Reklama

Reklama

Boy Kills World

  • USA Boy Kills World (více)
Trailer 1

VOD (1)

Píše se nedaleká postapokalyptická budoucnost a městu, kde žije, vládne zkorumpovaná dynastie v čele s Hildou Van Der Koy. Právě ona mu zabila matku i sestru a nechala ho navždy umlčet a ohluchnout. Jeho jediným přáním a posláním je vidět ji umírat v bolestech. A udělá pro to cokoli. Aby přežil, naučí se odezírat ze rtů. Aby se pomstil, podrobí se drsnému výcviku tajemného šamana. Vedený hlasem své oblíbené videohry z dětství se stává nástrojem smrti, který už nic nezastaví. A v předvečer brutálního vybíjení oponentů, která patří k Hildiným každoročním kratochvílím, rozpoutá krvavá jatka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (145)

tron 

všechny recenze uživatele

Boy Kills World má niekoľko svojráznych, za mňa úžasných plusov, hoc každý, kto nemá v láske WTF, bude krútiť hlavou a nepochopí, kam sa to ten svet rúti. Spoločnosť dospelému hrdinovi robí prízrak jeho mŕtvej detskej sestry, ktorú vidí len on a ktorá sa vyskytuje v rôznych absurdných situáciách (napr. hrdinovi iní ľudia vysvetľujú hierarchiu zločineckej organizácie a vedľa neho na gauči sedí malé dievčatko a prikyvuje). Hrdina je hluchonemý, dokáže odčítať z pier, ale iba ľuďom, ktorí rozprávajú „jeho“ rečou. Akonáhle pozerá na ústa cudzinca, dotyčný povie napr. „je mi ľúto, ale tvoja milovaná žena je mŕtva“ a hrdina mu z pier zle odčíta niečo na spôsob „toto sú fajnové granule pre vtákov z pod-druhu DODO“. A keď už sme pri tom, úžasne WTF je aj samotný Bill Skarsgård, ktorý nahodil neskutočnú kondičku. A to je v kombinácii s jeho nadštandardnou výškou a špecifickou, neprehliadnuteľnou tvárou (a očami!), niečo, čo by mal problém prebiť možnože aj sám pán Arnold Schwarzenegger v Terminátorovi 2. Myslím si, že bez výčitiek svedomia môžeme hovoriť o jednom z najprekvapujúcejších akčných výkonov za posledné roky. Mal som Billa veľmi rád aj pred týmto šialeným cirkusom, ale po ňom si ho vážim ešte viac (okrem toho to spolu so Samom Raimim produkoval). Nanešťastie, natíska sa otázka... stálo to za to? Slávni herci vo vedľajších rolách narúšajú atmosféru a keď sme pri tom, tá nie je nijako extra skvelá. Scenár ma nebavil. Ani twist z druhej polovice, ktorý to pokazil parádnemu Yayanovi Ruhianovi, ktorého prácu dlhodobo sledujem (Raid 1 – 2, John Wick 3) a ako „kreténsky šamanský mentor z džungle“ je skvelý... s výnimkou konca, ktorý to celé otočí dole hlavou... ale zas aspoň sme si ho užili vo fest drastickej akčnej scéne. Ono je to vôbec značne brutálny film. Ja síce mám rád indonézsku školu (Safe Haven, Sebelum Iblis Menjemput, Ide si pre nás noc), takže ma to neprekvapilo, ale ak budete čakať niečo na spôsobom vandammeovky, zostanete šokovaní. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově jeden z nejgeniálnějších filmů co jsem kdy viděl. *** V realizaci se najdou nějaké mouchy jako třeba nepříliš příjemný hlas úvodního vypravěče, ale jako celek je to prostě vymazlená stará oldschoolová terminálová srdcovka, který prostě odpustíte, když občas omylem vystřílí všechny náboje a musí chvilku cheatovat... *** Cinema City Pardubice ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Už sem viděl dost filmů o pomstě, ale tenhle je něco, tenhle na to jde trochu jinak a musím říct, že ten zvrat byl tedy nečekaný. A těch posledních třicet minut, sou emoční a akční ždímačka. Je tedy škoda, že zde neni dán větší důraz na tu psychologickou notu, která je tady dost upozaděna. Kdyby hlavní hrdina měl víc halucinací a emočních výkyvů, kdyby by pořádně nevěděl co je reálné a co ne, tak by ten zvrat mohl mít větší důraz. Ale...ale i tak je to stále solidní záležitost a nedá se upřít, snaha to pojmout jinak a to se počítá. Je hrozně fajn, že žádná z postav zde neni úplně normální, všichni sou svým způsobem nějak porcouhaný a to je skvělý, dělá to ty postavy lidštější. A po akční stránce, je to skvost, líbila se mi kamera a její dynamičnost, samotná akce je perfektní, je to krvavý a film v tomhle směru určitě neni nudný. Co ještě stojí za pochvalu je hudba, která je originální a hodně dobře se poslouchá, od Pushing Rocks až po I Get Mine. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Videohrami inspirovaná akční hříčka, která chce být vtipná a stylová a většinou se jí to i daří, ale také není bez chyb a občas už je to prostě až moc. Postavy jsou spíš karikaturami herních bosů a nebo oddaných přepálených parťáků. Ale akce funguje na výbornou, film uhání ku předu a nezastavuje, Bill se pořádně namakal, zvrat ke konci je řádně osudový a závěrečný souboj naprosto boží. Takže za mě slabší 4 hvězdy. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně násilná variace na Hunger Games, která nejvíce doplácí na neustálé tlačení na pilu v komediální rovině a na extrémně „venomovsky“ otravný voiceover hlavní postavy. Netvrdím, že jsem se nezasmál a že některé fighty nezaslouží uznání, jen je to zkrátka už moc přepálené. Vlastně to z filmařského pohledu působí jako pokračování úspěšného prvního dílu, kde je více akce, násilí a dohromady mnohem více bordelu (vůbec jsem teď nemyslel na dvojku Kingsmana…). Palec nahoru za bitku v kuchyni se struhadlem a za závěrečný střet s mistrem. Hodně hezké pozlátko s takřka nulovou vnitřní logikou. [60%] ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě další scéna. (Puxina)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Reklama

Reklama