Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Komedie moc nemusím, ale tohle se sakra povedlo. Velká parodie na DC a Marvel. Od začátku do konce fungující blbost, která nemá hluchého místa. Stopáž rychle odsejpá a je dostačující. Byl jsem celkem překvapenej, když na scénu přišly fighty, leč byly dobře nasnímané bez zbytečných střihu, no škoda, že jich nebylo více. "Super-blbé" narážky na dnešní společnost fungují z celého snímku nejlépe. Jednoduše řečeno, jedná se o Superhero film bez Superhera. Velká poklona pro Philippe Lacheau, že dokázal zvládnout oboje řemesla, v dnešní době se jedná o vzácnost, kterou ovládá pomalu jenom Clint Eastwood. Silné čtyři hvězdy. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Francúzi zatúžili po svojom "kikesovi" a musím konštatovať, že potenciál tu bol. Ustúpil však fekálnemu humoru a výsledok je adekvátne tomu polovičný. Ak sa na tomto filme naozaj niekto smial od začiatku do konca, považoval by som to za príznak, ktorého sa treba obávať. Pár vtipných momentov sa ale našlo. Preto za tri deravé pláštenky. (26.6.2022) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální. Prakticky okamžitá láska a naprostá srdcovka. Prvotřídní parodie, která jako parodie vůbec nepůsobí. prostě naprosto báječná komedie, která si dělá báječnou srandu ze snad úplně všech komiksových klišé a naprosto na výbornou. Hromada báječných nápadů, sympatický hlavní hrdina, příjemná stopáž a natřískaný děj, v němž nenudí ani jediná vteřina. Prostě naprostá perla a už teď absolutní klasika, která hraničí s genialitou. Jsem absolutně nadšený a nemám jedinou výhradu Kéž by takhle fantastických překvapení bylo do roka více. Filmografii Philippa Lacheaua doženu, ten chlap je borec. Super-Blb je lepší než všechny současné komiksové filmy dohromady. 100 %. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau opět v dalším povedeném kousku po francouzsku. Oceňuju, že právě Francie se ujmula parodie na velkolepé filmy (Batman, Avengers, X-Men, Spider-man a možná ještě jiné). Konečně můžeme spatřit jinou tvorbu než tu klasickou americkou jízdu. Vtipných scének je zde dost ( dokonce i slušně pojaté bez zvratek, sr*ček apod. nechutností - což je dnes skoro umění), prostě to šlapalo jak má. Né každý má ten "dar či schopnost" zastupovat roli režiséra, scénáristy a ještě herce najednou. Nevím jak moc se lišil dabing od původních titulků, budu doufat, že téměř nijak. Celý děj je založený na ztrátě paměti, díky níž Philippe udělá ze všech přítomných doslova superblbce. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau u mě na maximum zabodoval již s Nicky Larsonem, a tak jsem si byl v podstatě téměř až jistý, že i v případě Super-blba se bude jednat o ultimátní útok na mou bránici, a i když to tedy tentokrát oproti Larsonovi zas až takový nářez není, tak se i přesto jedná, co se vtipnosti týče, o několik parníků nejzábavnější jízdu za hodně dlouhou dobu. Lacheau si tedy v tomto případě bere na paškál superhrdinské filmy a očekávaně zde servíruje nekompromisní lavinu narážek a parodování všemožných komiksových postav, včetně přímo několika scén, a funguje to na výbornou, a to nejen díky jeho postavě, která je opět nekompromisní hovado, ale hlásí tu v podstatě i úplně všichni ostatní, a to tak, že je to chvílemi až opravdu pořádný úlet, nicméně se to celé pořád drží v mezích únosnosti, bez toho, aby to byť jen jedenkrát sklouzlo k čemukoliv trapnému, což vzhledem k obsahu zápletky je až neuvěřitelné, ale Lacheau prostě umí. Každopádně ani tentokrát se dost častokrát nevyhnul jemu tak blízkému sexistickému vtipkování, které se ovšem nemusí u mnoha diváků setkat v současné hyperkorektní době úplně s kladnou odezvou, za mě je ovšem i to naprosto v pořádku a i za to má tento tvůrce ode mě bezmezné uznání. Když už jsem jinak zmiňoval zápletku, ta sice působí nenáročně možná až příliš, ale to není žádná zásadní výtka, je záživná, a to v tomto případě považuji za dostačující natolik, aby mi to výsledný dojem nikterak nenarušilo. Lacheau se tak zkrátka tentokrát se Super-blbem neutrhl ze řetězu až tolik jako s Larsonem, nicméně i tak se jedná o zatraceně vtipnou divočinu, která nejspíš mnoho rozumbradů rozladí svou jednoduchostí, ostatní ale zaručeně královsky pobaví. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu jsou narážky na postavy: Batman z DC, Thor, Iron Man, Captain America, Hulk ze série Avengers (2012) a Profesor X, Mystique a Wolverine ze série X-Men (2000). (Knowho)
  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)
  • Až na výjimku v podobě „Badmobilu“ Ford Mustang používají hlavní hrdinové většinou vozy francouzské výroby. Laure (Alice Dufour) jezdí s Peugeotem 308 cc, Éléonore (Élodie Fontan) a ostatní se nabourají s Renaultem Clio II, poté ukradnou sanitku Renault Master. Cédric poté, co se zbaví Schyzova (Amr Waked) Range Roveru, ukradne Dacii Logan původem od Renaultu. Cédricův otec si „užije“ jízdu v upraveném Citroënu C5. (machonza)

Reklama

Reklama