Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jen Francouzi umí udělat bláznivou crazy komedii, která není trapná a vulgární. Já jsem se fakt nasmála, zvláště závěrečné scéně s vysavačem - jedničkou na trhu. Přiměřená stopáž, skvěle se hodící hudební doprovod, parodie na nejznámější oelasťákované blbečky, humor, akce, prostě super. Jen dialogy místy trošku vázly. Za mne spokojených 80%. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

6/10. Začátek filmu se táhne jako sloní prdel, ale pak se to rozjede a začne to bavit. Jako film s kámošema po kalbě dobrý, jinak se jedná o směsici klišé gagů, které spíše nepřekvapí. Avšak stylizace do Mrvel hrdinů a parodie na ně musí zaujmout každého. Suma sumárum příjemná a rychlá jednohubka. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nekorektní komedie pro dospělé to mají čím dál těžší, takže můžeme být rádi, že se ještě nějaké točí. Tohle je slušně rozjetá bláznivá akční komedie, která jen tak mimochodem zábavně paroduje celou řadu komiksových filmů. Scénář kupodivu není tak blbý, jak to vypadalo z traileru. Herecké obsazení pro mne převážně neznámé, ale vypadá to, že do toho šli s nadhledem a nasazením. Celkově je to povedená zábavná blbina (70%). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle musí být komedie roku! Senzační parodie na oblíbené filmy, v originálním podání již prověřené touto dynamickou partou přátel/herců, z nichž mi každý tak sedí. Oceňuji především, že se tvůrci vůbec nezabývají politickými zbytečnostmi a prostě si dle svého gusta vystřelili z celého Hollywoodu. Konkrétně tedy z děl super hrdinských. Ústřední postavou není samozřejmě nikdo jiný, než sám pan režisér v roli přitroublého akčního herce s amnézií, který nešťastnou shodou okolností příjme cizí identitu. Již dlouho jsem se takto nepobavil a výjimečně nemám ani co vytknout. 99% ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

To je ale blbost! Ale naprosto perfektní! Francouzi mají naprosto perfektní komedie, a tato za nimi nezaostává (skoro). Myšlenka, herce, co ztratí paměť a myslí si, že je pravý superhrdina který je naprosto neporazitelný, je dokonalá (jen trošičku málo využitá). Strašná hromada geniálně promyšlených parodií na MCU, X-men a DC (včetně Batmana), u kterých jsem se málem zadávil popkornem, jak moc jsem se smál.  Herci hrajou přiměřeně svým rolím, a přiměřeně celkově komediím tohoto typu. Vtipy prostě vtipné (a i aktuální (,,Vždyť mi nic není! nemám žádné příznaky! A kdo vám řekl, že jsem snědl netopýra?!?''). Hudba parodujíc známe melodie převážně MARVEL skvělé.   Jediné co, byla má naivita, že to nebude (chvílema) tak sprostý - šel jsem na to totiž bráchou, který je kapku mladší a... no, myslím, že teď má do konce života dostatečně pokřivenou mysl.  A nevím jestli to bylo dabingem nebo kinem  (nebo obojím), ale byla tam ozvěna.  Skvělá parodie   6,5/10    videorecenze     po důkladném shodnocení nakonec o stupeň známku snižuji, na tři hvězdy ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)
  • Až na výjimku v podobě „Badmobilu“ Ford Mustang používají hlavní hrdinové většinou vozy francouzské výroby. Laure (Alice Dufour) jezdí s Peugeotem 308 cc, Éléonore (Élodie Fontan) a ostatní se nabourají s Renaultem Clio II, poté ukradnou sanitku Renault Master. Cédric poté, co se zbaví Schyzova (Amr Waked) Range Roveru, ukradne Dacii Logan původem od Renaultu. Cédricův otec si „užije“ jízdu v upraveném Citroënu C5. (machonza)

Reklama

Reklama