Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, které neopustí za celou dobu stopáže jednu lokaci? Ano, obavy byly na místě, ale nakonec se z toho vyklubala slušná žánrová jednohubka, která ve výsledku neurazí. Mark Rylance v hlavní roli sázka na jistotu, tam jsem na 100% věděl, že odvede naprosto precizní výkon (a hádejte co? odvedl :D). Jinak se mi líbilo zasazení do dílny jednoho chicagského střihače během 50. let minulého století, filmů z tohoto historického období moc není. Co se týče příběhové linky, tak musím přiznat, že první půlka se nese možná místy až moc jen na konverzační vlně. Ta druhá už je za mě daleko povedenější, dojde i na nějakou tu mrtvolu, dialogy mají říz, vše postupně graduje ke konci, kde není nouze ani o slušné zvraty. Takže suma sumárum, nejedná se o nic excelentního, ale zpětně jsem rád, že jsem tomu dal šanci. Nezklamalo to. Za mě 6,5/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Uzas sledovat, s akou dokonalostou vie Mark Rylance zahrat na prvy pohlad stoicky nevyraznych podivinov a pritom z neho "citit" Royal Academy of Dramatic Art v Londyne uplne autenticky. Pan herec. Film sa mi pacil, ziadna nuda, hoci je to komornejsie, ako by sa mohlo zdat. Cely cas sme v jednom krajcirstve a susediacej dielni, menia sa len osoby na scene. Stoji to na vybornych dialogoch, ocakavaniach a budovani napatia. Slecna trosku rusila, avsak inak sa jedna o cistokrvnu staru skolu s vybornou kamerou a uz spominanym dokonalym "Anglanom" Markom Rylance-om. Odporucam. 80% ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená komorní retro gangsterka? Čekal jsem pecku, ale dostal jsem ještě mnohem víc. The Outfit je extrémně napínavá a perfektně napsaná až divadelní konverzačka. Hlavního protagonistu sice odhalíte brzo, avšak další nitky příběhu jsou velice dobře zapleteny, takže to zas tak náročného diváka nezamrzí. Výkon Marka Rylance je fenomenální a moje oblíbenkyně Zoey Deutch také nezklamala. Snímek často připomíná dílnu Tarantina/Ritchieho, ale přesto si Graham Moore očividně drží svůj rukopis a vychází mu to parádně. Stopáž je příjemná a konec je taky bomba, takže celkově nemám jedinou výtku. Po dlouhé době čistých 5*. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Já si vůbec nevzpomínám, zda jsem v životě tady udělil nějaké mafiánské gangsterce plný počet. Až na výjimky mě moc nebaví... no dobrá, tak řekněme, že to byl takový obyčejný film o jednom chlápkovi z krejčovské dílny a možná nebudeme daleko od pravdy. :o) Jenže já si ani nevzpomínám, zda jsem byl u některého filmu z tvorby posledních dvou let (mimo nejnovější Cronenbergův majstrštyk) takhle napjatý a pohlcený od začátku až do samotného konce. Tady si po skončení teprve uvědomuji, že jsem byl svědkem výjimečného, malého velkého zážitku, přestože se objektivně žádný průlom nekoná. O skvělou, inteligentní a svébytnou žánrovku pro mě ale ano, film si mě získal a já si ho včetně sympatického výkonu Marka Rylance hodně užil. Dlouhou dobu mi vadilo jen to, že u hlavní postavy mistra střihače Leonarda jsem měl často pocit poněkud neuvěřitelného konání, jakoby nekonal dle vlastní vůle, ale z vůle scenáristů směrem k tomu udělat film za každou cenu ještě delším a napínavějším. Jenže to jsem nemohl čekat, co mi vše tvůrci později ještě odhalí a že mi pak dojde, jak to měli tvůrci, stejně jako mistr Leonard, nejspíš vše dokonale promyšlené. Takže jakobych si nic nemyslel ani nenapsal... Název skrývá dva významy, průvodní vyprávění Leonarda hnedka tři (pokud beru monology o krejčovství i jako ironickou metaforu k zrovna probíhajícím událostem) a po stránce dobové atmosféry je film též nádherně ve svém komorním stylu vymazlený. Příjemné překvapení. [90%] ()

Tomacek 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne jsem se probudil a řekl jsem si, že je čas podívat se na nějakou krimi záležitost. No a tak jsem klasicky oprášil google vyhledávač a vepsal do něj své brzké ranní přání v podobě  ,,krimi filmy". No koukám a narazím právě na The Outfit. Nikdy jsem neměl ponětí, že něco takového existuje, a pak jsem uviděl  O'Briena a řekl jsem si: ,,Cože? Dylan hraje v krimi věci? To musí být úplná sračka:D" kecám, měl jsem z toho právě velmi dobrý pocit, a tak jsem tomu dal šanci a věřte nevěřte byla to parádní jízda. Film nemusí upoutat každého, ale na to že se to celé odehrává v jedné místnosti, tak děje a zvratů habaděj! via. Osm hrozných. Konec byl za mě už trošku přepal, ale to zase není důvod sundávat hodnocení. Film velmi překvapil a určitě doporučuji***** ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama