Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (146)

kondor77 

všechny recenze uživatele

Jako tradicionalista a milec asijské kultůry jsem byl poněkud zmaten obsazením, které nenapovídalo, že předloha je původem japonská. Ale už první díl mě přesvědčil o tom, že mé obavy byly liché a nabídl dravou akci a zábavu, která až do posledního dílu neztrácela dech. A seriálu vyjímečně odpouštím i wokeismus, protože chápu, že s ohledem na ten šílený rozpočet se snažil oslovit co nejširší divácké publikum. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - O fenomén One Piece jsem se v minulosti vždy jen otřel, protože mít rád anime znamená na něj dříve nebo později narazit. Znám přibližně jeho děj, tuším i pár zásadních spoilerů, ale vždy jsem jen respektoval, protože troufnout si na více než tisícovku epizod už dnes nevidím reálně. Mám pro něj ale obrovský obdiv, protože dokázal a stále dokazuje držet v povědomí pirátský žánr, nedostatkové a přitom lákavé zboží. A že v něm plaveb, rvaček, šavlovaček a pokladů je tolik, až z toho mám chvílemi mráz v zádech, jak velký potenciál v sobě po už tak báječné první sezóně má. Vážně, tohle je překvapení roku, ve kterém funguje v plné míře herecká chemie, minulost postav, napětí, humor i natěšení na věci příští. Casting navíc trefil neznámé nebo skoro neznámé tváře na jedničku, zejména Luffy a Buggy jsou přímo komediálními démanty. Plavte se taky, kdo hledá dobrodružství starého žánru, které jednou za čas ozvláštní fantastika zvláštních schopností, nemůže volit lépe. ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Skoro zázrak. Nemělo by to fungovat a přesto to funguje. Hrané adaptace anime moc Netflix neuměl (Death Note, Cowboy Bebop), ale tohle se povedlo. Hlavně kvůli scénografii, kostýmům, dobře nacastovaným hercům a naprostému trefení správného tónu. Herci se svoje role užívají naplno a jedou naprosto na stejné "hrané anime" vlně. Monology, křičení útoků, emoce nadřeň. Ten herec, co hraje Luffyho je taky perfektní jako shonen protagonista. Ostatní jsou taky super od Zora po drsného velitele mariňáků. Všechni mají masivní charisma a všichni naprosto ví s jakou silou přehnanosti/upřímnosti postavy hrát. Nakonec i emotivní momenty (převážně ve flashbackcích) fungují na jedničku. Ocenit musím i make-up a kostýmy, které naprosto vytvářejí tento "hraný-animákový" styl. Takový pokus na západě jsme tu neměli od Speed Racera. Z původního seriálu jsem viděl jen cca 20 epizod a přišlo mi, že dávalo smysl, co změnili. Například Koby zmizí v anime po první epizodě a pak se dlouho neobjeví, nyní je tu celá mariňácká linka. A hlavní výhoda: Nemusíte sledovat 1000 epizod, aby jste byly v obraze. Lidi, Shanks je "doslova já". Follow you dreams, baby. Pirátství je zločin. Další série doufám brzo. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I'm the man who's going to be the Pirate King!" Nejlepší seriálová událost nejen roku. Tohle je nejlepší seriálová událost od Stranger Things. Naprosto okouzlující svět, postavy a příběh snadno převedený z anime do live action seriálu. Po ukázce jsem se na Piráty těšil hodně, ale výsledek mě baví ještě víc než jsem čekal. Skvělý casting, soundtrack a kulisy. Chci druhou sérii! / U One Piece mám prostě jen čiré nadšení. Ten seriál mě baví každým coulem. Skvělá výprava, která dovedla z fantasticky absurdních kostýmů, situací a postav udělat absurdní a fantastické postavy, situace a kostýmy. K tomu parádní soundtrack a příběh, který v manze jede už dlouho přes dvacet let. Co se musí ale pochválit nejvíce je casting, který prostě nemá chybu. Nejen Luffy, ale i Zoro a Sanji. A samozřejmě i Nami. Ta je obzvláště perfektní a dokonalá. Vzhledem k tomu jak One Piece překonal veškerá očekávání, tak je jasný, že nás od Netflixu čekají další řady. Nevím jestli tedy dvanáct řad není moc přehnané, ale minimálně pět řad si dám s chutí! (90 %) ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu se jen potvrdilo že se na čsfd těžce míjím s většinovým názorem. Po druhém díle nevidím jediný důvod tomu věnovat pozornost. Všichni jsou tu na pěst, nesympatičtí, nebo těžký případy s kartičkou ZTP, neustále se ksichtí, šklebí a chovají jak pětileté děti. Hlavní hrdina se mi zhnusil po asi minutě co se ukázal na obrazovce, ten brejlatej má stopro retardaci od narození, do teď bych nikdy nevěřil že bych mohl cítit averzi vůči zrzkám ale tahle kreatura to dokázala a trojmečák by zřejmě chtěl oskara, jinak si jeho trapnoafektované herectví nedovedu vysvětlit. Pochválit se dá snad jen prostředí a to že to vypadá celkově hezky. Hodnotit to nebudu. Nevím za co hvězdy a odpad tomu nechci dávat. I ta jedna hvězda by nedokázala vyjádřit co si o tom myslím. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Když je v epizodě představena Alvida (Ilia Isorelýs Paulino), jeden z pirátů, Heppoko (Rendani Mufamadi), před ní drží zrcadlo, což je ironie, protože podle tvůrce mangy Eiičiró Ody je tohle přesně jediná luxusní věc, kterou na své lodi nemá. (KaraMikesova)
  • Eiičiró Oda je známý tím, že občas do svých panelů v manze vpašuje muže s pandí hlavou, tzv. Pandamana. V tom ho následovalo anime a nyní i hraná adaptace. Panda je vidět v sérii několikrát. Jednou, když Slamáci vstupují do Kajiny rezidence v epizodě Mrtví nemluví (2023), podruhé když Zoro vylézá ze studny v epizodě Piráti se blíží (2023) – v obou případech v podobě topiaru – a nakonec v knížce Sedmilháře Nolanda v epizodě Kuchař a poskok (2023). (KaraMikesova)
  • Když Zoro (Makkenjú Arata) na ostrově Sixis zapaluje svíčku, používá sirky s nápisem „Beast of Baldimore“ (Příšera z Baldimore). Tato značka odkazuje na svou mangu, konkrétně na dobu po dějovém oblouku Souostroví Sabaody, kdy Franky skončil na ostrově Karakuri, omylem tam sám sebe zapálil, a protože měl na sobě zrovna tygří kožich, mariňáci si ho spletli s ohnivou tygří příšerou. (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama