Reklama

Reklama

Epizody(7)

Dva hluboce věřící manželské páry si užívají poklidného života na texaském maloměstě, dokud někdo nevezme do ruky sekeru. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Ten klid v prvních dvou dílech mě tak otupil, že jsem prodřímal i tu zabijačku v komoře. Ale potom vážení, to je rodinný drama jako břit. Elizabeth Olsen tu oddanou paničku v domácnosti zahrála fakt neuvěřitelně přesvědčivě, ale stejně tak ji seděla tvář potencionálního vraha. Navíc osmdesátky jak vyšitý, takže nazdar v Texasu. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se od této série držel zpátky, protože to na první pohled nevypadalo na můj typ, ale nakonec jsem se do ní pustil a opravdu to za to stojí. Ano je škoda, že první dvě epizody jsou táhlé a vypadá to, že to bude nuda, ale tak od poloviny třetí epizody to nabere šťávu a obrátí se to na návykovou jízdu. Pak už jsem hltal každou scénu a nenudíte se ani na minutu. Všichni herci parádní, samozřejmě Elizabeth je zde skvostná a moc rád bych zde viděl i Oscara, protože si to podle mého zaslouží. Dále manžel a právník také velmi sympatičtí. Soudní proces byl proveden také velmi dobře a bavil mě po celou dobu. Pokud přemýšlíte, zda do této série jít, tak běžte. Po zdlouhavém úvodu vás to pořádně zasytí a vtáhne. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nemít to lehce komediální nádech a nemít příslib, že brzy dojde k zlepšení, vykašlal bych se na to už po druhém dílu, protože jsem se nebavil. Třetí je zlomový a od čtvrtého je to už jiné kafe. Potencionální vražedkyně i její obhájce mi silně lezli na nervy, ale připouštím, že mě rozsudek vlastně potěšil, protože v afektu a zlosti se člověk může proměnit ve zvíře. Velmi solidní série. Všimli jste si, že obě hlavní protagonistky jsou sebevědomé, až arogantní ženy a jejich manželé jen dobrosrdeční ňoumové, kteří viny svých manželek berou na sebe? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Disney+ a HBO Max si zobrali na paškál totožný námet o plánovanej nevere a následnom dopade. Obe spracovania vrátane hereckého obsadenia spĺňajú najprísnejšie kritéria a tak to bude pri hodnotení a následnom porovnávaní divákom, vyslovene postavené na sympatiách. Páčilo sa mi: "Candy Smrť v Texase", pozdáva sa mi aj táto "Láska a smrť", určiť pomysleného "víťaza" snáď ani nemá zmysel. Jediné čo ma ale zaráža je fakt, či jedna alebo druhá spoločnosť nevedela o tom, že sa púšťa do totožného projektu. Fakt nechápem, načo bolo toto dobré, ako deti na pieskovisku .. ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca jednohubka od HBO! Ďalšia skvelá miniséria z dielne Davida E. Kelleyho (The Undoing, Big Little Lies či Ally McBeal), od začiatku poznať jeho rukopis, ktorý mám veľmi rád. A keď k tomu prirátame fakt, že o réžiu sa postarala Lesli Linka Glatter (Homeland, The Morning Show či The Newsroom), nemohlo to dopadnúť zle. Úvod je síce mierne rozťahaný, ale pre dokreslenie atmosféry a sledu udalostí veľmi podstatný (tu mi to veľmi pripomínalo práve Big Little Lies). Famózne výkony podali Elizabeth Olsen (najmladšia zo známych sestier) a Jesse Plemons. Výborne im sekundovali aj Patrick Fugit, Lily Rabe a moja obľúbená Elizabeth Marvel. Netreba zabúdať ani na výbornú hudbu. Bonusom je, že je to na základe skutočných udalostí. Až po dopozeraní som sa dozvedel, že minisériu o tomto prípade urobil už predtým aj Disney+ s Jessicou Biel v hlavnej úlohe (chystá sa aj ďalšie spracovanie s Elizabeth Moss), ale vidieť ju nechcem. Love & Death predčilo všetky moje očakávania. P.S.: Bez problémov som to dal so záujmom v priebehu jedného dňa. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • V súvislosti s vraždou sa spomína inšpirácia filmom, ktorý v tej dobe bežal v kinách - Osvietenie (1980). (Arsenal83)
  • Elizabeth Olsen v rozhovore prezradila, že sa jej ozvala Jessica Biel v súvislosti s tým, že obe herečky čírou náhodou hrajú v projektoch o tom istom príbehu, v tom istom čase a stvárňujú tie isté postavy, čo je mimoriadne veľká náhoda. Dovtedy sa herečky nikdy nestretli ani nerozprávali. Biel hrala v seriáli Candy (2022). (Arsenal83)
  • Natáčanie sa uskutočnilo v Austine v Texase a okolitých oblastiach. Obdobie natáčania trvalo od 27. septembra 2021 do 1. marca 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama