Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

kajas 

všechny recenze uživatele

Loni Přátelé, letos Harry. Literární a filmový fenomén stvořený J. K. Rowlingovou nedávno oslavil neuvěřitelných 20 let od premiéry prvního filmu. Do televizního speciálu přijali pozvání tři herci, bez kterých by to nešlo, fanoušci se samozřejmě mohli těšit také na představitele vedlejších rolí a na další tvůrce. Když bych měla porovnávat tento reunion s už zmiňovaným speciálem Přátel, Přátelé budou těsnými vítězi. Proč? HP speciál se sice vyhnul nezábavným vsuvkám s celebritami a podivným rozhovorům s fanoušky z různých koutů světa, na druhou stranu působí těch sto minut trošičku staticky - většinou si ústřední trio "jenom" povídá na pohovce a sem tam si na natáčení zavzpomíná někdo jiný. V Přátelích jsem si našla více silných momentů, jako bylo předčítání některých scén znovu po letech. Přesto se ale jedná o příjemnou podívanou, která žádného fanouška nezklame. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádným “potterheadem” a už vůbec netrpím ovčí nemocí mermomocně sledovat každým rokem celou HP ságu pěkně od plenek až do finále. Jsem ale z dětí, co vyrůstaly v době, kdy vznikala tahle série a jisté citové pouto k ní díky tomu chovám. Možnost zavzpomínat si formou tohoto dokumentu na dětství strávené společně s hrdiny nejslavnějšího kouzelnického filmu se na Nový rok opravdu hodila. Na dokumentární koncepty filmů o filmu příliš nekoukám, tohle jsem si ale nemohl nechat ujít. [viděno na HBO GO 1.1.2022] ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Poměrně milý a fajn pohled do zákulisí všech HP filmů, který je jedinečný oním znovushledáním tehdejších představitelů. Mnohým fanouškům to rozhodně vykouzlí (get it?) úsměv na tváři. Akorát závěrečná čtvrtina je až přestřeleně sentimentální a patetická. I přestože se považuji za opravdu extrémního HP fandu, tak mě to nakonec nedojalo. A zdá se, že se o to ten speciál fakt usilovně snažil. Vlastně si myslím, že pokud chtěli tvůrci natočit tuhle nostalgickou jednohubku takovýmto způsobem, měli počkat ještě dalších deset let. Pak by to možná bylo silnější. Celkově se na to však koukalo příjemně. Ale ta Rowlingová tam prostě chyběla. Btw, Helena Bonham Carter (Belatrix) tam byla nejlepší. Jednoznačně nejzábavnější a nejvtipnější sekvence. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se bál, aby to nebylo na způsob Přátel, kteří byly totálně poplatné době. Naštěstí ale nebylo. Jen je to plné chvástání, jak to všechno udělali dobře. Ale tak což, oni to udělali dobře, tak ať se chvástají. Sice je tomu něco přes deset let, co vyšel poslední díl, ale já jsem všechny ty herce a režiséry opět hrozně rád viděl. Byla v tom obrovská nostalgie, se kterou se počítalo. Ke konci jsem ale měl co dělat, abych nepustil slzu. Vzpomínka na zesnulé je dojemná, scénka Heleny s Danielem mega vtipná a pár nových zajímavých informací jsem zde taky získal. Takže za mě moc povedené setkání. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[100%] Úplně jsem se z toho posral, ale vážně! ;) Tento speciální a za mě opravdu originální dokument se opravdu povedl. Takže dnes první den v novém roce 2022 jsem začal tímto ? No, rozhodně skvělá volba. Úvod je opravdu kouzelný. Ema Watson jako Hermiona se vrací k parní lokomotivě, poté si sedne do kupé a pozdraví Lenku a Ginny. Následujíc záběr na Bradavice; Hermiona vstupuje do velké síně a obejme se s Dracem. Takže tento začátek ve mně vyvolal velké emoce; skoro jako kdyby se jednalo o nový díl Harryho Pottera. Poté se to rozběhne už jako dokument. Ale záběry, kdy sedí herci Harryho, Rona a Hermiony v nebelvírské společenské místnosti jsou opravdu impozantní. Bavily mě scény, kdy tu vidíme režiséra Ch. Columbuse, který mi přišel jako největší sympaťák. I když herci považují za nejlepšího režiséra Yatese. Radcliffe, Grint, Watson zde byli určitě skvělí. Potěší i další hrstka známých herců, třeba Ralph Fiennes, H. B. Carter, R. Coltrame ale i takový Jason Isaacs, který zde vůbec nepůsobí jako panovačný a namyšlený Lucius Malfoy. Tom Felton rovněž působí jako naprostý pohodář. No, nechci tu někoho vynechávat, to bych tu mohl psát do nekonečna. Ale ten návrat herců v obdobě tohoto speciálního dokumentu se fakt vydařil. I to obsahuje spoustu zajímavostí, které teda nejsou nijak překvapivé, ale působí to dobře, když ty zajímavosti slyšíme z úst těch dotčených herců. Nejvíc mě zaujalo, že do sebe Emma Watson a Tom Felton byli zamilovaní, nebo jak se Watson v jisté chvíli cítila osamělá a zvažovala, že po Ohnivém poháru s rolí Hermiony sekne. Často jsem měl během tohoto počinu nutkání se rozbrečet díky takové vlně nostalgii. Ke konci, kdy padli slzy ústředních herců, se i mě trochu kalily oči. K tomu to má i nádherný hudební doprovod. Takže skvělá spokojenost a i když jsem si asi před rokem dal repete celé série, tak i letos si do měsíce tuto ságu zopakuji. Završím jí jako bonus i oběma Fantastickými zvířaty a budu se těšit v dubnu na nový díl, nesoucí název Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství. Nebude to ono, ale aspoň mi to trochu Harryho přiblíží. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)
  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)

Reklama

Reklama