Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Niflheim 

všechny recenze uživatele

90 %. Příjemné překvapení a vlastně nadšení. Jak mnohokrát zaznělo, The Outfit je komorní gangsterkou – komořina ale nespočívá pouze ve redukci prostor a kulis, v nichž se vše odehrává, ale také v pojetí akce. Ve výsledku jde totiž o dost staticky pojatý snímek, v němž se dá napětí krájet a dramatičností (ve smyslu onoho napětí) se blíží některým z děl Agathy Christie nebo Dvanácti rozhněvaným mužům. Herecky samozřejmě exceluje Mark Rylance, zbytek obsazení se však ve svých menších či větších vstupech nenechává zahanbit. Možná té prvoplánové hudby bylo někdy (!) až příliš… Nicméně se jedná o zopakování hodnou jednohubku ve více než přijatelné (a vůči narativu adekvátní) stopáži. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká, jak se z minima dá udělat maximum. To si tak jeden anglický krejčí ( pardon střihač !) v klidu stříhá a šije obleky a do toho mu tam začnou chodit lidi, které tam nechce, ale nic moc s tím nemůže udělat. Až jednou... A vo tom to je. Najednou musí něco začít dělat...a to je ten šperk a navíc celou dobu v jedné místnosti. Opravdová chuťovka kterou by nikdo nečekal. Za mě nadšených 80% ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Povedený menší film, který si vystačí s jednou lokací a přesnými herci. Režisér Graham Moore odvedl hodně dobrou práci. Moore si krásně ohlídal komorní atmosféru a pečlivě vystavěl dialogy. Zvláště dialogy jsou zde velmi dobré, a krásně posouvají příběh dopředu, i přestože se to na první pohled nezdá. Dialogy můžou být krásně napsané, ale pokud je nepřednáší kvalitní herci, tak zůstanou, jen krásně napsanými, naštěstí tohle není ten případ. Mark Rylance je zde perfektní a výborně klame tělem. Rylance znovu ukazuje, že je pan herec a umí zahrát jakoukoliv postavu. Zoey Deutch má méně prostoru, ale své si s přehledem odehraje. Hodně se mi líbil výkon dvojice Johnny Flynn a Dylan O'Brien, protože odvedli velmi dobrou práci a části s nimi jsou povedené. Celkově jsem si film užil, a zaujal mě střih, práce s kamerou a celková atmosféra. The Outfit je parádní menší film. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Podivínský tech-guy z Don´t Look Up v hlavní roli komorní Agatha Christie spy/gangsta konverzačky. Celý se to odehrává v jednom krejčovství, na koukání je to retrostylové a elegantní (podobně jako předchozí film "Kód Enigmy", ke kterém psal Graham Moore scénář), chvíli trvá než se to rozjede, v druhé půlce pár zajímavých obratů. Tož dá sa. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nádhernej film, který už se dneska tolik nevidí. Za prvé tohle období bylo krásný, co se týče módy, architektury, designu atd., takže výprava přímo nabádala k tomu to vyladit do posledního detailu. A taky, že jo. Navíc, za druhé, se téměř celej film odehrává v tom jednom krejčovství, takže relativně malej prostor se dá přímo vyšperkovat. Obecně mám tyhle minimialistický filmy moc rád, tady to působilo chvílema jako divadelní hra (a jako námět si to umím víc než představit!), která je víc konverzační, takže to někomu nemusí vyhovovat. Není to žádná akční řezničina, ale tenhle styl tomu sluší. Zvratů je možná až moc, ale taky přijde v průběhu několik nečekaných situací a já jsem byl při sledování fakt spokojenej. Něco málo tomu chybí, aby to dosáhlo na TOP filmy "tarantinovskýho" ražení z počátků jeho tvorby, ale přesto si myslím, že si to zalouží určitě vyšší hodnocení, než se tady momentálně ukazuje. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)
  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)

Reklama

Reklama