Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nádhernej film, který už se dneska tolik nevidí. Za prvé tohle období bylo krásný, co se týče módy, architektury, designu atd., takže výprava přímo nabádala k tomu to vyladit do posledního detailu. A taky, že jo. Navíc, za druhé, se téměř celej film odehrává v tom jednom krejčovství, takže relativně malej prostor se dá přímo vyšperkovat. Obecně mám tyhle minimialistický filmy moc rád, tady to působilo chvílema jako divadelní hra (a jako námět si to umím víc než představit!), která je víc konverzační, takže to někomu nemusí vyhovovat. Není to žádná akční řezničina, ale tenhle styl tomu sluší. Zvratů je možná až moc, ale taky přijde v průběhu několik nečekaných situací a já jsem byl při sledování fakt spokojenej. Něco málo tomu chybí, aby to dosáhlo na TOP filmy "tarantinovskýho" ražení z počátků jeho tvorby, ale přesto si myslím, že si to zalouží určitě vyšší hodnocení, než se tady momentálně ukazuje. ()

Domineus 

všechny recenze uživatele

Celý film sa odohráva v krajčírskej dielni, čo síce môže pôsobiť veľmi jednoducho, no v skutočnosti je to vlastne takmer dokonalé. Začiatok bol trošku pomalší, no postupne sa to poriadne stupňovalo a to napätie by sa v niektorých chvíľach dalo krájať. K tomu množstvo nie tak úplne čakaných záplatiek a v podstate One Man Show (nie tá Kazmova) Marka Rylanca. Za mňa jedna z najlepších gangsteriek posledného obdobia, keďže tá atmosféra bola vynikajúca. Bez toho záveru by som sa asi obišiel, no celkom fajn to dotvorilo samotnú hlavnú postavu. 85% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Takto se pozná Kvalita! Vždy dokáži ocenit film, jenž se odehrává pouze v jedné místnosti a přesto se může pyšnit atmosférou, jakou postrádá celá řada velkofilmů. Napínavý příběh z krámku malého krejčovství je pln nejrůznějších zvratů a důmyslné manipulace. Napětí diváka doslova přišpendlí ke gauči a konkrétně já tedy s nadšením vyhlížel finální rozuzlení. Při závěrečné parádě jsem dokonce zauvažoval o pěti hvězdách, ale tak možná to bude příště ještě lepší. 85% PS: Tak trochu to může připomenout některý z Hitchcockových thrillerů. Fanouškům proto vřele doporučuji. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Uzas sledovat, s akou dokonalostou vie Mark Rylance zahrat na prvy pohlad stoicky nevyraznych podivinov a pritom z neho "citit" Royal Academy of Dramatic Art v Londyne uplne autenticky. Pan herec. Film sa mi pacil, ziadna nuda, hoci je to komornejsie, ako by sa mohlo zdat. Cely cas sme v jednom krajcirstve a susediacej dielni, menia sa len osoby na scene. Stoji to na vybornych dialogoch, ocakavaniach a budovani napatia. Slecna trosku rusila, avsak inak sa jedna o cistokrvnu staru skolu s vybornou kamerou a uz spominanym dokonalym "Anglanom" Markom Rylance-om. Odporucam. 80% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě je to zajímavý nápad, to ano, ale od začátku se to tváří tak tajuplně, že jsem skutečně čekal daleko víc včetně vícero zvratů, třeba jako u Horovitze v Mind Games. Jinak formálně je to podle mne skutečně divadelní hra, konverzačka, která se snaží tvářit, že půjde o daleko víc, než jen dvě gangsterské party na jednom smetišti, ale fakt se tak jen snaží tvářit. Ani ten střihačův příběh není nijak zajímavý či objevný, spíše takové klišé béčkových filmů. Šlo si s těmi postavami víc pohrát, s jejich charakterem, aby jim člověk věřil. Některým jsem skutečně jejich role nevěřil, chovaly se podivně, podle vůle scenáristy, ne logiky věci. Víc k tomu nemám, co bych řekl, a vidět to znovu nechci. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama