Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (314)

Othello 

všechny recenze uživatele

Vždyť on je ten nápad s tím, jak se Reinfield po sto padesáti letech začne identifikovat s lidmi žijící v toxických vztazích fakt použitelnej ale k čemu to je dobrý, když to celé vypadá jako uměle vygenerované a je úplně jedno, jestli to točil nějaký McKay, Cathy Yan, J Blakeson nebo Daley s Goldsteinem, je to prakticky ve všech aspektech audiovizuálního vyprávění stejný jako většina jiného hollywoodského průmeru. Jmenovitě opět posté: 1) Někdo nevysvětlil scénografovi, že se bude dělat film, nikoli brodwayský muzikál; 2) Nikdo to nevysvětlil ani hercům; 3) Čím více se to snaží být vtipné, tím více se u filmu stydíte za jeho trapnost. Humor se opět skládá z ironických komentářů, nepatřičnosti postav či jejich chování v dané situaci a record-scratch twistech; 4) Proč se věnovat náročné tvorbě vlastní hudby, když můžeme zatřást měšečkem a sáhnout do databanky po nějaké té řízné klasice; 5) sadisticky si užívám to jak spolu nekomunikuje produkce s post-produkcí. Konkrétně scénograf ani maskéři moc nevěděli, co se bude dít potom, co torzo filmu předají VFX týmům. Ti úplně zběsile zaplavily každý ukopnutý palec nesmyslným a digitálně hnusným oceánem stříkající krve, která se ale rozprostře někde asi ve vzduchu, protože na ničem neulpí. Videohry si na tohle dávají větší pozor; 6) Awkwafina má výborně vykročeno k tomu stát se dalším Omarem Sy, tedy hercem jedné role, který nějakou dobu bude do omdlení nasazován absolutně oproti svému typu, schopnostem a předpokladům.; 7) Proč je Hoult ještě herec?; 8) Vsadím kilo, že Chris McKay nebyl během natáčení ani na place a odřídil to přes Skype. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem či by som "Renfielda" ohodnotil ako kvalitný horor, no myslím si, že ako bláznivú hororovú komédiu, ktorá využíva všetky svoje aspekty vo svoj prospech by som to pokojne označiť mohol. Pretože presne také boli moje dojmy. Čo sa hereckých výkonov týka (primárne samozrejme Nicolas Cage), celkového podania príbehu a dokonca aj po grafickej stránke. Gore je totiž miestami tak prepálené, až som nemal pocit, že to tvorcovia chceli poňať seriózne. Sú tu doslova momentky, kedy sa tu proti zloduchom použijú aj odtrhnuté končatiny. To samo o sebe už vnímam ako solídnu komédiu. Oceňujem tiež, že sa film snaží povedať príbeh Draculu z trochu iného uhlu. Namiesto na pána sa zameriavame na sluhu (čo už aj samotný názov filmu napovedá) a akým spôsobom sa sám snaží zmeniť svoj život. Kvalitný element je aj to, že Dracula potrebuje pre to, aby získal plnohodnotnú silu nepoškvrnenú krv, kým Renfield robí maximum pre to, aby neboli nevinné obete a prináša skôr svojmu pánovi ľudský odpad, ktorý mu ale dokopy veľkú dávku enregie nedodáva. Nevedel som popravde ako ma film zaujme, no nakoniec som zhodnotil, že to bol väčší zážitok než som sám očakával. Bavilo ma to sledovať, casting bol solídny, romanca Renfielda s Rebeccou bola uveriteľná a vo svojom jadre pre mňa film nemá žiadne výraznejšie problémy. Nemôžem povedať, že by ma po príbehovej alebo charakterovej stránke nejako výrazne ohromil, no bol dostatočne zábavný a kvalitný na to, aby som mohol odporúčať. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že Dracula v podání Cage je v první řadě šašek a až potom upír. Stejně jako celý film je v první řadě komedie a až potom krvák. Ale to se dalo čekat a píše se to i v anotaci, takže žádné velké zklamání. K dobru lze připočíst hlavně dostatek vtipně brutálních gagů z hromadných řežebných akcí, nejvíc mě asi pobavilo kosení protivníků rukama utrženýma jinému protivníkovi. Záporů je ovšem taky dost. Třeba Draculovy zuby, těžko pochopitelná infantilita dialogů a vlastně i celého scénáře, pitomé moralizování, všeobecné přehrávání a šaškování, nebo i nehezká hrbatá hobitka v roli Rebeccy. Tahle parodie na filmy o upírech mě sice víc bavila než nebavila, ale bylo to o chlup. Slabé tři. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto je tá upírska pecka, ktorú som čakal od filmu Day Shift a nedostal som ju. V skratke niečo ako mix filmov Kick-Ass a Blade. Najprekvapivejší a najoriginálnejší je ten vzťah medzi hlavným hrdinom a Drakulom, ktorý je podaný ako toxický vzťah medzi narcistickým tyranom a jeho obeťou. V tých momentoch je film dosť vážny, ale do filmu to dokonale sedí. Humor obstaráva hlavne prehrávajúci Cage ako Drakula. Tentoraz jeho extrémne prehrávanie filmu prospieva. Najviac som sa obával často otravnej Awkwafiny, ale aj ona je v tomto filme dostatočne sympatická. Len tá romantika medzi ňou a Houltom dvakrát nefunguje. Hoult je v trpiteľskej polohe skvelý ako vždy. Dlhodobo je to môj obľúbenec. Dosť ma ale šokovala akcia. Jednak jej množstvo. Nechápem prečo nebol film v traileroch prezentovaný ako akčná pecka. Je skvele natočená, prehnane brutálna do takej miery, že je to strašná zábava. Krv prúdi v hektolitroch podobne ako napríklad v Evil Dead 2. Dočkáme sa kopy originálnych krvavých fatalít. Proste v každom ohľade film funguje skvele a tvorí takmer dokonalý celok. Už predošlý McKayov film Tomorrow War bol vydarený, ale toto je ešte lepšie. Teším sa na jeho ďalšiu pecku. Za mňa najvtipnejší akčniak tohto roku, ktorý strčí do vrecka všetkých Wickov alebo Zbesilých a Nemožných. Dodatočný edit: Druhý Vyproštovák má holt o niečo prepracovanejšiu akciu. 9/10. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Renfield možná neni taková bejkárna jako Drákuloviny, což mně trochu mrzí, ale furt se jedná o zábavnou akční komedii. Které dominuje samotný Nicolas Cage, jehož ztvárnění Hrabě Papuly, je naprosto skvělý. Cage tak balancuje, mezi démonickým hrabětem Drákulou a dětinským hrabětem Papulou, což v jeho podání je naprosto fantastické. Hoult co by jeho rohožka, je taky skvělý a hrozně se mi líbil jeho vývoj a jeho pojetí Renfielda, který se snaží vymanit z moci šílence. Kdo mi tak nějak úplně nesedl, byla Awkwafina, její linka byla tuctová a její postava nudná. Co se týče akce, je to paráda a líbilo se mi, že se to celé snažilo být co nejvíc absurdní. Na odreágování naprosto skvělý. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Kapitán Nemo, Superman a Dracula byly tři role, o kterých Nicolas Cage snil, když začal svou hereckou kariéru. (KGBelik)
  • Renfield je i přes svoji velkou odlišnost součásti pomyslného „Dark Universe“ studia Universal. (UhLee)
  • Na základe filmu vyšla aj videohra pod názvom "Renfield: Bring Your Own Blood". Predáva sa od 12. apríla 2023. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama