Reklama

Reklama

Iveta

(seriál)
  • Slovensko Iveta
Trailer
Česko, (2022–2024), 8 h 40 min (Minutáž: 51–66 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Iveta chce být slavnou zpěvačkou. Cesta vede z dětského sboru přes pěvecké soutěže, nahrávání prvního hitu a desky až k celostátní slávě. Iveta musí přesvědčit rodiče, porotce, producenty, diváky. Tím jediným, který v ní od začátku věří, je Petr Sepéši. Její první láska. Ta, o které se říká, že musí někdy skončit... Jaká je cena splněného snu? Začátek životního příběhu Ivety Bartošové. (Voyo)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (148)

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Příběh mladičké Ivety, která chce být zpěvačkou, zatím co tatínkovi se to absolutně nelíbí. Když prorazí na soutěži a je jí nabídnuto jet pracovat do Prahy, zdá se jí to jako sen, ale jak řekl její otec - vždyť jí v té Praze sežerou. Petr Sepéši nikdy nebyl zlatíčko, dneska už se ví, že mu šlo hlavně o sebe a ne o Ivetu, takže to tady bylo zvládnutý skvěle. Celé je to takové zasněné, nostalgické, atmosférické a na české poměry překvapivě dobré. Není to bulvární, ale lidské, možná by tomu prospělo i ukázání dalšího vývoje postavy, ale věřím, že tahle minisérie zaujme nejen mladší osazenstvo diváků, kteří ani netuší, kdo Bartošová byla, stejně jako starší generaci, která bude nostalgicky vzpomínat. Obsazení rolí se vážně povedlo a byť jsem k české tvorbě hodně skeptická, tohle mě mile překvapilo.  8/10 ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal mnohem větší tragédii. Bartošovou jsem v jejich posledních letech života vnímal jako nevyrovnanou osobu s řadou problémů, jejíž osobní život se pohybuje v zajetí prapodivných a silně toxických parterů (manželů). Tvůrci naštěstí mapují život Ivety na jejím profesním startu a na samotnou zpěvačku má trojdílná série spíše rehabilitační vliv. Překvapivě působí postava Petra Sepéšiho, která zdánlivě prorokuje, že Iveta to s chlapy mít jednoduché nebude. Role Vojtěcha Vodochodského se nese v duchu zakomplexovaného spratka s ctižádostivými choutky, který se chce po nesporném talentu zpěvačky rychle vyvézt nahoru. Postavy obou interpretů nejdou příliš do hloubky, ale celkově děj funguje a scéna, kdy Ladislav Štaidl „školí“ Sepéšiho je vlastně docela dobře napsaná, ale zároveň má Samirova režie spíše naivní vyznění, které ale může reflektovat její tehdejší pohled na svět showbyznysu. Vzhledem k tragickému konci Bartošové je spíše dobře, že podobné věci vznikají – moc možností, jak restaurovat její pověst tu nebylo. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě série maji v sobě vydařenou retro atmosféru a provedou nás tím nejzásadnějším v Ivetině životě od začátku kariéry. Třetí série to už je doslova přímý přenos z nešťastné závěrečné fáze života Ivety B a lidem, kteří mají Ivetu rádi, mezi které se počítám se na to fakt nedivá hezky, protože cítí tu ohromnou bolest, kterou musela Iveta prožívat. Režie Michala Samira je vynikajcí, kompletní série působí velmi realistricky, herci do posledního předvádí své maximum, Annu Fialovou chci vidět v divadle, protože ta holka mě svým hereckým projevem naprosto uchvátila. Je opravdu velmi flustrující , že možná jednu z nejčistějších duší tuzemského showbusinessu společnost doslova uštvala a jedno jestli se jedná o bulvární ksindl v čele z podčlověkem z Řeporyjí a členem ODS, o podstatnou část veřejnosti z řad nadšených čtenářů bulváru, o chlapech, který jí vstoupili do života a vrazili jí do srdce hlubokou ránu, protože sráči ani nic jiného neumí a už vůbec ne udělat ženskou šťastnou a zářící nebo kolezích z českého showbusinessu, kteří i dnes tvrdí že viděli že se Iveta trápí, ale až na vyjímky (Šimi) ji absolutně nepomohli. ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto je dosť veľký prúser. Veľké PR a reklama okolo tejto minisérie právom vzbudzovali veľké očakávania, výsledok je však dosť tragický. Je to hrozne zdĺhavé, nepresvedčivé, povrchné a lacné. Anna Fialová je úplne iný typ ženy ako Iveta Bartošová, takže skôr sa mi podobala na Lady Dianu ako Ivetu. Vojtěch Vodochodský bol vyslovene nesympatický a odporný, Alena Mihulová mi na moje prekvapenie tiež vadila v úlohe matky, z hercov potešil akurát Miroslav Hanuš v úlohe otca a Gregor Brzobohatý ako Ladislav Štaidl. Do akej miery je všetko založené na skutočnosti sa môžeme len dohadovať, no Sepéši tu bol vykreslený ako čurák, Iveta ako totálna naivka. Je tam aj viacero faktových a časových nezrovnalostí (SPOILER: v závere, keď jej do telefónu Štaidl púšťa úryvok pesničky „Málo mě znáš“, bol v seriáli rok 1988 a táto skladba vznikla v roku 1987). Tá dejová linka s vojakom a jeho milou mala byť akože metafora na vykreslenie doby pre mladých? Že sa chodilo na 2 roky na vojnu a všetci vojaci boli zaľúbení do Bartošovej? Ak áno, tak stále je to totálne nelogické a zbytočné. Vlastne zbytočné ako celá táto miniséria, ktorej chýba šmrnc, noblesa a spád. Pre mňa to bola už druhá séria od Voyo (po Prípad Roubal) – a ďakujem, viac si neprosím od nich už nič. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Další seriál z produkce Voyo, který táhnou v první řadě herci svými perfektními výkony. U Ivety jsou to pak dále také kostýmy a vizuál, což především v prvních dvou sériích utváří příjemnou dobovou retro atmosféru. Iveta je na naše poměry vcelku povedené životopisné drama, kterému lze vytknout nepříliš velká poutavost některých epizod a také určitý televizní „look“. Tvůrci se rovněž zřejmě báli jít více do kontroverze, seriál je dělaný z mého pohledu velice citlivě a ohleduplně, což mu ale paradoxně ubírá na údernosti a zajímavosti. Normálně by to bylo na pěkné tři hvězdy, nicméně vzhledem k síle materiálu jako takového, k atmosféře jednotlivých epizod a sérií, dávám slabší čtyři. 7/10. ()

