Reklama

Reklama

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Drsná akční kriminálka z prostředí současného černoškého ghetta, která se formou i obsahem evidentně inspiruje klasickými filmy stylu NOIR ze 40. a 50. let - ať už komentářem hlavního hrdiny, nasvícením a barevným tónováním ( typická je scéna siluety tmavého vozu s krvavě červenými světly ) a zejména syrovou atmosférou prosycenou realisticky pojatým bezohledným násilím. Slušné herecké obsazení, zajímavý soundtrack. Neumírej sám nepředstavuje nějakou filmovou revoluci, není vyjímečný, ale ve svém žánru představuje slušný nadprůměr. Celkový dojem 75 %. ()

JohnnyB. 

všechny recenze uživatele

Ehm, docela děs. A hlavní příčinou toho je postava hlavního hrdiny, kterou ztvárnil rapper BMX. Je to "tvrďák", který si vede deníček v podobě kazetových pásek, které vozí pohozené v autě. No asi je to u drogových dealerů běžné. Jeho rádoby drsňácké hlášky jsou vrcholem trapnosti. Dostalo mě například, jak matce své přítelkyně mlžil, co dělá, takovým způsobem, že to, že prodává drogy by poznalo i nemluvně, které o drogách nemá ani páru. Další věc, kterou jsem nepobral bylo, co na postavu Arquetta zapůsobilo tak, že rozhlašoval, že King D. (opět jsme u trapnosti), kterého potkal tak na 10 minut, v sobě měl něco královského. Maximálně tak sedlčanský hermelín, protože jinak to byl pěký ko*ot, který by udělal líp, kdyby se nechal oddělat ještě před příletem do Cali. No a o závěru raději psát ani nebudu neboť bych se opět dostal k slovu trapný. Suma sumárum povinnost shlédnout mají pouze všichni coolgangstanigga puberťáci s hadrama velikosti XXXXL a kšiltovkou na bok.. Bude se vám to líbit homiez! ()

Reklama

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejtypičtějších filmů o drogách, co jsem kdy viděla. Krásná ukázka všeho, co s tímhletím souvisí. Co asi čeká "drogového krále" ? No co jiného se mu může stát, než že ho někdo zavraždí... Přesto nás filmem provede prostřednictvím hlasové nahrávky o jeho životě. Ještě že tak, ještě, že nás filmem provedl DMX a ne třeba 50 cent. Ještě, že jsme v titulcích slyšeli songy od DMX a ne od 50 centa. (Nechci tím říct, že mám atypii vůči fiftymu, ale poslední dobou se mi zdají kvalitnější jiní "autoři") ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Na poměry černošskejch filmů slušnej biják, ale celkově spíš průměr. Vůbec mi nesedla divná hudba doprovázející většinu scén (když už tu hraje DMX, člověk by čekal nějakej rap, kterej však zazní asi dvakrát) a jako vždycky mě nenadchnul ani styl vyprávění alá vypravěč. Občas byl taky znát nízkej rozpočet (televizní look) a na muj vkus by mohlo být ve skromný osmdesáti minutový stopáži míň nudnejch pasáží. S vyššim rozpočtem a o něco záživnějšim scénářem moh vzniknout hodně zajímavej "gangsta" snímek, za slušnou pointu a herce třetí slabší hvězda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na černošskej film s jednim bílým to vůbec nebylo špatné :).Mělo to fungující potemnělou atmosféru,povedenou pointu,slušné herce,i rázný spád.Moc mě sice neoslovily etapy ze života King Davida,ale vyloženě ubíjejícími také nebyly.A možná kdyby autoři ještě více přitvrdili(hodně scén zůstalo na půl cesty) a většině postav dodali tu správnou šťávu,šlo by o výborný drsný pouliční thriller.Ale v zásadě mě i tak Never Die Alone dost mile překvapilo a bavilo. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama