Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká scénaristicky našlapaný film. Ta hra s divákem, kdy si vrství pointování zápaltky je chytrá a nápaditá. Není to nic, že by v něm bylo milion zvratů, ale prostě chytrý vývoj, který si hraje s divákem jak s malým Jardou, paráda. Škoda, absolutního finále to mě prostě nesedlo, jinak by to bylo za plný počet. Mark Rylance fantastický. ()

Domineus 

všechny recenze uživatele

Celý film sa odohráva v krajčírskej dielni, čo síce môže pôsobiť veľmi jednoducho, no v skutočnosti je to vlastne takmer dokonalé. Začiatok bol trošku pomalší, no postupne sa to poriadne stupňovalo a to napätie by sa v niektorých chvíľach dalo krájať. K tomu množstvo nie tak úplne čakaných záplatiek a v podstate One Man Show (nie tá Kazmova) Marka Rylanca. Za mňa jedna z najlepších gangsteriek posledného obdobia, keďže tá atmosféra bola vynikajúca. Bez toho záveru by som sa asi obišiel, no celkom fajn to dotvorilo samotnú hlavnú postavu. 85% ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film sa javí ako divadelná hra. Ide prakticky o dialogy medzi pár postavami v krajčírskej dielni. To sa normálne chytrý divák po čase už dovtípi, kto s kým vymrdá, takže záverečné rozuzlenie ho už absolútne neprekvapí.  Navyše uspávajúci a rozstrasený hlas Mark Rylanceho už pekne liezol na mozog až tak, že som sa nemohol dočkať záverečných titulkov. Slebé tri za mňa. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Čo má The Outfit spoločné s filmami ako Zlé časy v  El Royale či Babylon? Že som váhal na ne ísť do kina, odrádzala ma ich dĺžka a hodnotenie na tejto databáze a to že to bolo úplne zbytočné. Jeden z najlepších počinov roku 2022 som si tak pozrel až na službe Sky Showtime a tento kúsok ma bavil aj keď slabší rozbeh nenasvedčoval tomu že to nakoniec bude tak skvelý film. Skvelý scénar napchaný do v podstate dvoch miestností sa hravo môže porovnávať aj s legendárnymi 12timi rozhnevanými mužmi, toto bola jednoduch pastva pre oči. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Debut Grahama Moora v roli režiséra! Dobre fungujúci a adaptovaný retro štýl z dôb gangsterského Chicaga, ktorý je v určitých rozmeroch prenesený a rozohraný v malej dielne „krajčíra“, ale Tarantinovské / Ritchieovské rozmery to nemá. Má to však k počasiu vernú komornú atmosféru. Mark Rylance v hlavnej roli je veľmi dobrý a mimo iné vás takmer presvedčí, že jeho druhé povolanie je „krajčír“. V podstate on nesie celý film na svojich pleciach. Veľká škoda, že ďalší z hereckých kolegov/kolegýň nedokáže aspoň trochu byť jeho rovnocenným partnerom. Mimo iné k tomu chýbajú v niektorých prípadoch výraznejšie a dominantnejšie napísané dialógy, dych berúci zloduch a „kick-off“ moment prekvapenia (záver to takmer splnil). Napriek tomu, kvôli skvelému M. Rylance a dobrému využitiu minimalistických prostriedkov, dávam krehké štyri hviezdičky. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama