Reklama

Reklama

Noční hlídka

(TV film)
  • Velká Británie Night Watch (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Pierce Brosnan ako agent Graham pracujúci pre OSN dostane po náročnej úlohe v Afrike odpočinkový prípad slávneho Rembrandtovho obrazu Nočná hliadka, ktorý niekto počas jeho "turné" po svetových galériách vymenil za falzifikát. Z nenáročnej úlohy sa pre neho a expertku na umenie Sabrinu však vyvinie na smrteľne nebezpečný súboj s milionárom Schraederom, ktorý ovláda satelit schopný ochromiť všetky svetové komunikační siete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tady jsme opět u toho, jak Pierce Brosnan zachraňuje svět. Pochopitelně má po poku sličnou dámu a spoustu technických vymožeností (hodinky,...). Mysleli jste si, že se jedná o bondovku? No to já skoro taky, akorát, že filmy s Bondem jsou nadnesené, šarmantní a dobré, zatímco tahle slátanina všeho možného je otřesná. Nemluvě o Brosnanově vzhledu, který v tomto filmu má. Ten je snad ještě horší než samotný snímek. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Z Noční hlídky plyne ponaučení v tom smyslu, že Brosnan prostě Bond vždycky BYL; tahle skutečnost prosvítá i skrz rafinovanou masku resp. absurdnímu fousu a la postavy z pláten vlámských malířů navzdory. (Podléhám-li jen obrazu, který Brosnan ve své epoše o Bondovi vytvořil, potvrzuje to můj výrok sice jinak, ale o nic méně.) K filmu jsem na základě obalu dévédé přistupoval s obrovským despektem, takže nakonec došlo na příjemné překvapení. Tvůrci pracovali se slušným nadhledem na bondovská klišé, Brosnan svým výkonem dokazuje, že by zvládl úlohu nula-nula-sedmičky i v šaškovských letech Rogera Moorea. Scéna s psycholožkou, motiv viny za smrt parťíka a rekvizity jako mini-satelit, karty a hodinky s videotelefonem a strunou divoce gestikulují ke Zlatému oku ze stejného roku. Jako absurdní béčková detektivka (béčková i absurdní nejen z pozice odchovanců digitálního věku, kterým některé technické premisy zápletky musejí připadat až frenko-drebiodní, ale to by nesměla existovat málo vtipná komedie Die Another Day) funguje skvěle. Dá se myslím dokonce tvrdit, že kvalitativně se realizovaný scénář ve srovnání s bondovskou frančízou liší pouze zjevně podstatně nižším rozpočtem. Na druhou stranu: bond-girl, mužatka Alexandra Paul stojí za prd a postelové scény s ní jsou demem toho, jak bude v doufejme nedaleké budoucnosti vypadat první gay milostná scéna, po níž už nějakou dobu volá anarchisticky naladěný Daniel Craig. Jako devadesátkové retro ucházející a marginále na spanilé bondovské série solidní. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Bylo to fajn, bylo to zábavné, mělo to spád, Brosnan byl tradičním způsobem šarmantní a vtipný a Alexandra Paulová (Stephanie Holdenová, starší sestra Caroline, kterou hrála Yasmine Bleeth z Baywatch, kdybyste ji náhodou neznali;)) taky nebyla špatná, a navíc Noční Hlídka (nebo spíš Skupina Důstojníků V Průjezdu:)) je můj oblíbený obraz. 70% ()

ic 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale zdá se mi že film je určen pro značně naivního diváka. Dám takový malý spoiler jako příklad pouze z prvních 5 minut filmu: Akce: Dvojce elitních příslušníků buhvíjaké armádní tajné služby evakuuje z nějaké africké země ambasadora s rodinou vypjatá situace... kulky sviští vzduchem a v tom se jejich dcerka rozhodne že nechce odejít a namísto do člunu se rozběhne po pláži (nehledě na to že za ní minometná palba dělá díry do země bezprostředně za ní, jí se odejít nechce). Jeden z nich jí popadne a při (úspěšném) pokusu o její záchranu položí svůj život. A hend na to další scéna kde nějaký borec z hong kongu zničí místní burzu jediný příkazem z jeho osobního počítačového stroje tak že jejich počítače vybuchují a telefony probíjejí tak že lidi z toho padají k zemi. A bezprostředně v třetí scéně expert na umělecká díla odhalí falzifikát tak že se na něj podívá a zjistí že je na něm jiná barva než by měla být. ()

Jasmín 

všechny recenze uživatele

Proč se tenhle film jmenuje Noční hlídka? ... o obrazy v něm jde asi tak 2 minuty, alespoň mi to tak přišlo. Zbytek se zvrhnul v kravskou slátaninu severokorejské snahy o zničení komunikačních sítí na světě. Asi nejlépe to zde vystihl v komentáři ic. Ta scéna v tom kasínu o milion při Black Jacku byla také lahůdková ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama