Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (197)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Obrovsky citlivá animovaná pohádka, nádherná hudba Jimmyho Webba, která přesně podtrhuje pohádkový ráz, krásný příběh a vysoká úroveň (oproti dnešním animákům). Čistá nostalgie mého dětství. Kdysi jsem se na to díval se zatajeným dechem a nyní? Tenhle snímeček neztratil nic ze svého kouzla a dojemnosti! Většinou se animákům vyhýbám, protože slibují lacinou zábavu pro infantilní a zinfantilnělé jedince, jen Poslední jednorožec je JINÝ. V čem? V tom, že není jen o těch líbivých písničkách, o roztomilých zelených potvůrkách a jiných zvířátcích, o crazy hudebních číslech a druholigových vtípcích, ale o síle prožitku z příběhu a emocích, které zažívá poslední člen svého druhu...poslední jednorožec. A ten jednorožec byla kdysi moje platonická láska! Jedna z mých nej nej srdcovek. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem celou dobu žil v představě, že toto je ten film, který jsem kdysi se školou viděl v kině. Ale po jeho shlédnutí jsem byl zklamán. Ne snad kvalitou tohoto filmu, ale proto, že to není on. Ten co jsem tenkrát viděl byl dle IMDb japonský film Unico (1981) o dost dramatičtější a napínavější. Ale ani tento film není špatný. ()

Reklama

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní pohádka. Nějak jsem se v tom ztrácela. To, co postavy říkaly, mi přišlo navzájem nesouvisející. Jaký bordel v tom teprv musejí mít děti! Hudba se mi opravdu, ale opravdu nelíbila (až na jednu jedinou scénu, kde hrály pouze podkreslující housle). Ale nechci to zas až tak shazovat... ale jo, chci. Jestli se na to někdy náhodou podívám znovu a zjistím, že jsem Jednorožkyni křivdila, hodnocení zvýším. ()

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Nejúžasnější pohádka, jakou znám a která přesto není takovou pohádkou, jakou se z počátku zdá být. S knižní předlouhou se sice rovnat nemůže, hlavní charaktery jsem si také vysnila jinak... ale Jednorožka s Rudým býkem splnili má očekávání na 100%. Když k tomu přidám milé písně, nemohu než povstat a zatleskat :) "Jednou zase budu smrtelný a tak vím něco, co jednorožec vědět nemůže: vše, co umírá, je krásné, dokonce krásnější než jednorožec, který je nejkrásnějším tvorem na světě..." ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, byla to jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Nedávno jsem se na něj opět podíval a stále mě to dostává. Docela rád bych to někdy vyděl s originálním dabingem. UPDATE: Uz jsem videl i originalni dabing. Nutno rici, ze nostalgie asi hodne pracuje, protoze ac jsou zde lide jako Lee, Bridges, Farrow, tak stejne davam prednost ceske verzi. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)
  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)

Reklama

Reklama