Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

choze 

všechny recenze uživatele

Tron meets Scanners. Zajímavé sci-fi béčko na tehdy ještě neotřelé téma virtuální reality, které je v pohodě koukatelné i dneska a zastaralé triky mu podle mě nijak neubírají, právě naopak - komický je spíš sexy vědec Brosnan rozjímající s odhalenou chlupatou hrudí. V pubertě mě to moc nevzalo, ale po letech jsem docela čučel, jak je to perfektně vygradované a napěchované nápady. Že to nemá s Kingovou stejnojmennou, nijak zvlášť dobrou povídkou nic společného, je úlet, ale považuju to spíš za klad. Jako nášup si můžete dát Leonardovu Virtuozitu. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Výtečné kdyby.¬         Poznámka: Toto opoznámkování i mé (zprůměrované) hodnocení je za celou řadu "Trávníkáře". Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".¬                 Výtečný námět s dobrým vypracováním, doporučitelno pro milovníky vědecké fantastiky, zajímatele o virtuální realitu a zároveň oblibovatele snímků s horrorovými prvky. — Tohohle kdyby se chopil S. Kubrick!¬                 Pokračování "Trávníkáře" chopil se po několika rocích nijaký USA režisér F. Mann. Pokračování je ostudou, "odpadem" a s původním "Trávníkářem" má společnou leda část názvu.¬                 Tento první díl řady, původního "Trávníkáře", hodnotím za 3 *. Případná opoznámkování: uživ. SOLOM.; Djkoma. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se musí vnímat v souvislosti s dobou, kdy vznikal a kdy byly digitální triky skutečně na svém počátku. Jejich použití v této podobě mohlo být tenkrát převratné, ale dneska jednoduše vyznívá směšně. Ale ten příběh je tak pěkně béčkový a podávaný jako vážný, že se buď budete smát, anebo brečet. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Hele... tohle není zas tak špatný, je to béčko, občas se to tváří jako dost pitomý béčko, ale jindy je to fakt zajímavý. Všechno s tou vědou je sice trošku demagogický, ale i od toho je sci-fi a film, né? Člověk si prostě občas musí pomoct, aby tomu uvěřil. Hodně se mi líbila ta roztomilost celkové atmosféry. Jinak, jak nemám rád Carryho, tak sem by se podle mě hodil ještě jako lepší vyšinutej magor než je Fahey. Škoda, kdyby se to pojalo lehounce víc jako komedie a dal se tam Carry, tak to mohl být vážně moc dobrej film. Takle není špatnej, ani Fahey ne, ale mohlo to být lepší. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice se nejedna o kdovijaky veledilo, ale aspon to je svizny a pohodovy becko. Ale rozhodne to neni horor, to fakt ne. Vetsinu filmu tahne Jeff Fahey, kterej sice nepredvadi nic extra, ale jeho postava je verohodna. Pierce Brosnan si odkecal ten svuj prumer. Co se tyce triku, tak to bylo neco otresnyho, to snad i v Tronu byly lepsi triky. Ale i kdyz je film misty dost stereotypni a misty na me slo spani, tak jsem se vetsinu casu dobre bavil. Slabsi 4*. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)

Reklama

Reklama