Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

JM87 

všechny recenze uživatele

Hele... tohle není zas tak špatný, je to béčko, občas se to tváří jako dost pitomý béčko, ale jindy je to fakt zajímavý. Všechno s tou vědou je sice trošku demagogický, ale i od toho je sci-fi a film, né? Člověk si prostě občas musí pomoct, aby tomu uvěřil. Hodně se mi líbila ta roztomilost celkové atmosféry. Jinak, jak nemám rád Carryho, tak sem by se podle mě hodil ještě jako lepší vyšinutej magor než je Fahey. Škoda, kdyby se to pojalo lehounce víc jako komedie a dal se tam Carry, tak to mohl být vážně moc dobrej film. Takle není špatnej, ani Fahey ne, ale mohlo to být lepší. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla tento film poprvé, tak mne rozhodně uchvátil ten nápad a vizualizace. To bylo tak vše, jinak se mi ten film moc nelíbil. Viděno po letech a dojmy zůstavají v podstatě stejné. Jistě, dnes už se animace jeví spíše úsměvnou, ale to neřeším. Prostě scénář a dialogy nevybočují z průměru bez ohledu na domu. Za mne dvě a půl hvězdy. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tron meets Scanners. Zajímavé sci-fi béčko na tehdy ještě neotřelé téma virtuální reality, které je v pohodě koukatelné i dneska a zastaralé triky mu podle mě nijak neubírají, právě naopak - komický je spíš sexy vědec Brosnan rozjímající s odhalenou chlupatou hrudí. V pubertě mě to moc nevzalo, ale po letech jsem docela čučel, jak je to perfektně vygradované a napěchované nápady. Že to nemá s Kingovou stejnojmennou, nijak zvlášť dobrou povídkou nic společného, je úlet, ale považuju to spíš za klad. Jako nášup si můžete dát Leonardovu Virtuozitu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Profesoru Lawrenci Angelovi (Pierce Brosnan) je po posledním neúspěchu zrušen jeho výzkum lidského vědomí. Pokusy se šimpanzi nedopadly dobře, a zároveň se zvýšením inteligence došlo i ke zvýšení agresivity lidoopů. Dr. Angelo si ale brzy najde jiný objekt pro své pokusy - mentálně zaostalého zahradníka ze sousedství, Joba. Za pomoci virtuální reality se mu podaří navýšit zahradníkovu inteligenci daleko nad rámec inteligence ostatních lidí... Pamatuju si, že když jsem film viděl před mnoha lety poprvé, že se mi hrozně líbily scény virtuální reality, a nemohl se dočkat až technologie poskočí tak, že se podobná zařízení dostanou i k normálním lidem. Vývoj vědy a virtuální reality šel trochu jiným směrem (kinnect, google glass), ale třeba se někdy zase k virtuální realitě vrátíme. Ale zpátky k filmu - proti onomu využití virtuální reality mi zbytek filmu přišel až zoufale nudný a předvídatelný. Job se z retardovaného mladíka stane superinteligentní bytostí, pak se mu dostane trochu séra agresivity, a on se rozhodne zničit celý svět. Jak zoufale originální. Ale co už - film je hlavně o té virtuální realitě, a takovej konec, kdy se Job snaží najít zadní dvířka je skoro dokonalý. Když se to tak nějak posčítá dohromady, tak mi vychází čistej průměr.. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Tento film velmi zestárnul. Ve své době se zabýval novými věcmi, jako informační databáze, internetová síť, virtuální realita a jejich využití. Toto téma bylo nové pro věčšinu diváků a naneštěstí ho tvůrci představili v příliš křiklavých barvách. Při některých scénách jsem měla pocit, jako by byl internet vybudován z neonových trubic. Herci také příliš nepřesvědčují o kvalitě filmu, pokuď to tedy nebyla psychologická stylizace. Pierce Brosnan jako Dr. Lawrence Angelo i Jeff Fahey v roli Jobea Smithe, vylepšeného trávníkáře, jsou dosti prkenní. Chápu Stephena Kinga, který se i soudil s tvůrci filmu, aby jeho jméno nespojovali s filmem, protože nemá skoro nic společného s jeho povídkou, kromě názvu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)

Reklama

Reklama