Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $14,280,614▐  Francúzi sú niekedy väčší blázni než Amíci. Natočiť miestami až podivne bizardnú paródiu na super hrdinské filmy od Marvelu až po DC, popritom si bokom utiahnuť aj z iných vecí (nešťastný Notre-Dame) je aj trošku sila. Hlavne ako to najlepšie podať aby to nebolo úplne cez nejakú únosnú čiaru znesiteľnosti. Úvod príde ako skôr klasická blbina kde je jeden väčší pošuk - lúzer než druhý. Pofidérne a trápne scény sa niekedy priam chrlia, obetný pošuk užívajúci pokusné lieky a jeho následné vydynové halušky sú jedna perla za druhou. Badman sám o sebe prináša dosť uletené scény a prevažne dosť výdatne pobavia, ich skladba prevažne dostane a občas to dáva za doprovodu známych heroických zvučiek už spomínaných komiksových značiek. Všetko to je ale namontované v celkom únosnom príbehu, ktorý má nejakú hlavu a pätu a aj preto to dosť funguje.  Nadmieru pobavilo.      /videl v kine: 70%/ ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Parádny úlet, Francúzi sa opäť utrhli z reťaze a mne sa to znovu veľmi páčilo. Nie som veľkým fanúšikom filmov o superhrdinoch (česť výnimkám), takže asi preto som mal zo Super-Blba taký dobrý pocit. Tvorcovia veľmi vtipným spôsobom vyjadrili to, čo ja na superhrdinských filmoch najviac nemusím (epické zábery skupiny hrdinov). No, a tá záverečná scéna v kine s vysávačom, to jednoducho musíte vidieť! Finálny verdikt: 7/10 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau u mě na maximum zabodoval již s Nicky Larsonem, a tak jsem si byl v podstatě téměř až jistý, že i v případě Super-blba se bude jednat o ultimátní útok na mou bránici, a i když to tedy tentokrát oproti Larsonovi zas až takový nářez není, tak se i přesto jedná, co se vtipnosti týče, o několik parníků nejzábavnější jízdu za hodně dlouhou dobu. Lacheau si tedy v tomto případě bere na paškál superhrdinské filmy a očekávaně zde servíruje nekompromisní lavinu narážek a parodování všemožných komiksových postav, včetně přímo několika scén, a funguje to na výbornou, a to nejen díky jeho postavě, která je opět nekompromisní hovado, ale hlásí tu v podstatě i úplně všichni ostatní, a to tak, že je to chvílemi až opravdu pořádný úlet, nicméně se to celé pořád drží v mezích únosnosti, bez toho, aby to byť jen jedenkrát sklouzlo k čemukoliv trapnému, což vzhledem k obsahu zápletky je až neuvěřitelné, ale Lacheau prostě umí. Každopádně ani tentokrát se dost častokrát nevyhnul jemu tak blízkému sexistickému vtipkování, které se ovšem nemusí u mnoha diváků setkat v současné hyperkorektní době úplně s kladnou odezvou, za mě je ovšem i to naprosto v pořádku a i za to má tento tvůrce ode mě bezmezné uznání. Když už jsem jinak zmiňoval zápletku, ta sice působí nenáročně možná až příliš, ale to není žádná zásadní výtka, je záživná, a to v tomto případě považuji za dostačující natolik, aby mi to výsledný dojem nikterak nenarušilo. Lacheau se tak zkrátka tentokrát se Super-blbem neutrhl ze řetězu až tolik jako s Larsonem, nicméně i tak se jedná o zatraceně vtipnou divočinu, která nejspíš mnoho rozumbradů rozladí svou jednoduchostí, ostatní ale zaručeně královsky pobaví. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Znáte takové lidové rčení - "To byla taková kravina až to bylo vtipné." Přesně takové pocity jsem měl po skončení Super - Blba. Této svěží francouzské komedie, která visela na mém watchlistu už opravdu dlouhou dobu. Myslím si, že adjektiv "svěží" je přesně to slovo, které se k tomu filmu perfektně hodí. Protože v době záplavy kin generickými superhrdinskými filmy je prostě hrozně fajn, když to někdo dělá jinak. O lépe, když si z toho někdo dělá srandu a ona je to fakt psina. Není to ale pouze o parodii na superhrdinské filmy. U tohoto filmu se zabaví i lidé nepolíbení, protože to obsahuje prvky rodinné komedie. Sice je to místy hodně předvídatelné, ale zase tam jsou pak šílené, nečekané zvraty a vtipy které divák prostě nečeká. Taktéž bych chtěl smeknout nad samotným režisérem, který se zároveň chopil i ústřední role. Tohle se nevidí každý den a je potřeba to ocenit. Francouzský humor toho úplně sálá a jde cítit v každém gagu. Hlavně závěr filmu se povedl, kdy se propojily všechny dějové linky. Všechno to tak hezky seplo a já jsem se jako divák náramně bavil. Velice pozitivně hodnotím také skromnou stopáž, která filmu dodává svižné tempo, které se ke komedii a superhrdinskému žánru náramně hodí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Ten má ale tah. - Je to jednička na trhu." Super-Blb je vskutku super-blbinka, parodující různé superhrdinské filmy od A do Z a ještě jednou nazpátek. Lacheauovi se vesměs po celou (a relativně krátkou) stopáž daří utahovat si z MCU a DC filmů a rozhodně mu nechybí nápady. Chvílemi jsou některé narážky trochu nucené, ale to vyváží spousta povedených vtípků a gagů, které diváka v kině opravdu pobaví. Plusovým bodem je, že v rámci parodií se Super-Blb drží celkem na uzdě, co se týče oplzlostí a fekálního humoru. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Na konci filmu v ukázce z filmu „Badman“ hraje píseň „Survivor“ od 2WEI. (FrankSusta)
  • Cédric (Philippe Lacheau) během filmu používá telefon Apple iPhone s Face ID. Aby však dávala smysl věta sestry Éléonore (Élodie Fontan) o skutečnosti, že Cédricův telefon patří jemu, jelikož se odemkne na jeho otisk prstu, je jeho telefon od vyřčení této věty Apple iPhone starší generace s Touch ID, místo Face ID. (machonza)

Reklama

Reklama