Reklama

Reklama

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na černošskej film s jednim bílým to vůbec nebylo špatné :).Mělo to fungující potemnělou atmosféru,povedenou pointu,slušné herce,i rázný spád.Moc mě sice neoslovily etapy ze života King Davida,ale vyloženě ubíjejícími také nebyly.A možná kdyby autoři ještě více přitvrdili(hodně scén zůstalo na půl cesty) a většině postav dodali tu správnou šťávu,šlo by o výborný drsný pouliční thriller.Ale v zásadě mě i tak Never Die Alone dost mile překvapilo a bavilo. ()

pirate 

všechny recenze uživatele

Celý film tam jeden černoch (to není naznačení rasismu) vypráví, co provedl a jaké udělal chyby. Do toho se občas připlete někdo, kdo po něm jde a David Arquette se dozvídá znepokojivé věci o identitě muže, na kterého narazil před jeho smrtí. Na konci se něco málo dozvíme, něco se zakončí a film je pryč. Jako možná mírně (opravdu hodně málo) krimi životopis bych to ještě spolkl, ale i tak mě vůbec nebavil. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Co je černějšího než pět černochů v tunelu? Deset černochů v noir gangsterce v rytmu rapu. Hodně tmavé drama. Město je zde nasnímané zásadně v noci, černé vozy, černí frajeři v černých kapucích. Jen zlaté řetězy na krku a červená zadní světla to trochu prosvítí. S neustále dunícím rapem máte pouze tři možnosti - bud se vám líbí, nebo ho vytěsníte, anebo vás bude vytrhovat z napínavé atmosféry hezky nasnímaného filmu o nehezkém drogovém podsvětí. Kraluje mu King David ztvárněný rapovou hvězdou DMX Earlem Simmonsem, který zlo seje, pleje i sklízí. K jeho vraždě se připlete novinář Paul ztvárněný Davidem Arquettem a vezme ho do nemocnice. David tam však umírá. Úředně Paulovi odkáže svoje auto a osobní věci. Paul v autě najde kazety a při jejich poslechu zjištuje s hrůzou, co byl David zač. Zajímavě vypjaté drama působí velmi nenápadně, ale o to silnějším příběhem disponuje. Mé hodnocení: 70% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Pouze z nostalgie jsem se k tomuto gangsta filmu znovu dostal. Před těmi více než devíti lety jsem to sjel v krátké době víckrát. Bylo to něco nového a tenkrát bych určité dal min. 80%. Dnes musím toto krimi ohodnotit objektivně nižším hodnocením. První třetina dost nuda, kdy máte téměř chuť to vypnout. Když tomu dáte šanci, nakonec zjistíte, že to tak hrozne nebylo. Osudy postav se protínají a vás zajímá, jak to dopadne. Vyprávění DMX na kazetách mě poměrně vtáhlo a závěr taky docela ušel. Škoda té první třetiny, 4 hvězdy bych nejspíš udělil. Takhle je to jenom za tři. 60% ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejtypičtějších filmů o drogách, co jsem kdy viděla. Krásná ukázka všeho, co s tímhletím souvisí. Co asi čeká "drogového krále" ? No co jiného se mu může stát, než že ho někdo zavraždí... Přesto nás filmem provede prostřednictvím hlasové nahrávky o jeho životě. Ještě že tak, ještě, že nás filmem provedl DMX a ne třeba 50 cent. Ještě, že jsme v titulcích slyšeli songy od DMX a ne od 50 centa. (Nechci tím říct, že mám atypii vůči fiftymu, ale poslední dobou se mi zdají kvalitnější jiní "autoři") ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama