Reklama

Reklama

Iveta

(seriál)
  • Slovensko Iveta
Trailer
Česko, (2022–2024), 8 h 40 min (Minutáž: 51–66 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Iveta chce být slavnou zpěvačkou. Cesta vede z dětského sboru přes pěvecké soutěže, nahrávání prvního hitu a desky až k celostátní slávě. Iveta musí přesvědčit rodiče, porotce, producenty, diváky. Tím jediným, který v ní od začátku věří, je Petr Sepéši. Její první láska. Ta, o které se říká, že musí někdy skončit... Jaká je cena splněného snu? Začátek životního příběhu Ivety Bartošové. (Voyo)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (148)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jiskreni ve vztahu, nebo dramaticky konflikt. Ale je to preci jen retropohadka. Pry ma jit o ukazani snu Bartosove. Obrazova koncepce je proto dobre promyslena s rozptylenym svetlem a surrealnymi obrazy. Kameraman Martin Douba se az dotyka obliceju rucni kamerou ci z uhlu v zakourenych mistnostech a vytvari podobu tehdejsi omezene filmove techniky. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten Samir by asi potřeboval léčebnu. A smutné je, že mu to takto schválili. Michal Samir se narodil v roce 1985, takže nemá o té době ani o Ivetě žádné ponětí. Jednou z podmínek natočení bylo, že verzi bude schvalovat, a případně může i zasahovat, Ivetin (a Štaidlův) syn. Takže je velmi smutné, že zpětně takto vidí svou mámu. Že má Iveta nějaký psychický problém ohledně své umělecké vize už v dětství, je možné. Mohlo to být hlavně despotickým otcem. Ale že by celou dobu raketového růstu kariéry byla jen uplakanou hromádkou neštěstí a nikdo neukázal naopak její radost, štěstí a jak si to užívá, to je asi blbost (pozn.: nejsem její ctitel). Co se týče Sepéšiho, je mi úplně jedno, jestli byl takový nebo menší debil. Prostě byl. Série (S01) je natočena rozvlekle, nudně, ponuře a depresivně. To mě k tomu vzestupu taky nesedí. U toho ponurého retra je nejhorší, že blboň Samir se do natáčení tak ponořil, že se mu podařilo udělat film přesně takovým stylem, jak se točily (ty horší) televizní inscenace v těch letech. Prostě Machr! ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bartošová měla hodně turbulentní život. Minisérie Iveta se věnuje pouze krátkému úseku, který pokrývá její přesun do Prahy a vztah se Sepéšim. Omamné tahy kamery a pomalé vyprávění slušně navozují atmosféru tehdejšího režimu, který naštěstí Samir nemá potřebu nijak rozebírat. Tragický osud Bartošové všichni znají, takže z předpovědí jejího otce mrazí. Velký prostor dostal zaslouženě Sepéši a dost lidí na něho změní názor. Fialová sice není dvojnicí Bartošové, ale vykulené zlatíčko z vesnice zahrála dokonale. Snad někdo bude mít koule na pokračování. Duel Rychtáře a Macury v podání Vetchého a Matonohy by byl boží. S1: 70% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znal jsem příběh Ivety Bartošové hlavně až z jejích posledních let, kdy byla hlavní hvězdou bulvárních médií, které si na ní udělali tržby po několik let. Její mladá léta tak byla pro mne neznámou a musím říct, že právě tento výlet do začátků její kariéry je určitě tou nejsilnější stránkou celého seriálu a skvěle vykresluje postavu Bartošové jako naivní venkovanky, kterou postupně semlel showbyznys, lidé okolo ní a její vlastní přístup k životu, který se prostě neslučoval s tím, co zpěvačka potřebuje vydržet. Celý seriál je zpravidla velmi dobře obsazený. Nebudu brát čistě jen vizuální podobu, můžete mít na place dvojníka, ale pokud to herecky neutáhne, tak prostě nebude dobré. Tady se povedlo dostat do aktuálně nejspíše životní role Ondřeje Brzobohatého, a v hlavní roli tu naivitu krásně vystihuje Anna Fialová, kdy výborný protipól jí dělá Vojtěch Vodochodský. Je vidět, že v seriálu chybí ještě minimálně tak jedna série, protože skok mezi druhou a třetí sérií je dost ostrý, a chybí poměrně významné období života Bartošové. Stejně tak někdy tvůrci až moc počítají s tím, že divák vlastně tenhle příběh zná, a nenamáhají se všechno vysvětlovat, což je škoda. Na závěr musim říct, že jsem měl obavu, jak moc bulvární seriál bude, že to bude stejný škvár, jako celá mediální šaškárna okolo IB, ale tvůrci k tomu přistoupili s respektem a dostatečným odloučením od všech mediálních nesmyslů, což je jen a je ndobře. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První větší počin od VOYO ORIGINAL. Z reklam na nás útočí slogan: "Pravdivý příběh Ivety B." No tak já to uvedu na pravou míru. Jedná se spíše o seriál mapující 3 vybraná období Ivety s přehnaně barevnou stylizací, kterou ale na druhou stranu oko diváka jistě ocení - moc hezky se na to dívá. Vynechává to spoustu událostí (a partnerů) z jejího života, a pokud se chcete opravdu něco dozvědět, doporučím spíše dobová videa na YouTube. Seriál je ze začátku taková pohádka, která se postupem času strhne v psycho, kde divák bude trpět spolu s Ivetou. Závěrečná série tohoto megaprojektu se dala zvládnout lépe, ale i hůře. Takto to je průměr s pár nádechy originality, jako celý tento seriál. ()

Galerie (493)

Zajímavosti (33)

  • Anna Fialová a Vojtěch Vodochodský v rozhovorech přiznali, že se jim nejhůře zpívala píseň „Snad nám to vyjde“. Herečka uvedla, že je píseň těžko zapamatovatelná, protože je textově velmi obsáhlá a sloky v ní jsou si melodicky dost podobné. (lucij68ee14)
  • Oskar Hes, který v této sérii představuje Rudolfa Hrušínského nejml., se s hercem v rámci příprav na roli skutečně setkal. Společně s ním byli na schůzce přítomni i představitelka Ivety Anna Fialová a režisér seriálu Michal Samir. Sám Hrušínský na schůzce podotkl, že způsob chování Oskara je podobný jako jeho. Reagoval tak poté, co při setkání musel Hes kvůli špatně zaparkovanému autu odběhnout pryč. (lucij68ee14)
  • Některé letní scény se musely natáčet v lednu, například odvoz Ivety (Anna Fialová) Zdeňkem (Richard Krajčo) k němu domů. Nejvíce času v mrazivém exteriéru tady trávili Jana Stryková (novinářka Simona) a Oldřich Bělka (její kameraman Dodo), kteří těsně před „ostrou“ používali osvědčený trik, aby se jim nekouřilo od pusy, tedy cucali led. (funhouse)

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

10.06.2022

Rok 2022 je ve znamení originálních minisérií na Voyo. Poslední úspěch sklidil příběh Ivety Bartošové, od 10. června Voyo představí další dlouho očekáváný seriál. Minisérie Jitřní záře zobrazuje, jak… (více)

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

06.05.2022

Jaký je skutečný příběh princezny československého popu? Díky čemu v osmdesátých letech Iveta Bartošová prorazila? A jak skončila její první velká láska? Odpovědi přinese třídílná minisérie Iveta na… (více)

Reklama

Reklama