Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Výtečné kdyby.¬         Poznámka: Toto opoznámkování i mé (zprůměrované) hodnocení je za celou řadu "Trávníkáře". Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".¬                 Výtečný námět s dobrým vypracováním, doporučitelno pro milovníky vědecké fantastiky, zajímatele o virtuální realitu a zároveň oblibovatele snímků s horrorovými prvky. — Tohohle kdyby se chopil S. Kubrick!¬                 Pokračování "Trávníkáře" chopil se po několika rocích nijaký USA režisér F. Mann. Pokračování je ostudou, "odpadem" a s původním "Trávníkářem" má společnou leda část názvu.¬                 Tento první díl řady, původního "Trávníkáře", hodnotím za 3 *. Případná opoznámkování: uživ. SOLOM.; Djkoma. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa strasne dlho vyhybal a nakoniec som mu dal sancu na pozretie a dobre som urobil. Najprv som som si myslel, ze to bude nejaka sci-fi splatanina s predpotopnou, pocitacovou grafikou, ale mylil som sa. Aj ked ta pocitacova grafika v tom virtualnom svete je v tejto dobe uz skor na smiech:) Najviac zo vsetkeho ma uputal dej filmu a jeho samotny vyvin do zaverecneho finale bol pekne vymysleny. Film ma dobry spad a skoro vsetko je to zahrane do dokonalosti. K lepsiemu hodnoteniu mi tam chybalo troska viac adrenalinu a aj tych napinavejsich scen mohlo byt viacej a lepsie prepracovanejsie, aby to este malo lepsi efekt na moj vkus. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tron meets Scanners. Zajímavé sci-fi béčko na tehdy ještě neotřelé téma virtuální reality, které je v pohodě koukatelné i dneska a zastaralé triky mu podle mě nijak neubírají, právě naopak - komický je spíš sexy vědec Brosnan rozjímající s odhalenou chlupatou hrudí. V pubertě mě to moc nevzalo, ale po letech jsem docela čučel, jak je to perfektně vygradované a napěchované nápady. Že to nemá s Kingovou stejnojmennou, nijak zvlášť dobrou povídkou nic společného, je úlet, ale považuju to spíš za klad. Jako nášup si můžete dát Leonardovu Virtuozitu. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Ak nechám bokom dnes už trochu podivné efekty (za to by som film skutočne nerád kritizoval, vo svojej dobe boli asi zaujímavejšie), stále mám pocit, že to bol pomerne odfláknuto skoncipovaný a natočený film, hoci nápad tematizovať umelé zvýšenie ľudských schopností a inteligencie (a aké riziká to so sebou prináša) je zaujímavý. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a předpovídající film o spojení lidské mysli a virtuální techniky. Téma, které je dnes možná bližší než se zdá, protože propojení nehmatatelného světa, jakým určitě internet je, s lidským mozkem, který se stále vyvíjí, je v současnosti nebezpečný problém. Čím dál tím mladší lidé jsou uživatelé tohoto nehmatatelného světa, kde si můžeme poslouchat hudbu, koukat na film, aniž bychom cokoli drželi v ruce a museli k tomu mít ještě další přehrávací přístroj. I když se tento film týká hlavně her, ta myšlenka zůstává stejná. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)

Reklama

Reklama