Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

partička kolem pánů Lacheaua a Boudaliho má ten vzácný dar, že dokáže tvořit komedie, které jsou sice v jádru jednoduché, ale jsou vtipné, nesnižují se ke fekálnímu a jinému podobnému humoru a mnoho z nich by bez humoru obstálo i v jiných žánrech (v těch které paroduje). Ani Super blb není výjimka a tentokrát přichází na řadu superhrdinské a komiksové filmy. Tu a tam se sice nějaký fór úplně nepovede, ale v poměru k těm které fungují a u kterých se bude divák smát nahlas je jich - jak bývá u téhle skupiny už dobrým zvykem - velmi málo. Některé odkazy na slavnější kolegy jsou vskutku geniální (Logan) a i když je to velmi těsné, tohle je zatím jejich nejlepší dílo...80% ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Zkusil jsem to, ale francouzský humor jde totálně mimo mě (nebyli by to Francouzi, kdyby se 90 % vtipů netočilo kolem sexu). Nezasmál jsem se ani jednou, i když pokusů o vtip bylo jako kapek v moři. To už se radši podívám znovu na Babovřesky. Film má všehovšudy hodinu a patnáct minut, ale připadalo mi, jako bych u něj seděl celý den. Utrpení. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Znáte takové lidové rčení - "To byla taková kravina až to bylo vtipné." Přesně takové pocity jsem měl po skončení Super - Blba. Této svěží francouzské komedie, která visela na mém watchlistu už opravdu dlouhou dobu. Myslím si, že adjektiv "svěží" je přesně to slovo, které se k tomu filmu perfektně hodí. Protože v době záplavy kin generickými superhrdinskými filmy je prostě hrozně fajn, když to někdo dělá jinak. O lépe, když si z toho někdo dělá srandu a ona je to fakt psina. Není to ale pouze o parodii na superhrdinské filmy. U tohoto filmu se zabaví i lidé nepolíbení, protože to obsahuje prvky rodinné komedie. Sice je to místy hodně předvídatelné, ale zase tam jsou pak šílené, nečekané zvraty a vtipy které divák prostě nečeká. Taktéž bych chtěl smeknout nad samotným režisérem, který se zároveň chopil i ústřední role. Tohle se nevidí každý den a je potřeba to ocenit. Francouzský humor toho úplně sálá a jde cítit v každém gagu. Hlavně závěr filmu se povedl, kdy se propojily všechny dějové linky. Všechno to tak hezky seplo a já jsem se jako divák náramně bavil. Velice pozitivně hodnotím také skromnou stopáž, která filmu dodává svižné tempo, které se ke komedii a superhrdinskému žánru náramně hodí. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

S veľkou nevôľou som pri kupovaní lístkov do kina prijal fakt, že film je dabovaný. Akoby nestačilo, že francúzske komédie nemám rád. Keď to začalo, pozerali sme na seba, že aké je to trápne a debilné. No ono to bolo napokon až tak debilné, že to bolo neskutočne zábavné. Beriem to tak, že všetky hviezdy sa dnes večer spojili, aby ma tento primitívny humor pobavil. Napriek tomu, že dej bol veľmi jednoduchý, oceňujem prekvapivý twist či pomerne dôvtipné uzavretie (takmer) všetkých liniek, ktoré sa na začiatku hoc aj nenápadne otvorili. Doma som si na nete hneď objednal vysávač Kärcher. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální. Prakticky okamžitá láska a naprostá srdcovka. Prvotřídní parodie, která jako parodie vůbec nepůsobí. prostě naprosto báječná komedie, která si dělá báječnou srandu ze snad úplně všech komiksových klišé a naprosto na výbornou. Hromada báječných nápadů, sympatický hlavní hrdina, příjemná stopáž a natřískaný děj, v němž nenudí ani jediná vteřina. Prostě naprostá perla a už teď absolutní klasika, která hraničí s genialitou. Jsem absolutně nadšený a nemám jedinou výhradu Kéž by takhle fantastických překvapení bylo do roka více. Filmografii Philippa Lacheaua doženu, ten chlap je borec. Super-Blb je lepší než všechny současné komiksové filmy dohromady. 100 %. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Philippe Lacheau si pred natáčaním poranil nohu pri futbale s priateľmi, takže všetky scény zahŕňajúce jeho chodenie alebo beh boli odložené na koniec natáčania. (Arsenal83)
  • Na konci filmu v ukázce z filmu „Badman“ hraje píseň „Survivor“ od 2WEI. (FrankSusta)
  • Ve filmu jsou narážky na postavy: Batman z DC, Thor, Iron Man, Captain America, Hulk ze série Avengers (2012) a Profesor X, Mystique a Wolverine ze série X-Men (2000). (Knowho)

Reklama

Reklama