujmout, tedy krom výrazných hereckých představitelů jednotlivých postav, samozřejmě na čele s Jaeden Martellem, toť ovšem skutečně vše. Tedy je ještě dost zvláštní pravda, že na to, o jak prázdný film se vlastně jedná, tak jsem se kupodivu nudil vážně jen chvílemi, a i spád to mělo poměrně slušný, zvláštní to je ale prostě z důvodu, že prakticky v žádném ohledu tento film nefunguje. Zásadní vinu na tom dle mého názoru každopádně nese miniaturní zápletka, která je zkrátka obsahově na stominutový film absolutně nedostačující, což jak jsem již zmiňoval, tak z toho sice John Lee Hancock vybruslil ještě nadmíru dobře a se ctí, nicméně celý příběh kvůli tomu jednoduše ztrácí na intenzitě a na působivosti, chybí zde jakékoliv napětí, jediný moment překvapení, absentují emoce, nepřítomna je jakákoliv gradace příběhu, na hraně je to pak i s atmosférou, která je sice taková klasicky ,,kingovská,, ,což by mělo být v pořádku, jenže na druhou stranu pro film samotný nepředstavuje prakticky žádný význam a rozhodně nikterak nezvýrazňuje výsledný dojem, samozřejmě k lepšímu. Závěrečná pointa na mě navíc zapůsobila nevídaně katastrofálním způsobem, zcela bezvýsledně, prázdně, prostě úplně o ničem, takže opakuji, při sledování Telefonu pana Harrigana sice pocity nudy a nezáživnosti úplně nehrozí, na druhou stranu se jedná o natolik bezvýznamný příběh, se oželet tuto podívanou může určitě každý. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama