Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (317)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Renfield je jednoduše nenáročná, neseriozní a úplně odlehčená gag jednohubka kombinující drákulu, černý humor, mafii a přímočarý příběh do svižné 90minutovky, která skončila dřív, než jsem kouknul na hodinky. Překvapivě si zde hlavní roli krade dvojka Nicholas Hoult (Xmen) a Awkwafina (Shang-Chi!!!) a Nicolas Cage je spíše jen vedlejší postavička, ale jinak jde o “oukej” souhru humoru, hromady dynamické akce, urvaných končetin a levné falešné krve. Renfield určitě není žádná pecka, ba naopak jde spíš o levný béčkový průměr, ale oscarový kousek zde asi nikdo ani nečekal a pokud chce divák jen vypnout a nemá do čeho píchnout, je tohle dobrá volba. I tak se ale nemůžu ubránit pocitu, že je Renfield až moc obyčejný, humor jsem čekal daleko údernější a celková nevýraznost z něj dělá jen (pod)průměrnou jednorázovku, na kterou si po týdnu nevzpomenu a u které jsem se momentálně sice zabavil, ale kino návštěvu bych nejspíš nedoporučil a počkal si až na online verzi. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Renfield možná neni taková bejkárna jako Drákuloviny, což mně trochu mrzí, ale furt se jedná o zábavnou akční komedii. Které dominuje samotný Nicolas Cage, jehož ztvárnění Hrabě Papuly, je naprosto skvělý. Cage tak balancuje, mezi démonickým hrabětem Drákulou a dětinským hrabětem Papulou, což v jeho podání je naprosto fantastické. Hoult co by jeho rohožka, je taky skvělý a hrozně se mi líbil jeho vývoj a jeho pojetí Renfielda, který se snaží vymanit z moci šílence. Kdo mi tak nějak úplně nesedl, byla Awkwafina, její linka byla tuctová a její postava nudná. Co se týče akce, je to paráda a líbilo se mi, že se to celé snažilo být co nejvíc absurdní. Na odreágování naprosto skvělý. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zábavná hříčka z drákulovského světa stojící tentokrát na Renfieldovi, který se potýká s problémy, které musí řešit především týrané ženy. Nedokáže opustit svého tyrana. Jo a když spolkne brouka, promění se ve vytuněného Johna Wicka. Tady nemám ten nejmenší problém. Děj si sviští kupředu nepolevujícím tempem, má to nenucený vtip, herci jsou do jednoho výborní a erková akce je místy až lahůdková. Bitka v bytovém komplexu za doprovodu Beastie Boys je naprosto špičková a jsem si naprosto jist, že tuhle sekvenci si pustím i počtvrté. Soundtrack je vůbec výborný a vedle výše zmíněných Bestií tu zazná třeba My Chemical Romance nebo Yungblud. Kdo neznáte, doporučuji. Stejně jako Renfielda. 80% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Instantní klasika. Renfield mi dokonale padl do noty a smál jsem se od začátku do konce. Nicholas Hoult jako Drákulův služebník je prostě dokonalý a Awkwafina ho úžasně doplňuje. Jak ji v jiných filmech nemám rád, tady jí role padla jako ušitá na míru. Perfektní je paralela mezi ní jakožto policistkou, která marně bojuje proti zkorumpovaným kolegům a zločincům a Renfieldem, který marně bojuje proti mocnému vlivu Drákuly v podání Nicolase Cage (ten si roli užívá plnými doušky). Film se nebere vůbec vážně a tenhle styl humoru bych si mohl pouštět každý den pořád dokola. Když třeba Drákula po Renfieldovi chce, aby mu přinesl buď milence, turistu, jeptišku nebo autobus plný roztleskávaček, divák se samozřejmě zasměje, protože jsou to směšné požadavky. Když se ale v následující scéně Renfield nervózně pooohlíží v baru po obětech, které by mohl Drákulovi přinést, zahlédne u jednoho stolu milence, u dalšího stolu rovnou několik jeptišek a za oknem se mihne autobus, aby následně do baru nakráčelo tucet roztleskávaček, můžete se roztrhat smíchy. A podobných vtípků je tady celý pytel. Už jsem ani nedoufal, že bych někdy zase uviděl film, který bych si zamiloval na první zhlédnutí. Při následné přestřelce jsem vrněl blahem a cukaly mi koutky úst při pomyšlení, jak nápaditě natočená a promyšlená celá bitka je v porovnání s Rebel Moon onanisty Zacka Snydera, kterýžto paskvil jsem viděl pár dní předtím. Takhle si představuje cool bitku 2 vs 10 Zack Snyder, který je má v krvi a takhle Chris McKay, který začal točit filmy teprve před pár lety. P.S. Dokonale využitý Rkový rating. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Povedená a nádherně stylizovaná divnotaškařice s panem Klecí v  ikonické roli hraběte Draculy. Originální mix superhrdinské ptákoviny s hororovou komedií, která uctivě a s nonšalancí odkazuje i na báječná léta Universal Classic Monsters.  Čvachtavě krvavé a vzhledem k zábavnosti vůbec nevadí, že stříkají jen digitální tekutiny.  McKayovi se pak, sice místy o fous, podařilo udržet  trapné pokusy až o sitcomové vtipy ( např. scéna seřvání policistů na stanici) na uzdě a divák jel víceméně skrze krev a stylizovanou akci stále vpřed až k očekávanému finále.  No, třeba je to první vlaštovka a nadchází renesance klasických monster i ve vážnějším tónu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Natáčanie sa začalo v New Orleans od 3. februára 2022 do 14. apríla 2022. (Arsenal83)
  • Režisér Chris McKay v rozhovore pre Collider priznal, že film má v skutočnosti slúžiť ako priame pokračovanie filmu Toda Browninga Dracula (1931). McKay sa tiež pokúsil, aby trailery a plagát filmu odkazovali na túto skutočnosť, ale nakoniec to nevyšlo. (Arsenal83)
  • Na základe filmu vyšla aj videohra pod názvom "Renfield: Bring Your Own Blood". Predáva sa od 12. apríla 2023. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama