Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

tron 

všechny recenze uživatele

Hrozné. Vo filme sú prítomné kingovské motívy (silný náboženský fanatizmus), ale výsledné béčko s jeho poviedkou nemá nič spoločné, ak nepočítame detail, že v nej vystupoval záhradník s kosačkou. Je pravda, že poviedka bola slabá, ale radšej by som videl slabú, ale "presnú"  filmovú adaptáciu, než toto virtuálne čudo, brutálne (a nečakane) skombinované so sci-fi, v ktorom geniálny vedec (Brosnan vo svojej predbondovskej ére) zaradí retardovaného záhradníka (Fahey) do tajného vedeckého experimentu a urobí z neho virtuálneho boha. Z toho sa nič dobré vykľuť asi ani nemohlo. Len čudné a wtf. Snímka sa dočkala sequelu (už bez Brosnana) a na tú dobu, snáď sa nerúham, obsahovala revolučné CGI. Neuveriteľné je, že snímka s 10-miliónovým rozpočtom, (a s takými "kvalitami" celosvetovo trhla neskutočných 150 miliónov. King bol zmätený z toho, že tento príbeh štúdio vydávalo za adaptáciu jeho poviedky a tak došlo na súd. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Atmosferické, zaujímavé a omnoho zábavnejšie než o 10 rokov starší Tron. Jeff Fahey je tu vynikajúci, aj keď mi už začal liezť na nervy, keď vymenil "rozcuchané" háro a monterky za gay-trvalú a obtiahnuté džínsy. Pierce Brosnan s náušničkou v uchu a cigaretou v ruke je sympatickejší ako kedykoľvek predtým. Pred pár rokmi by to bolo za *****, nedávno som si to pozrel znovu a musím uznať, že silné kvality to má doteraz. A preboha, neočakávajte nič v štýle otrasnej Kingovej poviedky. Tú jeho snahu za odstránenie mena v úvodných titulkoch vôbec nechápem, mal by byť chudák ešte rád... ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

"Trávníkář" není klasickou adaptací Kingovy předlohy se kterou by se dal porovnávat, ale přesto děj neztratil na zajímavosti a temnosti. Pokud jde o triky, revolučnější se mi zdál "TRON", ale to je věc názoru. Hlavní aktéři zahráli skvěle, jinak se film oblékl do kabátku nablýskaného béčka, jež je přiměřeně úměrné svojí době. Pár děr ve scénáři nebo uspěchané dialogy také snímku nepřidaly, takže 65% = 3/5 ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla tento film poprvé, tak mne rozhodně uchvátil ten nápad a vizualizace. To bylo tak vše, jinak se mi ten film moc nelíbil. Viděno po letech a dojmy zůstavají v podstatě stejné. Jistě, dnes už se animace jeví spíše úsměvnou, ale to neřeším. Prostě scénář a dialogy nevybočují z průměru bez ohledu na domu. Za mne dvě a půl hvězdy. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať, že tento film bol vo svojej dobe priekopnícky. Dalo by sa povedať, že smiešná vizuálna stránka je spsôbená jeho vekom. Dalo by sa... Ale fakt, že ide o béčko to aj tak nezakryje. Strašné dilógy, monológy, málo napätia - príliš malý potenciál udržať diváka pri vedomí... Pozrite si radšej vydarenejší vizionársky filmík TRON... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)

Reklama

Reklama