Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Horor ? Zdaleka ne. Vlastně ani náhodou. Film nese tohle označení asi jen skrz toho, že je to automaticky King, jinak si to nedokážu představit. Nejlepším momentem ve filmu je, když klučina začne dostávat občas zprávy na mobil od svého mrtvého přítele. Není to napínavý, strašidelný, záhadný, žádný jumpscare, tady není vlastně absolutně vůbec nic. Chvílkama to působí jako reklama na iphone a hlavně netravte tolik času s moderními technologiemi. Jen další zprznění Kingova díla, nic víc. Tohle byly prozatím ty nejzbytečnější strávené minuty co jsem letos u hororu zažil. Zbytečné stejně tak jako celý film. Nikdy se nenavažuji a ani bych se nenavážel do nikoho, komu se líbí takový a onaký film. Ten, kdo ale dokáže dát tomuto víc než průměrné hodnocení musí mít teda kurevskou kuráž a laťku položenou raději ani nechci vědět jak. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Bohatý podnikatel John Harrigan sa skamaráti s chlapcom, ktorý mu chodí čítať knihy. Chlapec mu po výhre v lotérii kúpi rovnaký iPhone, ako má on, a starý muž sa tomuto daru velmi teší. Po smrti pána Harrigana sa mu začnú diať zvláštne náhody a je jasné, že jeho najlepší kamarát rozhodne neodpočíva v pokoji. - Hororoví fanúšikovia z toho nadšení velmi nebudú, pretože sa to až nápadne podobá na tohtoročný nadpriemerne uspokojivý a hlavne akčnejší The Black Phone, ale stále ide o film, ktorý stojí za to vidieť. Duo Sutherland / Martell má medzi sebou velmi príjemnú chémiu a medzigeneračný rozdiel, pri ktorom mladý človek musí staršiemu človeku ukazovať, ako fungujú moderné technológie, to sme si už zažili zrejme všetci. Záverečná pointa mi prišla tiež spracovaná s prehladom a nesie peknú (na Netflix dokonca až trúfalú) hlavnú myšlienku. Po dlhšej dobe Kingovka, ktorá ma bavila a niekedy si ju pustím znova. ()

Reklama

coscarelli 

všechny recenze uživatele

S.K. knihy nepoužívam, nechávam im slobodu v bibliotéke. No prekrútkou nepohrdnem. V tomto (ďalšom) prípade veľa požívačov uspí a unudí. Myslím, že som bol dobre nastavený, pretože toto Pokojné, Milé, Obojstranné a Veselé NIČ Ma oslovilo. A takto to ja rád. H-čko a T-čko ani omylom. Skôr Mystery: Čo ma na tom tak nadchlo? Preto o level vyššie. A Javier vie napísať jeseň do nôt, myslím že sa v jeseni narodil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vzdal by som sa všetkých peňazí za výmenu za pravidelné stretávanie s vami.“ Nič som od toho nečakal a áno, Donald Sutherland je tu dobrý, ale jednak je tu málo a jednak podáva tlmený výkon, čo je ale zas uňho relatívne poznávacie znamenie, keďže nikdy nepatril k expresívnym hercom. Je to trochu ako Srdce v Atlantíde, teda nie enormný zázrak, ale poctivé remeslo, pri ktorom sa mi viackrát zastavilo srdce. Tvorcovia zjavne nevedeli, čo chcú, takže chvíľu je to poetická melodráma, potom mysteriózny triler a potom niečo tretie, no a kvôli tomu sa z deja priebežne strácajú dejové línie, ako i postavy (hrdinovi spolužiaci, jeho láska, otec). Najlepšie fungujú „obyčajné“ scény z prvej polovice, ale tiež v druhej sa ich nájde dostatok. Každý by chcel svojho pána Harrigana, však? Neuveriteľné, že tak konzervatívny, starosvetský film produkoval Ryan Murphy (American Horror Story). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první dobrou se přiznávám, že jsem vůbec netušil, že tento námět vychází od Stephena Kinga. Prostě jsem si náhodně pustil film, který mi padl do oka. No a v tu chvíli se rozjížděl příběh, který hned na začátku spěl k tragédii. To prostě nešlo netušit. Už ale nešlo vědět, co se bude dít dál a dělo se toho docela dost...byť všechno bylo zastřeno temnotou a tmou. Mně se to ale ve výsledku líbilo. Ano, vyprávění je jak pro důchodce, ale atmosféru to má tak silnou a tajuplnou, že i když se ve filmu nic zásadního neděje, nenechá Vás to ani na moment chladným. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama