Reklama

Reklama

Eiga gotóbun no hanajome

  • Japonsko Eiga Go-Toubun no Hanayome (více)
Trailer 1

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (4)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Víceméně důstojné avšak zdlouhavé uzavření romantického dramatu o mladíkovi, kterému se do života připletou paterčata a on si z nich musí vybrat svou vyvolenou. Napříč seriálem postavy zažívaly nejrůznější příhody, které jsou spojené s tradiční japonskou a školní kulturou a zde tomu není jinak. Studenti zažívají svůj poslední školní festival a během něj se musí hlavní hrdina definitivně rozhodnout, se kterou ze sester začne vztah. Film uzavírající anime o dvou řadách má ale přes dvě hodiny a jsou tu proto slabá místa. Chápu, že tvůrci chtěli dát prostor všem sestrám a chtěli uzavřít všechny dějové linky, ale na druhou stranu se rozhodli celou třetinu předlohy narvat do víceméně polovičního času. Jsem ale spokojený, byť bych si osobně vybral nevěstu jinou. :) Hodnocení: 70 % ()

Reklama

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Nejslabší a zároveň nejsilnější stránkou filmu je jeho délka. Sice chvílemi trpí tempo, ale zato si můžete být jistí, že ať už je vaše oblíbenkyně kterákoliv, dostane se jí zaslouženého prostoru. Až do poslední chvíle, kdy se hlavní hrdina musí rozhodnout nemáte téměř šanci jeho rozhodnutí předpovědět. Kvůli tomu, je bohužel lehce ignorovaný stav vztahů postav po konci seriálu. Zatímco tam měly zájem hlavně Nino, Miku a Ichika, ve filmu jsou na tom všechny stejně a žádná nemá výhodu, snad aby bylo finále překvapivější. A taky že bylo. Jako asi většina diváků i já bych se při výběru přikláněla k jiné slečně, ale tahle verze je alespoň dobře obhájená. Jediné, co vzniklou romantiku trochu kazí je samotný Fuutaro - je jasné, že má být co nejvíc neutrální, aby sedl ke všem holkám, ale tentokrát mi přišlo, že to s tím jeho nevyjadřováním emocí scénárista (nebo autor) už přehání. I tak je film pěkná tečka za větou... teda byl by, kdyby se autoři nerozhodli hned navázat dalším pokračováním. Když si hlavní hrdina konečně vybral, když dokonce proběhla svatba a uzavřely se všechny příběhové linky, tak co chtějí v dalším filmu řešit? Fanservice? 6.4/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že bude film z tohohle prostředí, tak jsem čekal nějaký vedlejší příběh nebo klasické shrnutí před třetí sérií, ale nakonec z toho vyšlo plnohodnotné pokračování, které nahradilo třetí sérii. Po tomhle zjištění jsem se trochu obával rozpočtového průseru, kdy autoři na základě popudu fanoušků dotočili nějaký závěr. To se naštěstí nevyplnilo a dočkal jsem se naprosté překvapení v podobě tohohle dvouhodinové lahodného požitku, který ukázal, jak se opravdu mají točit tyhle filmy. Není to jen další klišovité napínání ohledně toho, kdo z harému budu nakonec hlavnímu hrdinu nejblíž, ale opravdový závěr s jedním šťaslivcem. Jak už tomu ale bývá, štěstí jednoho znamená neštěstí pro jiné. Celý film se nese v napnutém duchu, koho si hlavní hrdina nakonec vybere, kdy s nimi zažívá poslední radostné chvíle, než dojde na "krájení dortu". Celý film je krásně vyladěný, kdy tu máme postupně dávkované napětí a emoce až do samého závěru. Divák se konečně dozví veškeré ty záhady, které doposud byly, pozná motivace a něco více ze života jednotlivých paterčat a jejich minulosti, která jim připraví v tomto filmu jedno nemilé překvapení a také spoustu vlažných i nevlažných vzpomínek. To všechno navíc podtrhuje dobrá animace a hlavně úplně suprová hudba, která vše jen nádherně podtrhne. Upřímně jsem z konce jako takové nebyl překvapen, kdy jsem nějak tušil, kdo to bude, kdy člověk dostával postupně indicie a také jak bylo řečeno v poslední sérii - pokud je tam ta láska, tak to pozná kdo je kdo. I když sem tam diváka záměrně napnou (stejně jako hlavního hrdinu) něčím zavádějícím, kdy si pak není svým úsudkem jistý. Tohle univerzum je prostě jedno z těch, do kterých se divák ponoří a užívá si ho každou sekundu a nechce ho opustit. Musí se ale smířit s tím, že je bohužel konec a pustit si to celé znova, aby si tohle prostředí alespoň ještě trochu užil :). Nebylo by špatné kdyby k tomuhle udělali ještě nějaké postranní příběhy nebo nějaké krátké OVA, co se stalo poté. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama