Reklama

Reklama

Rozpaky kuchaře Svatopluka

(seriál)
  • Československo Řekni ano, řekni ne (pracovní název)
Československo, 1984, 13 h 41 min (Minutáž: 52–73 min)

Kamera:

Jiří Lebeda

Hrají:

Josef Dvořák, Kateřina Macháčková, David Matásek, Josef Bláha, Dagmar Havlová, Zuzana Bydžovská, Stella Zázvorková, Jiří Vala, Karel Augusta, Jiří Bruder (více)
(další profese)

Epizody(13)

Populární cyklus televizních komedií z kuchařského prostředí z roku 1984, který byl výjimečný v tom, že diváci měli možnost rozhodovat o dalším ději a jednání hlavních hrdinů. Využití tohoto principu při premiéře bylo novátorské a vzbudilo tehdy velký ohlas. (Česká televize)

Recenze (211)

Paity 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá záležitost, která i po letech neztrácí nic na své zábavnosti. Dnes by se sice hlasovalo asi přes smsky nebo před internet, ale tehdy prakticky jeden z nejúčinějších nástrojů zjištění vůle diváků. Navíc Pepa Dvořák jako Kuřátko - kuchař, který si nakonec se všemi nástrahami velmi hravě poradí. ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Za komančů to bylo něco, dneska když se na to člověk dívá je to naprosto k smíchu a uvalený jako blázen. Když si odmyslím všechny ty totalitní srance kolem, protivného Dvořáka, tak hodinu a pul každé díl řešit jednu banální ptákovinu, to je něco. Jenom protože si pamatuji jak jsem sám jako dítě blikal s vypínačema jak pitomec, dám dvě, ale když to dneska vidím nejradši bych napálil odpad. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál u mě v průběhu let klesl od nadšení až k relativně solidnímu průměru. Nejenom kvůli tomu, co tady píší ostatní (hodně toho komunálu a vlastně nemožnosti volby - i z tohoto důvodu je srovnávání s Kinoautomatem mylné), ale i proto, že jsou Rozpaky natočeny rutinně, v mnoha případech až odfláknutě (stíny kamery na hercích, množství přeřeků). Spousta rozhodnutí, které Kuřátko po divácích chce, jsou jednoduchosti, které by i kuře zvládlo levou zadní. Zajímavou postavou je pro mě náměstek v podání Petra Haničince, který je takovým Štrosmajerem tohoto seriálu - žoviální, vtipný, postarší doyen. 50%. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Jedeme to s manželkou možná už potřetí. Ona proto, že to má ráda, já proto, že je to taková guilty pleasure a že se můžu bavit s obrazovkou a nadávat jí. Je to ale hrozný. Dvořák se ve studiu pitvoří, v roli Svatopluka chvilku hraje Svatopluka, občas mu to ale ujede a je z něj Dvořák (kdyby to nebylo tak blbý a starý, řekl bych, že je to meta a pomrknutí na diváka). První díly jsou ještě docela zábava, ke konci už je to ale docela křeč a otrava a to jejich hlasování je výborná šaškárna a nejvíc se nasměju, když paneláky blikaj :-D. Za prvních pár dílů dám dvě dietní porce, ale dobrý to není. PS: Nejradši mám Pivaře, s tím ožralým debilem "tak ono se mi tady nevěří". Takhle debilní, kdyby to bylo celý, dám za pět. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

U tohodle seriálu jsem pokaždé stála o to,vidět i druhou verzi.Tedy tu neodhlasovanou.Faktem je, že možnost "svobodné" volby v tehdejší době inspirovala kdekoho a já vždycky koukala z okna, kde to blikalo jako o silvestru.Nevím jesti se dalo v tomhle interaktivním díle švindlovat,u nás doma se sice vypínače mačkaly, vždycky ale padla věta že to je stejně švindl.Ovšem kuchaři v podání J.Moučky nebo P.Nárožného - suprovej zážitek.Jo a ještě jednu zkušenost mi toto dílko dalo-už poznám nastavovanou omáčku! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (41)

  • V seriálu je možné v různých epizodách občasně vidět Miloše Čáleka ve velice drobných roličkách až komparzu. V epizodě Pivař (1984), kde hraje postavu fotografa na svatbě s jedinou stěží slyšitelnou větou, skutečně provádí reálně svojí profesi fotodokumentaristy. (Jirka85)
  • Hlasovali aj diváci v televíznom štúdiu cez zariadenie, ktoré vyrobili inžinieri z Československej televízie. Pôvodne sa počítalo s niektorým z československých podnikov, ale všetky mali dlhé výrobné lehoty. Počítač presne spočítal výsledok a v hlasovacom limite prijímal aj opravy. Keď hlasovanie prestalo fungovať, hlasovalo sa ako v škole, rukami. Na reakcie divákov v televízií boli pripravení v Centrálnom energetickom dispečingu a niekoľkokrát ich počínanie snímali aj kamery umiestnené na kultúrnom dome Krakov v pražských Bohniciach. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)
  • Divákom dej nebol ľahostajný a posielali listy, ako pán z Prahy 6, ktorý prejavil rozpaky nad seriálom, pretože pokarhanie v príbehu Pivár pokladá za priamo odstrašujúci príklad toho, ako sa kárne opatrenia vykonávať nemá. V tejto súvislosti mu predovšetkým vadilo, že v hoteli akoby vôbec neexistovala stranícka a odborová organizácia. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno