Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pomalé, náladové, melancholické. V podstate coming of age story s duchárskym podtextom, ponaučením.  Krásne natočené, zahrané, po technickej stránke, stránke výpravy, tomu v podstate nie je čo vytknúť. Dokáže to vtiahnuť. Jeden Martell pravdepodobne podáva svoj životný výkon, klobúk dole. Myslím, že z Kingovej novely sa viac vyťažiť nedalo, čo rozhodne nie je mínus, práve naopak, jedno pekne doplňuje druhé, a naopak. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Uz pri pohlade na to,ze predloha k tejto zalezitosti je od velikana Stephena Kinga,ma uistila,ze stoji za to pustit si to a nemylil som sa,hned na zaciatku musim upozornit,ze sa nejedna o horor,skor by som sa priklonil k mysterioznej drame,ale so skvelym i zaujimavym nametom a urcite ma tento film aj obrovsky potencial,taktiez pochvalim Jaedena Martella,ktory bol presvedcivy ako herec,cize ak si to teraz po skonceni premietnem spatne,tak mi to stale vychadza na pat hviezd,aj tak bude...:⁠-⁠) ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

6/10 – Velice svérázná záležitost, která sází výhradně na tíživou atmosféru a od začátku až do samého konce si nadmíru schopně pohrává s psychikou diváka. Snímek se navíc překvapivě hladce obešel bez jakékoli akce či strašení, protože většina hrůzy plyne z ponurého pojetí filmu, do kterého navíc vyhrává perfektně zneklidňující hudba, a o zbytek se hravě postará naše představivost – John Lee Hancock nevynechá jedinou příležitost ji poškádlit. Bohužel, právě to prostinké strašení zřejmě většina lidí čekala, když do snímku Telefon pana Harrigana šla, a z toho pramení také jejich zklamání zrcadlící se na zdejším skomírajícím hodnocením. Psychologický horor je to přitom náramný a v dnešní záplavě "bezduchých duchařin" jasně vyniká svou jinakostí. Tomu nahrává i nevšedně pomalé tempo, režisér si skutečně dává na čas, aby nám důkladně vykreslil Craigův prazvláštní vztah panem Harriganem a pouto, které si ti dva vytvořili. Celou dobu při sledování jejich interakcí však divák uvnitř cítí jakýsi neklid, hlásek v hlavě mu šeptem napovídá, že něco není zcela v pořádku. I po starcově smrti, kdy se začne naplno odvíjet hlavní "strašidelná" zápletka, si navíc divák není jistý, jestli pro to vše ve skutečnosti neexistuje nějaké logické, racionální vysvětlení, a to ho nutí uvažovat, pochybovat, domýšlet si, ... čímž se vracíme k tomu, že podstatná část výsledného zážitku nepoplyne ze snímku samotného, nýbrž z vás a z toho, jak se vaše představivost bude chytat nejrůznějších nuancí a vytvářet z nich vlastní dohady. Pěkná kamera dojem jen podpoří. Velká pochvala ode mě patří i Jaedenu Martellovi, který mne svým hereckým výkonem velmi mile překvapil a ze značné míry můžu za tento nevšední hororový zážitek děkovat právě jemu, neboť si ho z 80 % utahal na vlastních bedrech. Je vidět, že od natáčení IT Kapitoly 1 výrazně dospěl. Jsem na něj zvědavý, co podnikne do budoucna. Vtípek na dlouhé večery: "P-p-pane H-h-harig-gane?" "Ano, Bille?" ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Pár dní před premiérou tohoto filmu na netflixu jsem se dozvěděl, že se vůbec tohle natočilo dle povídky S. Kinga. Povídka se mi celkem líbila a tak jsem byl zvědav na tuto adaptaci. Žánrově bych to vůbec nenazval hororem ani thrillerem. Za mě je to takové výpravné drama, které prezentuje mladý kluk. Ten vypráví o jeho přátelském vztahu se starým panem Harriganem. A o to jde po celý čas filmu – v podstatě o nic jiného. Nějaká ta myšlenka zde je … Jaeden Martell klučinu zahrál dobře (známe ho třeba z hororu TO), takže některé scénky třeba, kdy ho šikanuje ten velký hromotluk mi to TO docela připomene. Donlad Sutherland roli též zvládl dobře. Žádnou zásadní pointu to ve finále nemá, stejně jako v povídce, nic extra ve filmu se moc neděje, takže to může na oko působit nudně, sám bych si to víckrát nepouštěl, ale to 1 vidění mě nijak neurazilo a i mi to docela utíkalo, ale je fakt, že je to zbytečná adaptace, která mohla tedy dopadnout ještě hůře. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2020 vyšla kniha "Keď tečie krv" (If It Bleeds). Je to zbierka štyroch noviel, ktorých autorom je americký spisovateľ Stephen King. Úvodná, v poradí prvá, sa volá "Telefón pána Harrigana" (Mr. Harrigan´s Phone). Podľa tejto zhruba sedemdesiat stranovej literárnej predlohy vznikla v roku 2022 stopäť minútová filmová adaptácia. Natočil ju režisér John Lee Hancock. Po technickej, filmárskej stránke je to v poriadku. Dokonca aj Donald Sutherland sa výborne hodil do úlohy starého milionára Harrigana. Zato ten vychrtnutý päťdesiat kilový pubertálny Harry Potter, čo bol obsadený do role Craiga mi tam vôbec nepasoval. Oproti novele, ktorú som čítal so zatajeným dychom, ma táto filmová verzia neoslovila. Nemalo to potrebnú atmosféru, prišlo mi to také akési mdlé. *** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama