Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

mortak 

všechny recenze uživatele

Je osvěžující vidět film, kde se trénink neodbývá tříminutovou střihovou sekvencí naroubovanou na jásavý pop, a kde je vidět bolest i jak dlouho ta cesta trvá. Bohužel jsou shaolinské komnaty obklopeny otřepaným příběhem o pomstě, který jde proti duchu výcviku. Jak krvavá cesta pomsty pro školu bojových umění končí, ukázal Bruce Lee ve filmu Pěst plná hněvu. A ještě k tomu Lee ve svém skutečném životě zemřel na to živelné mlácení do hlavy. Ovšem ta hodina shaolinského výcviku stojí za vidění a měli by se jí inspirovat všichni ti školští reformátoři, co chtějí proměnit výuku v jednu velikou zábavu. Bez bolesti a potu to nejde. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pěkná fightmovie, na kterou se dobře dívá, je zábavná a souboje jsou opravdu vymakané. Pekelná choreografie, dlouhé záběry a střih nezadrhává. Sama o sobě kamera pro mě byla dost příjemné překvapení. Ale je to prostě pohádka. Hodně naivní pohádka kterou nikdo nemůže vzít vážně. Jako zábava ovšem uspěla. ()

Reklama

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme som v podstate vyrastal. Ako malý chlapci sme si ho pretáčali znovu a znovu. Mali sme tri VHS kazety s témou šaolin a radi sme ich pozerali dookola. Ale moja najoblúbenejšia bola práve táto. Neviem prečo ma tak ohúrila. Ale asi tým, že mnísi museli prekonávať prekážky a dostať sa až na vrchol. Najtalentovanejší znich stvárnil ukážkovo všetky komnaty, a pozerať sa na to bolo dobrodružstvo ! 5* ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pamatuju se, že vhsky s šaolin tématy patřily u nás doma k těm nejhranějším. O to víc mé srdce zaplesalo nad kvalitou, v jaké se nám tato série řítí na naše fullHD televizory. Během těch 30-ti let prošly bojové filmy několika změnami, dnes s vyjímkou Tin Mana na podobný žánr jen těžko narazíme a tak jsem se zarputilým a hladovým pohledem nespustil z mistrů Šaolinu oči. Paráda! 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No jo, tomuhle se dá skutečně vytknout jen máloco. Skvělá choreografie, které se prostě nedá nic moc vytknout. Tohle je nářez, který neustále jede. No a pak je tu samozřejmě skvělý nápad s procházením jednotlivých konat Šaolinu. Popravdě mě víc zajímala ta pasáž učení než celková pomsta, která mi možná přišla malinko nudnější, jako kdyby vrchol byl právě v chrámu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)

Reklama

Reklama