Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Zkusil jsem to, ale francouzský humor jde totálně mimo mě (nebyli by to Francouzi, kdyby se 90 % vtipů netočilo kolem sexu). Nezasmál jsem se ani jednou, i když pokusů o vtip bylo jako kapek v moři. To už se radši podívám znovu na Babovřesky. Film má všehovšudy hodinu a patnáct minut, ale připadalo mi, jako bych u něj seděl celý den. Utrpení. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po povedené komedii Alibi.com a jeho pokračování jsem chtěl zkusit nějakej další film z filmografie Philippe Lacheaua. Zvolil jsem tento. A ani tentokrát Philippe Lacheau nezklamal a předkládá divákovi zábavnou parodii na superhrdinský filmy. S humorem je to tak(aspoň teda za mě), že občas trochu drhne a občas šlape jak má. Pořád jde ale o slušnou zábavu a to i pro někoho jako jsem já, protože zrovna nejsem milovníkem filmů, který zde byly parodovány. Takže je docela možný, že fandové DC a Marvelu půjdou s hodnocením podstatně výš. 3hvězdy. ()

Reklama

Raccoon.city 

všechny recenze uživatele

Táto partička jednoducho komédie vie a je zárukou kvality. Škoda že Elodie Fontan tentokrát nedostala toľko priestoru ako v NICKY LARSONOVI. Z filmu cítiť akúsi paralelu k filmu Kick-Ass čo tak trochu aj naznačuje záverečná hudobná intro téma (Marius Vries - Flying Home) ktorá zaznie počas začiatku záverečných titulkov kde sú hlavný hrdinovia znázornený komiksovými kresbami. Presne táto zaznela v Kick-Ass ako Jetpack Scene music. aj pri konci filmu Kick-Ass'2. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne fajnova parodie, ktera zbytecne netlaci na pilu a nesnazi se parodovat MCU a DCEU za kazdou cenu, nicmene i tak tu je ruznejch narazek a scenek nacpany neskutecny mnozstvi. Pribeh je sice vcelku jednoduchej, ale vymyslenej docela chytre a i kdyz je videt nizsi rozpocet, tak i akce je natocena slusne. K tomu tu jsou sympaticky herci, kratka stopaz a svizne odsejpajici dej a par fakt brutalnich foru, takze to 4* v pohode da. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Pokud vám to nedošlo do ted tak už musí- Francouzi prostě umí udělat kvalitní komedii. Letošní komedie Super-Blb naprosto geniálně naráží na novodobé Marvelovky a DC filmy, které vládnou kinům a jsou velmi populární. Samotná myšlenka příběhu, kdy hlavní postava jménem Cedric (Naprostý looser) získá roli superhrdiny Badmana a po autonehodě ztrátí pamět a myslí si, že právě on je opravdový hrdina Badman. A to je prostě skvělí. Obvzlášt doporučuji pro fanoušky komiksovek, protože těch narážek na nejenkomiksové filmy je tady víc než dost. 9/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa v regióne Île-de-France, konkrétne v v Rueil-Malmaison, v Gif-sur-Yvette a Mennecy, ako aj v Cité Internationale Universitaire v Paríži. Natáčalo sa od augusta 2020 po dobu 11 týždňov. (Arsenal83)
  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)

Reklama

Reklama