Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak někdo může tento seriál tak hanobit a hodnocením jsem šokován. Navic přirovnaní ke Kobře 11 také nechápu. Až na to, že to natočili Němci a je to seriál plný akce, s ni nemá nic společného. Naopak se mi zdá velmi originalní. Existuje snad seriál podobného typu - zachraný vrtulnik v akci? Ano, je pravda, že mnoho situaci je nerealných, hlavním hrdinům jde neustále o život atd. Kdyz vsak berete seriál nadneseně, tak je to napětí, akce, adrenalin. Diky vedlejším dějům hlavně o životě postav a vzajemným vztahům i vtip a hůmor. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jsou seriály, které si spojujete s určitým životním obdobím. Medicopter 117 je jeden ze seriálu, které se budou navždy spojovat s mým dětstvím, kdy člověk makal domů po škole, aby stihl vysílání na Nově / Primě. Oceňuju technickou stránku seriálu, a štědrou výpravu, kdy se mnohdy natáčelo na opravdu krásných místech, a i se spoustou adrenalinových kousků. Nejzapamatovatelnější je určitě díl z první série, kdy pilotka příjde po nehodě vrtulníku o nohu, to bylo opravdu hodně drsný. Jen škoda, že s odchodem Thomase a Michaela seriál ztratil na kvalitě, a nové postavy už je nedokázali plnohodně nahradit. Ono vůbec z těch původních postav moc nevydrželo, a do konce seriálu zůstala jen jedna. Každopádně žluto-červený vrtulník a hlavní hudební motiv v člověku už zůstanou :) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Náhodou, Medicopter je podle mého názoru velmi dobrým německým seriálem, i když trošku slabší než mojí oblíbení Specialisté a Rex... Tento solidní seriál jsem sice už pár let neviděl, ale když jsem byl malý, strašlivě mě to bavilo a rád jsem na to koukal. Vždycky jsem potom chtěl letět v Medicopteru a nakonec se mi to splnilo... Kdyby tento seriál znovu vysílali, myslím, že bych ho i teď velmi rád uvítal. Ono je to totiž velmi dobré drama s koukatelnou akcí. Pro mě 65% a to až s odstupem času... ()

Pharao20 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu že to všetci odsudzujú už len preto že je to nemecké, musim odporovať.Seriál je kvalitný, herci síce nie sú najsympatickejší ale nemusia byť v každom seriáli fešáci a kozaté blondinky..takto aspon postavy posobia reálnejšie ..je pravda že dej je takmer vždy podľa jednej šablóny, idú niekoho zachrániť a sami sa vždy dostanú do smrtelneho nebezpečenstva...napriek tomu je to ale vždy dostatočne napínavé, nafilmované zručne a akčné scény tiež nie sú špatné a ako plus beriem aj to že nie vždy sa to skončí šťastne ako vo väčšine podobných seriálov, dosť často sa epizody končia smrťou niektoreho z hlavných hrdinov....v konečnom dôsledku ma to vždy udrží pri telke počas celych 40 minut ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na německé seriály rozhodně "příjemná" změna, při čemž se tedy musíme přenést přes těch pár obvyklých super-explozí všeho, co létá, jede, plove či pouze leze, neustále klišácky stejných epizod a neuvěřitelných hlášek (V originálu má být "hláškami" mimochodem něco naprosto jiného, než to, co na hlášky pasoval jako obvykle povedený dabing.) ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Herec Wolfgang Krewe v rozhovore uviedol, že nakoľko sa väčšina scén natáčala v exteriéri a s vrtuľníkom, natáčanie teda záviselo od počasia a herci museli byť časovo flexibilní aj na úkor straty súkromného života. (patrik1177)
  • 1. epizoda 4. série s názvem Geisterflieger (Zbloudilý let) měla být původně odvysílána 11. září 2001. Kvůli teroristickým útokům v New Yorku, které se odehrály ve stejný den, epizoda odvysílána nebyla, protože některé scény z této epizody byly až nápadně podobné teroristickému útoku na Dvojčata v Manhattanu. Epizoda byla proto odvysílána až 17. září 2002. Pro fanoušky to však způsobilo zmatek, protože v této epizodě byl vysvětlen odchod zdravotního bratra Ralfa Stallera (Wolfgang Krewe) a jeho přítelkyně Jenny Neuhausové (Simone Heher) a příchod nového zdravotního bratra Enrica Continiho (Tom Mikulla). Proto později vznikly 2 verze této epizody. 4. série tedy začala epizodou Rettet Susi (Zachraňte Susi) 18. září 2001. Tato epizoda měla být původně 2. epizodou 4. série. (patrik1177)

Reklama

Reklama