Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Gumby 

všechny recenze uživatele

Dobře, viděl jsem to naposledy před dvaceti lety, takže bych to asi, dokud to neuvidim znovu, komentovat vůbec neměl. Ale zas, proč bych se na to měl dívat znovu? Proč bych si měl nějak upravovat ten dojem, kterej jsem z toho tenkrát, v nejlepším věku jedenácti a půl let, měl. Kdy jsem si byl naprosto jistej, že v roce 1996 budou mít všichni virtuální realitu doma, na amize určitě, přesně s takhle soží grafikou..And it´s amazing, with the blink of an eye, you finally see the light :) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorému som v čase keď sa objavil ako novinka v našich končinách neprišiel na chuť. Pochopiteľne to bolo aj vekom, ale film ma ani teraz z odstupom času neoslovil tak aby som mu dal druhú šancu. Možno raz tento názor zmením, ale nateraz v rámci spomienok 2 hviezdičky, nakoľko Job mi nebol vôbec sympatický. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ten film som ako jedenásťročný miloval, dokonca som na ňom bol v kine. Neodolateľná kombinácia sf a Kingovského hororu, aj keď King dal svoje meno z filmu odstrániť. Možno film nemá z poviedkou mnoho spoločného, ale tvorcovia ho majú pekne prečítaného. Mestečko, postavy, dokonca aj námety, ktoré sa v jeho knihách často vyskitujú. Ok, možno digitálne efety "trošku" zastarali, ale aj to patrí k čaru nostalgie. Objektívne za štyri, neobjektívne za päť. Love it! ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Musím brát ohledy na to, že byl film natočený v roce 1992. Proto nebudu posuzovat efekty ... Co se týče děje filmu, nápad je to sice dobrý, ale nudila jsem se. Celkově mě film nebavil, vlastně jsem si užila jen scénu s Dougem. Pro něj je hvězdička. Tento film mě stačí shlédnout jen jednou ... Víckrát už bych si ho nepustila ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hrozné. Vo filme sú prítomné kingovské motívy (silný náboženský fanatizmus), ale výsledné béčko s jeho poviedkou nemá nič spoločné, ak nepočítame detail, že v nej vystupoval záhradník s kosačkou. Je pravda, že poviedka bola slabá, ale radšej by som videl slabú, ale "presnú"  filmovú adaptáciu, než toto virtuálne čudo, brutálne (a nečakane) skombinované so sci-fi, v ktorom geniálny vedec (Brosnan vo svojej predbondovskej ére) zaradí retardovaného záhradníka (Fahey) do tajného vedeckého experimentu a urobí z neho virtuálneho boha. Z toho sa nič dobré vykľuť asi ani nemohlo. Len čudné a wtf. Snímka sa dočkala sequelu (už bez Brosnana) a na tú dobu, snáď sa nerúham, obsahovala revolučné CGI. Neuveriteľné je, že snímka s 10-miliónovým rozpočtom, (a s takými "kvalitami" celosvetovo trhla neskutočných 150 miliónov. King bol zmätený z toho, že tento príbeh štúdio vydávalo za adaptáciu jeho poviedky a tak došlo na súd. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama