Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už jste někdy jedli račí nebo želví polívku? Pokud ne, nevadí. Podívejte se dnes s námi na pohádku, ve které ji mládencům, kteří se vydali do začarovaného lesa osvobodit zajatou dívku, uvaří bába Magi… Jak to všechno dopadne, zda vysvobodí zamilovaný dřevorubec Filip (P. Zedníček) svou Lesněnku (J. Boušková) z moci čarodějné báby, vám zatím prozradit nemůžeme. Ale jména hlavních představitelů pohádky napovídají, že to bude pouť spíše veselá než strašidelná. Užijete si spoustu legrace s Rudolfem Hrušínským v roli loupežníka Bujóna a Ivou Janžurovou jako bábou Magi. (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch zlatých televizních pohádek s úžasným obsazením, chytlavou hudbou a příjemným humorem. Jen odvážnému štěstí přeje a jen ten může vysvobodit zajatou dívku ze spárů loupežníka Bujóna Hrušínského a čarodějnice Magy Janžurové. O zábavu je na hodinu postaráno a zcela výživná porce pohádkové polévky může začít. Hudba: Jiří Václav ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Čáry, Maggi, houbelec...." Že je Iva Janžurová komička k pohledání, to není třeba myslím ani příliš zdůrazňovat. A je úplně jedno, jestli jde o celovečerní film nebo studiovou pohádku. Tahle ta je skvělá právě především kvůli jejímu podání čarodějnice Maggi. Třeba ty její svítící očička, když vábí mládence Divobije a Chytrolína na račí nebo želví polévku, to je prostě něco k popukání. A když se k Janžurové přidá Rudolf Hrušínský coby loupežník Bujon a střihne si spolu s Maggi divoký "flašinetový tanec", je o zábavu postaráno. Jako bunus vtipně zpomalený Chytrolín/Havelka. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neskutečná praštěnost, ale v tom nejlepším slova smyslu. Na každém z herců je vidět, jak moc si natáčení téhle pohádky užíval. Obzvlášť sledování Ivy Janžurové a Rudolfa Hrušínského, tedy báby Magi a dědka Bujóna, je nezapomenutelné, ale ani nikdo z ostatních není k zahození. Scénář je navíc plný slovních hříček, které mám tak rád... Jen kdyby to všechno možná bylo o trošku, trošičku kratší. ()

yarca 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejmilovanějších pohádek! doteď z ní cituju ,kudy chodím, a moje výhrůžné: "a já si dám - ZABÍJAČKOVOU!!! signalizuje všem okolo,že jde do tuhého :D.. všichni zúčastnění si evidentně užívají svoje role a já netuším,jestli je kouzelnější divobij v podání jiřího štěpničky nebo havelkův fridolín :-)..co se týče dua janžurová a hrušínský,nemám než samé superlativy! ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Výborná pohádka, které k dokonalosti chybí jen trochu jiné obsazení postavy princezny. Jana Boušková je dobrá herečka, ale tady bylo potřeba dát postavě trochu víc nadhledu, protože vedle ostatních naprosto zaniká. Herecky dominují Iva Janžurová a Rudolf Hrušínský, které výborně doplnil Pavel Zedníček i Ondřej Havelka. Je to potřeštěné, ale velmi mne to pobavilo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1981 v režii Karla Weinlicha i rozhlasová pohádka „Ač je to k nevíře, strašidla jsou z talíře". (Miggi90)
  • Ve chvíli kdy Baba Magi (Iva Janžurová) oznamuje Chytrolínovi (Ondřej Havelka), že želví polévka je hotová, je možné zahlédnout v levém rohu člena štábu. (Kexina)

Reklama

Reklama