Galerie (493)

Zajímavosti (32)

  • V seriálu je znázorněna scéna, kdy po tiskové konferenci k vydání alba „Natur“, které vyšlo v roce 1991, přijde za Bartošovou (Anna Fialová) novinářka, které v kabelce zazvoní mobilní telefon. První hovor z přenosného telefonu byl u nás uskutečněn až v září tohoto roku a šlo o velmi rozměrnou Nokii MD 59, která v té době stála kolem 60 000 Kčs a vážila téměř čtyři kila. I kdyby novinářka telefon vlastnila, což je velmi málo pravděpodobné, do kabelky by se jí nevešel. (Olík)
  • Na svou roli se Anna Fialová (Iveta) připravovala hlavně sledováním archivních materiálů – televizních vystoupení a rozhovorů. Nesnažila se však Ivetu Bartošovou napodobovat, ale spíše zachytit její esenci. (hansel97)
  • Premiéru druhé série si nenechal ujít ani syn zesnulé zpěvačky Artur Štaidl. Ten stejně jako v první sérii měl při schvalování scénáře hlavní slovo. (lucij68ee14)

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

10.06.2022

Rok 2022 je ve znamení originálních minisérií na Voyo. Poslední úspěch sklidil příběh Ivety Bartošové, od 10. června Voyo představí další dlouho očekáváný seriál. Minisérie Jitřní záře zobrazuje, jak… (více)

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

06.05.2022

Jaký je skutečný příběh princezny československého popu? Díky čemu v osmdesátých letech Iveta Bartošová prorazila? A jak skončila její první velká láska? Odpovědi přinese třídílná minisérie Iveta na… (více)

Reklama

Reklama