Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

To je ale blbost! Ale naprosto perfektní! Francouzi mají naprosto perfektní komedie, a tato za nimi nezaostává (skoro). Myšlenka, herce, co ztratí paměť a myslí si, že je pravý superhrdina který je naprosto neporazitelný, je dokonalá (jen trošičku málo využitá). Strašná hromada geniálně promyšlených parodií na MCU, X-men a DC (včetně Batmana), u kterých jsem se málem zadávil popkornem, jak moc jsem se smál.  Herci hrajou přiměřeně svým rolím, a přiměřeně celkově komediím tohoto typu. Vtipy prostě vtipné (a i aktuální (,,Vždyť mi nic není! nemám žádné příznaky! A kdo vám řekl, že jsem snědl netopýra?!?''). Hudba parodujíc známe melodie převážně MARVEL skvělé.   Jediné co, byla má naivita, že to nebude (chvílema) tak sprostý - šel jsem na to totiž bráchou, který je kapku mladší a... no, myslím, že teď má do konce života dostatečně pokřivenou mysl.  A nevím jestli to bylo dabingem nebo kinem  (nebo obojím), ale byla tam ozvěna.  Skvělá parodie   6,5/10    videorecenze     po důkladném shodnocení nakonec o stupeň známku snižuji, na tři hvězdy ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Ten má ale tah. - Je to jednička na trhu." Super-Blb je vskutku super-blbinka, parodující různé superhrdinské filmy od A do Z a ještě jednou nazpátek. Lacheauovi se vesměs po celou (a relativně krátkou) stopáž daří utahovat si z MCU a DC filmů a rozhodně mu nechybí nápady. Chvílemi jsou některé narážky trochu nucené, ale to vyváží spousta povedených vtípků a gagů, které diváka v kině opravdu pobaví. Plusovým bodem je, že v rámci parodií se Super-Blb drží celkem na uzdě, co se týče oplzlostí a fekálního humoru. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Komedie moc nemusím, ale tohle se sakra povedlo. Velká parodie na DC a Marvel. Od začátku do konce fungující blbost, která nemá hluchého místa. Stopáž rychle odsejpá a je dostačující. Byl jsem celkem překvapenej, když na scénu přišly fighty, leč byly dobře nasnímané bez zbytečných střihu, no škoda, že jich nebylo více. "Super-blbé" narážky na dnešní společnost fungují z celého snímku nejlépe. Jednoduše řečeno, jedná se o Superhero film bez Superhera. Velká poklona pro Philippe Lacheau, že dokázal zvládnout oboje řemesla, v dnešní době se jedná o vzácnost, kterou ovládá pomalu jenom Clint Eastwood. Silné čtyři hvězdy. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Znáte takové lidové rčení - "To byla taková kravina až to bylo vtipné." Přesně takové pocity jsem měl po skončení Super - Blba. Této svěží francouzské komedie, která visela na mém watchlistu už opravdu dlouhou dobu. Myslím si, že adjektiv "svěží" je přesně to slovo, které se k tomu filmu perfektně hodí. Protože v době záplavy kin generickými superhrdinskými filmy je prostě hrozně fajn, když to někdo dělá jinak. O lépe, když si z toho někdo dělá srandu a ona je to fakt psina. Není to ale pouze o parodii na superhrdinské filmy. U tohoto filmu se zabaví i lidé nepolíbení, protože to obsahuje prvky rodinné komedie. Sice je to místy hodně předvídatelné, ale zase tam jsou pak šílené, nečekané zvraty a vtipy které divák prostě nečeká. Taktéž bych chtěl smeknout nad samotným režisérem, který se zároveň chopil i ústřední role. Tohle se nevidí každý den a je potřeba to ocenit. Francouzský humor toho úplně sálá a jde cítit v každém gagu. Hlavně závěr filmu se povedl, kdy se propojily všechny dějové linky. Všechno to tak hezky seplo a já jsem se jako divák náramně bavil. Velice pozitivně hodnotím také skromnou stopáž, která filmu dodává svižné tempo, které se ke komedii a superhrdinskému žánru náramně hodí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je úplne očividne, že sa tu budú parodovať všetci najznámejší pláštenkári od Batmana po Kapitána Ameriku a musím priznať, že je to fajn. Nemám rád, keď je humor nasilu tlačení do každej scény, no tu je to dávkované celkom dobré, divák sa toho hneď nepreje a navyše je finále až prekvapivo štýlové. Je vidno, že si frantíci v tomto filme radi spravili so superhrdinov prdel a je viac ako jasné, že ich to dosť bavilo. No a mňa to bavilo tiež, navyše je to dosť krátke, takže moc sa nie je kde nudiť. V dnešnej prekomixovanej dobe je tento film ako svieža vôňa vo vašom WC, zaručene vás preberie. 75% - 4* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa v regióne Île-de-France, konkrétne v v Rueil-Malmaison, v Gif-sur-Yvette a Mennecy, ako aj v Cité Internationale Universitaire v Paríži. Natáčalo sa od augusta 2020 po dobu 11 týždňov. (Arsenal83)
  • Až na výjimku v podobě „Badmobilu“ Ford Mustang používají hlavní hrdinové většinou vozy francouzské výroby. Laure (Alice Dufour) jezdí s Peugeotem 308 cc, Éléonore (Élodie Fontan) a ostatní se nabourají s Renaultem Clio II, poté ukradnou sanitku Renault Master. Cédric poté, co se zbaví Schyzova (Amr Waked) Range Roveru, ukradne Dacii Logan původem od Renaultu. Cédricův otec si „užije“ jízdu v upraveném Citroënu C5. (machonza)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno