Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vsetko je o uhle pohladu. Vidiet to za komunistickej totality, brutalnej husakovskej normalizacie, tak tomu napliaskam 5 hviezd. Fakt rev motorov, pokrcene plechy, krasne holky - proste zaplesa srdce kazdeho chlapa. Ovsem, z uhla pohladu roku 2021 -ked uz boli natocene kulty ako Lord of the Rings, Avengers, Avatar, Expendables, prve dva Terminatory  atd atd -  je to uz trochu vycpele, dialogom sa neda velmi rozumiet, lebo rev motorov ...... herecke vykony krivaju. gemma ako herec mi uplne prestal vadit, to jo. Ledva, ledva dam 70 %.  lebo reziser Charles Bail natocil dva svoje najlepsie filmy : Cleopatra Jones and the Casino of gold 1975 a tento Gumball Rally   : 70 % ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý úvod (neboli exhibice nesympatických zjevů), scénář plný nelogičností (jak se policajti vždycky dostanou před závodníky jedoucí takovou rychlostí?), absence vtipu a švihu, které pohánějí jiné komedie stejného námětu (To je ale bláznivý svět, Milionový závod). Film veskrze podprůměrný, zbytečný a s přibývajícími minutami i velmi otravný. 40% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Panečku, to je tedy sestava! Dva kolíci ve světlém Ferrari, dvě blonďaté kočky v tmavém Porchi, rozpustilý Talián v červeném kabrioletu, černobílá dvojice v policejním autě, dva postarší pánové v Mercedesu, motorkář a ještě několik dobrodruhů. Ti všichni se vydávají na dlouhý tajný závod bez pravidel a omezení rychlosti. Před lety opravdu bomba a i dnes zábavná podívaná. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sice není přes burácení motorů moc rozumět dialogům, a některý scény jsou vyloženě nepovedený, přesto se na Tajný závod dá docela dobře dívat. Jenom bych pár koček vysvlíkl, a magorský motorkáře postřílel brokovnicí, trochu to zkrátil a změnil konec tak, aby si filmaři neudobřovali svědomí, že nadržují nezákonným praktikám. ()

ForzaJuve 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě moje srdcová záležitost! 5 hvězd a ať si říká kdo chce, co chce! Zvuk dvanáctiválce Ferrari, za jeho volantem blázen z Talošky a kolega motorkář na Kawě nemají chybu! A hláška: "Seznámím tě s mým italským stylem řízení, co je za mnou mě nezajímá", je prostě boží! Víc takových filmů, prosím! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • O přejezd USA z New Yorku do Los Angeles v rekordním čase se dodnes pokouší několik řidičů ročně. K roku 2020 nejrychlejší přejezd zaznamenal ve stejném roce Fred Ashmore ve vypůjčeném voze Ford Mustang GT s přídavnými nádržemi. Čas 25 hodin a 55 minut je první oficiální záznam pod 26 hodin a byl proveden v době pandemie coronaviru v USA. (Jiri_Jaros)
  • Vo filme boli použité autá Ford Shelby Cobra 427 (1966), Ferrari Daytona (1974), Porsche 911 Targa (1974), Dodge Polara 440 (1971) a 1/2 Chevrolet Camaro Z28 (1970). (tarponko)
  • Fotky dívek v Playboy z prostředních dvoustran na stěnách v garáži, odkud začíná závod: Liv Lindeland (Leden 1971), Heather Van Every (Červenec 1971), Vicki Peters (Duben 1972), Francine Parks (Únor 1974) a  Daina House (Leden 1976). (Maulincio)

Reklama

Reklama